کد خبر: ۳۵۵۰۷۸
۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
0
مهلت هشت‌ماهه‌ای که در قانون تجارت برای پرداخت سود سهامداران بعد از برگزاری مجامع وجود دارد، به ضرر سهامداران است، به همین دلیل باید به‌طور حتم این قانون اصلاح و تغییراتی در قانون پرداخت سود سهامداران اعمال شود.
یک اتفاق مهم درباره پرداخت سود به سهامداران بورس
به گزارش پول نیوز، چندی پیش رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ابیان کرد: هنوز نمی‌دانیم منطق چنین تصمیمی برای پرداخت سود سالانه سهامداران بعد از وقفه‌ای طولانی چه بوده است که چهار ماه برای تشخیص سود زمان گذاشتند و هشت ماه را هم برای واریز سود سهام در نظر گرفته‌اند. در این مورد باید دو موضوع برای تغییر مدنظر قرار گیرد، در ابتدا باید یا سیاستی اعمال شود که ارزش پول ملی با سرعت فعلی کاهش پیدا نکند و ارزش آن ثبات داشته باشد در غیر این صورت باید یا این قانون هر چه زودتر مورد اصلاح قرار بگیرد.

در همین رابطه محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی در پاسخ به این سوال که چرا در خصوص پرداخت سود نقدی توسط شرکت‌ها از طریق سامانه سجام اقدامی صورت نگرفته است؟ اظهار کرد: لازمه این طرح این است که دولت لایحه آن را ارائه دهد و با اصلاح موادی در قانون تجارت و موادی از قانون بازار سرمایه این اتفاق بیفتد. ضمن اینکه ما این موضوع را به عنوان پیشنهاد در اصلاح قانون بازار سرمایه مطرح کرده‌ایم. اما لازمه آن این است که حتما دولت نیز کمک کند. ضمن اینکه بسیاری از شرکت‌ها می‌توانند درحال‌حاضر همین اقدامات را انجام دهند و کما اینکه انجام می‌دهند در همین راستا ما در گسترش نیوز با یک کارشناس بازار سرمایه به گفتگو پرداختیم و نظر وی را درباره تغییرات قانون بورس جویا شدیم، 

فردین آقابزرگی کارشناس بازارسرمایه درباره تغییرات قانون بورس در زمینه اصلاح مهلت پرداخت سود مجامع اظهار کرد: یکی از ریسک‌های سرمایه‌گذاری زمان و نحوه دریافت عایداتی سود مجامع است، تا ۴ سال پیش شرکت‌ها بنابر سیاست‌ها نقدینگی خودشان و با توجه به در نظر گرفتن مفاد ماده ۲۴۰ قانون تجارت مبنی بر رعایت قانون ۸ ماه معمولا به سختگیرانه‌ترین راه ممکن حقوق سهامدار را پرداخت می‌کردند.

پوشش یکی از ریسک‌های بازار سرمایه

وی ادامه داد:، اما با توجه به ایجاد بستری در شرکت سپرده‌گذاری و مکانیزم پرداخت از طریق سامانه سجام و قید و بند‌هایی که اخیرا اضافه شده شرکت‌ها موظف به پرداخت حق سهامدار شده‌اند، زیرا یکی از موقعیت‌های اثرگذار در وضعیت عمومی بازارسرمایه حضور عایدات نقدی است که خیلی از سهامداران از این راه امرار معاش می‌کنند؛ لذا درست و بجا بود که مقامات بورس زودتر وارد این جریان شوند و الزامات بیشتری برای این مبحث قائل می‌شدند تا سود سهامداری که به صورت سهامی عام فعالیت می‌کند، متفاوت‌تر از آن چیزی باشد که شرکت‌های سهامی خارج از بورس دارند، تا یکی از ریسک‌های عمده بازار به این شکل پوشش پیدا کند.

این کارشناس بازار سهام اظهار کرد: در ادامه ضمن بیان اینکه بیشتر شرکت‌ها سودشان را از طریق سامانه سجام پرداخت می‌کنند اظهار کرد: تا زمانی که قانون پرداخت سود از طریق سجام اختیاری باشد این قانون براساس سلیقه مدیران هر شرکت امکان تغییر دارد و این وظیفه مقام ناظر است که ورود پیدا کرده و مشخص کند پرداخت سود اختیاری نیست و همگی باید از راه سجام پرداخت کنند.

پرداخت اجباری سود در سجام

آقابزرگی در پایان بیان کرد: در این میان برخی از شرکت‌ها علی رغم اینکه سامانه یکپارچه اطلاعات مشتریان برای آن‌ها تعریف شده اصرار بر این دارند که سهامدار در بانک مورد نظر آن شرکت حساب افتتاح کنند تا سود سهام پرداخت شود که این امر مغایر با رعایت منصفانه حق و حقوق سهامدار است. به همین علت اعمال این تغییرات در پرداخت سود سهامدار، سرفصل خوبی است برای ملزم کردن کلیه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس که از راه سامانه سجام باید سود را پرداخت کنند و این قانون باید الزامی شود.
 
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: