April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
شهر رییس جمهور پرور همچنان سوگلی
کد خبر: ۳۴۰۸۲۷
۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱
0
در حالی اخبار مربوط به انتقال آب دریای خزر به شهر رییس جمهور پرور سمنان از دوسال گذشته سر زبان ها بود که حالا منابع محلی مازندران خبر از غرق اجباری سه روستا به بهانه حیات این استان می دهند.

به گزارش خبرنگار پول نیوز، منابع محلی مازندران در حالی خبر از غرق شدن سه روستای این استان برای آب رسانی به استان سمنان می دهند که موضوع انتقال آب دریای خزر آن هم به صورت شیرین شده چند سالی است که مطرح شده و با اما و اگرهای زیادی همراه بوده است.

صنایع سمنان مدت هاست از کم‌آبی گلایه دارند اما اطلاعات و آمار نشان میدهد تمام روستاهای این استان نیز دارای آب هستند. حتی اگر اینگونه نباشد و این روستاها با کم آبی مواجه باشند آیا تخریب روستاهای دیگر برای آبرسانی به آنجا منطقی و صحیح است؟

کارشناسان اقتصادی و محیط‌زیستی از سالیان قبل که این موضوع مطرح شده، انتقال آب از دریای خزر را تهدیدی برای کل کشورعنوان کرده اند نه با معیارهای اقتصادی همخوانی دارد و نه با معیارهای زیست‌محیطی؛ طرحی که به نظر می‌رسد بیش از آنکه به نفع کشور و مردم باشد فقط با هدف شیرین‌کردن مذاق رییس‌جمهوری از سوی رییس سازمان محیط‌زیست در سال گذشته ابلاغ شده است.

 

کارشناسان محیط‌زیست همگی بر این باورند که از آنجایی که آب خزر شور است، این آب نه مناسب استفاده در صنایع خواهد بود و نه قابل شرب؛ حال اگر قرار باشد این آب شیرین شود، به شور شدن بیشتر آب دریای خزر، نابودی شیلات و به هم خوردن چرخه طبیعی حیات در دریای خزر منجر خواهد شد.

 

حال به تازگی خبری عجیب به رسانه ها رسیده مبنی بر اینکه احداث سد فینسک در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است و به ساکنان سه روستا با جمعیت متغیر و حدود ۱۹۰ خانوار، اجازه هیچ فعالیتی نمی‌دهند و به آنها اعلام شده که محل زندگیشان که شاید سرزمین آبا و اجدادی آنها نیز بوده، باید به دولت برای طرحی واگذار شود که هیچ توجیه اقتصادی وزیست محیطی ندارد.

طرح انتقال آب بین‌حوضه‌ای باعث شده به مردم این آبادی ها حتی اجازه دفن متوفیانشان را هم ندهند. دولت و کابینه حتی به خود این زحمت را نداده اند که به مردم این روستاها توضیح بدهند که قرار است از این پس کجا زندگی کنند.

طبق آمارهای رسیده از سوی منابع محلی، تمام روستای تُم، ۸۰ درصد روستای تَلاجیم و ۶۰ درصد روستای مُلاده که واقع در استان مازندران قرار گرفته‌اند، در مخزن سد فینسک غرق می‌شوند تا آب همسایه جنوبی خود یعنی سمنان را تأمین کنند.

ماجرا به اینجا ختم نمی شود وجدای از سه روستای اعلام شده، تأمین آب برای ۲۵ روستای پایین‌دست سد فینسک با پنج هزار سکنه نیزبا مشکل مواجه خواهد شد.

نکته قابل تامل این است که وزارتخانه ای که متولی تامین آب به صورت عادلانه در سطح کشور است، حالا با طرحی در دست و کلنگی بر زمین، روستائیان را مبهوت گذاشته که چرا باید دست به تخریب منطقه ای زده شود که هزاران نفر در آن زندگی می کنند آن هم با این دلیل غیر منطقی که آب را با انحراف رودخانه های ایران به شهری ببرد که به گواه آمار مشکل آبرسانی ندارد.

 

روستاییان سرگردان، از عملکرد وزارت نیرو ناراضی هستند؛ اما تلاش‌های ما هم برای دریافت پاسخ مسئولان وزارت نیرو تا لحظه تنظیم این گزارش بدون نتیجه باقی ماند.


بازهم در دولت تدبیر وامید بدون هیچ تدبیری، کلنگ پروژه ای عمرانی بر زمین خورده که اگر به بطن ماجرا برویم، گویی پتکی است که بر سر مردم این روستاها زده شده و آنها را از خانه و کاشانه خود آواره می کند.

این گونه پروژه ها نه تنها نام عمرانی برایشان اشتباه زده شده بلکه میتوان نام پروژه ویرانی را به راحتی بر آن نهاد.

 

گزارش: مهسا اخلاقی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: