May 2024 20 / دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۵۲۰۳۱
۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
0
معاون تحقیقات و مهندسی شرکت نیرومحرکه ایران‌خودرو گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده از سوی موسسه IHS به عنوان یکی از معتبرترین موسسات تحقیقات فناورانه خودرو، به‌کارگیری گیربکس‌های دوکلاچه (DCT) در خودروهای تولید اروپا رو به افزایش بوده و شرکت ایران خودرو نیز براساس توانمندی های فنی خود توسعه این تکنولوژی و به‌کارگیری آن در برخی محصولات خود را دستور کار قرار داده است.

 

افزایش بهره‌وری خودرو و کاهش مصرف سوخت با گیربکس‌های دوکلاچه

 

به گزارش پول نیوز به نقل از ایکوپرس،  محمدرضا یوسفی با اشاره به طرح برخی دیدگاه‌های غیر کارشناسی در خصوص استفاده از گیربکس‌های دوکلاچه (DCT)، یادآور شد: استفاده از این تکنولوژی، به سبب قیمت ارزان آن نیست، بلکه در افزایش بهره‌وری خودرو و کاهش مصرف سوخت در محصولات تولیدی موثر است.

وی تاکید کرد: فناوری موجود در تولید گیربکس‌های دوکلاچه (DCT) ضمن کاهش مصرف سوخت و به تبع آن کاهش آلاینده های زیست محیطی نسبت به نمونه‌های اتوماتیک AT، شرایط را برای  رفع موانع و محدودیت‌های قانونی انتشار آلاینده ها فرآهم می کند.

معاون تحقیقات و مهندسی شرکت صنعتی نیرومحرکه ادامه داد: در گیربکس های اتوماتیک AT در حالت توقف خودرو با ترمز، تورک کانورتر (مبدل گشتاور) همیشه در مدار و درحال مصرف انرژی است، این در حالی است که در گیربکس‌های دوکلاچه (DCT)، کلاچ در حالت خلاص قرار می گیرد.

یوسفی در خصوص طرح موضوعاتی مانند خراب شدن قطعه و یا نوع تعمیر آن در این نوع گیربکس توضیح داد: امکان تعمیرات در گیربکسDCT، به سبب تشابه آن با گیربکس دستی، بهتر فرآهم می شود به وی‍ژه اگر دانش فنی بومی سازی شده و تولید آن در داخل کشور انجام گیرد.

وی تصریح کرد: در گیربکس های AT به دلیل اتصال دایمی پمپ و مبدل گشتاور به موتور بخشی از توان موتور مصرف می شود ولی در گیربکس DCT ایران خودرو، موتور پمپ هیدرولیکی این کار را انجام می دهد و تنها در زمان تعویص دنده مورد استفاده قرار می گیرد و انرژی کمتری مصرف می شود.

یوسفی در خصوص تمهیدات دیده شده برای رفع مشکل افزایش دما در ترافیک و شیب در گیربکس (DCT)، توضیح داد: در این تکنولوژی کلاچ تر با سامانه کمکی حرکت در سربالایی (HSA) طراحی شده که در شرایط ترافیکی بر روی شیب سیستم ترمز به صورت اتوماتیک، خودرو را در شیب ثابت نگه می دارد و مانع از عقب رفتن خودرو می شود و در نتیجه هیچ فشاری به کلاچ وارد نمی شود. البته برای سیستم کلاچ تر و گیربکس سیستم خنک‌کاری نیز دیده شده است که سبب افزایش عمر کلاچ خواهد شد.

 

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: