May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۰۴۵۹
۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
0
کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: یکی از دغدغه های اقتصاد ایران، ارزش پول ملی که اگر به همین روال کم رمق تر شود به سمت سقوط ارزش پول ملی حرکت می کند.

اگر ارزش پول ملی حفظ نشود به سمت سقوط حرکت می کند

به گزارش پول نیوز، محمد خوش چهره، عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و کارشناس اقتصاد سیاسی درباره سخنان رهبر انقلاب که مکرر گفته شده علاج مشکلات اقتصادی در گرو تمرکز بر مسئله تولید، جلوگیری از سقوط پی در پی ارزش پول ملی و بستن رخنه‌هایی همچون قاچاق، واردات بی‌رویه و فساد‌های مالی است، گفت: اقتصاد ایران مانند یک بیمار است که در در حال حاضر دچار مصدومیت و دچار شکستگی های متعدد در تولید، تعطیلی و کم رمقی بعضی از واحدها، شکستگی ها، صدمات و ضربات بعضی از واحدها زمان بر می باشد.

خوش چهره ادامه داد: در مجموعه مشکلات اقتصاد ایران در تولید کم رمقی مشاهده می شود که تولید ناخالص ملی که یک بحث زمان بر می باشد اول باید برای حیات اقتصاد استارت کوتاه مدت را در پش گرفت بعد راه علاج بلند مدت است.


عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: یکی از دغدغه های خیلی اساسی اقتصاد ایران، ارزش پول ملی است اگر به همین روال کم رمق تر شود به سمت سقوط ارزش پول ملی حرکت می کند مانند خون در رگ های بیمار که اگر نباشد همه محاسبات بهم می ریزد و به توقف حیات می انجامد.

وی اظهار داشت: ارزش پولی ملی اگر با آهنگی که بخشی برون زا(شیطنت دنیای سلطه- جنگ اقتصادی و تحریم ها) و بخشی درو نزا که بر می گردد به غفلت ها و جهالت ها و بعضی از راهنمایی های غلطی که سبب تصمیمات اشتباه سیاسی می شود.

خوش چهره افزود: که با راهنمایی به مقام مسئولی که کم آگاه است و تصمیماتی در این رابطه به اسم احیا و نجات اقتصاد گرفته می شود اما منجر به صدمات جبران ناپذیر در اقتصاد می شود.

عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران اظهار داشت: در چنین فضایی در همه علائم اساسی که اقتصاد به آن دچار شده دیده می شود که مانند بیمار مصدوم رنج می برد و مهم ترین مسئله ارزش پول ملی است.

وی ادامه داد: که اگر این نگاه عوض شود و صدا و سیما به جای اینکه اعلام کند به طور مثال 10 درصد ارش پول ملی افزایش پیدا کرده بگوید امروز ده درصد ارزش پول ملی کاهش داشته است در این شزایط بهتر به مردم آگاه سازی داده شود که مردم این چنین مطالبه گر می شوند.

این کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: وظیفه ذاتی بانک مرکزی که حفظ ارزش پولی است الان زیر سوال هست که چرا به وظیفه خود عمل نمی کند. نباید در مدیریت تقاضای ارز بخش زیادی سوداگری و دلالی باشد و قاچاق کالا جز یکی از تقاضاهایی است که به آن دامن زده می شود که باید از هجوم سوداگران در مدیریت تقضاضا غیر ضرور جز در صادرات و واردات کالای اسای جلوگیری شود.

خوش چهره عنوان کرد: فساد بیماری است که درمان آن عمدتا یه درمانی است که ریشه در زمان دارد بلافاصله فساد حل نخواهد شد به یک برنامه یک ساله و دوساله نیاز دارد. اما بعضی موارد مانند ارزش پولی را نمی شود به زمان موکول کرد باید سریع جلوی آن را گرفت در غیر این صورت مردم متوجه می شوند امرار معاش برایشان سخت و مشکل است.

عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و کارشناس اقتصاد سیاسی افزود: این کاهش ارز سود ملی افراد دار را داراتر و افراد فقیر که خانه و ماشین ندارند را به شدت فقیرتر خواهد کرد که این شکاف طبقاتی خود به نوعی عوارضی را در پی دارد.

خوش چهره گفت: در حقیقت حکومت باید پاسخگوی مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از ارزش پول باشد. یعنی ارزش پول ملی فقط تغییر نمی کند بلکه محاسبات اجتماعی را بهم می زند ومسئله امیتی ایجاد می کند باید با تذکر مقام معظم رهبری به صورت یک توجه جدی تر و بک باور عمیق تر در مسئولین ما خودش را نشان دهد.

کارشناس اقتصاد سیاسی تصریح کرد: اقتصاد باید بر اساس مزیت ها پیش برود و توانایی های بازار بزرگ مصرفی، در حقیقت به تولید معنا می دهد الان ما در اقتصاد ایران تقاضاهای فراوان اجابت نشده داریم حتی در نیازهای اساسی مانند خوراک پوشاک مسکن خیلی افراد بد مسکنی یا سو مسکن دارند در حالی که رونق بخش مسکن هیچ ربطی به سرمایه خارجی و تحریم ها ندارد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: