کد خبر: ۳۶۰۴۶۵
۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
0
در جریان دیدار اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، بار دیگر بر لزوم نظارت جدی بر وضعیت بازار‌های اقتصادی تاکید شد.
قاچاق در بازار لوازم خانگی بیداد می‌کند!
در دیدار اعضای دو کمیسیون صنعت و معدن و بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی تهران دیدگاه‌های خود در زمینه قیمتگذاری دستوری، سلب اختیار اتاق‌ها در صدور کارت بازرگانی، تعدد سامانه‌ها، بی‌عدالتی در تامین مواد اولیه زنجیره تولید و غفلت از معادن کوچک‌مقیاس را مطرح و از عزت‌اله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواستند تا مجلس به این حوزه‌ها ورود کند.

در ابتدای این جلسه، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران توضیحاتی در باب ضرورت تعامل کمیسیون‌های اتاق و کمیسیون‌های اقتصادی مجلس ارائه و عنوان کرد که برای تقویت این تعامل، شایسته است زمینه حضور نمایندگان کمیسیون‌های مشورتی اتاق در کمیسیون‌های مجلس فراهم شود

محمدرضا نجفی‌منش در ادامه با اشاره به اینکه فرآیند صدور کارت بازرگانی برای دهه‌ها در اختیار اتاق بازرگانی بوده است، افزود: این فرایند را اکنون از اتاق، به عنوان یک نهاد مردمی، گرفته‌اند و فرآیند آن را بسیار سخت کرده‌اند. درخواست ما این است که مجلس صدور کارت بازرگانی را به بخش خصوصی بازگرداند.

او هم‌چنین عنوان کرد که خواسته مهم دیگر بخش خصوصی عدم دخالت دولت در قیمت‌گذاری است؛ سیاستی که تولیدکنندگان را دچار مشکلات عمیق و جدی کرده و فعالان اقتصادی را در تنگنا قرار داده است.

محمدرضا بهرامن، عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران، از اهمیت حضور کمیسیون‌های اتاق به عنوان یک بخش تخصصی در تصمیم‌سازی بخش صنعت در مجلس سخن گفت و درخواست کرد که در کمیسیون صنایع و معادن مجلس جایگاهی برای کمیسیون‌های مشورتی اتاق اختصاص پیدا کند.

علیرضا کلاهی صمدی، دیگر عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران نیز به ضرورت توجه به عدالت در زنجیره ارزش، تامین منابع مورد نیاز این زنجیره و لغو معافیت‌های مالیاتی صنایع بالادستی که ارزش افزوده‌ای ندارند، اشاره کرد.

عباس آرگون، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با انتقاد از اینکه کسی در مورد مشکلات فضای کسب‌وکار پاسخگو نیست، گفت که وقت مردم برای پیگیری مشکلاتی که در حوزه کسب‌وکار ایجاد شده، تلف می‌شود و از سوی دیگر به دلیل وجود موانعی که در این حوزه ایجاد شده، بخشی از سرمایه‌های انسانی در حال خروج از کشور است.

او در ادامه از ضرورت بررسی و رفع مشکلات فضای کسب‌وکار و پرهیز از اتلاف وقت فعالان اقتصادی در فرآیند پیچیده بوروکراسی‌های اداری سخن گفت.

علیرضا محمدی دانیالی، رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی نیز با اشاره به اهمیت تبیین بی‌کم‌وکاست مشکلات اقتصادی موجود گفت: مشکلات اصلی کشور درحال حاضر رکود و تورم است و باید این مشکلات که روی تمام بخش‌های اقتصادی سایه انداخته مرتفع شود.

دانیالی همچنین با اشاره به مشکلات ناشی از قیمتگذاری در صنعت لوازم خانگی، از افزایش قاچاق این محصولات ابراز نگرانی و اعلام کرد که ۳۰ تا ۴۰ درصد بازار در سیطره کالا‌های قاچاق است. او در بخش دیگری از سخنانش نسبت به ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های اتاق تهران و ایران و مشارکت بیشتر تشکل‌ها در این کمیسیون‌ها تاکید کرد.

در ادامه رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن ابراز تمایل برای همکاری با فعالان بخش خصوصی از طریق حضور نمایندگان اتاق تهران در کمیسیون‌های مرتبط در مجلس، پیشنهاد کرد که این موضوع طی انجام مکاتبه‌ای به رئیس مجلس اعلام شود.

عزت‌اله اکبری تالارپشتی هم‌چنین با اشاره به برخی مشکلات مطرح شده، از جمله سلب اختیار اتاق‌ها در صدور کارت بازرگانی گفت که این موضوع را طی برگزاری جلسات مشترک با سازمان توسعه تجارت بررسی خواهد کرد.

او به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های اشاره کرد و گفت: عضویت ایران در این سازمان، فرصت مناسبی برای بخش خصوصی ایجاد کرده و لازم است به منظور بهره‌گیری کارآمد از ظرفیت ایجاد شده، فعالان اقتصادی، پیشنهادات خود را در این زمینه به نمایندگان در مجلس اعلام کنند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین به برخی طرح‌های در حال بررسی در مجلس نظیر طرح عدم پلمب واحد‌های تولیدی و عدم زندانی فعالان اقتصادی و دیپلماسی اقتصادی، اشاره کرد و خواستار آن شد که اعضای اتاق طرح‌های مذکور را بررسی و نظرات کارشناسی و اصلاحات پیشنهادی خود را به مجلس منعکس کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: