April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۱۰۱۱
۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۲
0
یک ابزار کشسان جدید با استفاده از آهنربا‌های کوچک قادر است حتی وقتی خیس می‌شود نیز نیروی الکتریکی تولید کند.
تولید برق با نانو آهنرباها
ما تاکنون در مورد مواد پیزوالکتریک که می‌توانند فشار را به الکتریسیته تبدیل کنند، شنیده‌ایم، اما تاکنون این مواد دارای قابلیت‌های محدود کننده‌ای مانند ناتوانی در تولید انرژی کافی در صورت کمی خیس شدن هستند. اما حالا همه چیز در حال تغییر است.

یک اختراع جدید متشکل از ژنراتور‌های مغناطیس‌کشسان که شامل یک ماتریس پلیمری سیلیکون کاتالیز شده با پلاتین است که در داخل آن نانوآهنربا‌های نئودیمیوم-آهن-بور در مقیاس نانو قرار دارند، ابداع شده است که به ساخت دستگاه‌های بیوالکترونیکی خودکار، کارآمد، نرم و انعطاف‌پذیر کمک می‌کند.

این فناوری از حرکات بدن انسان برای تقویت حسگر‌های تشخیصی موجود در پوشیدنی‌ها و دستگاه‌های قابل کاشت (ایمپلنت) استفاده می‌کند و بهتر از همه اینکه حتی در صورت مرطوب و خیس شدن نیز کار می‌کند. این بدان معناست که بارش باران یا عرق بدن، آن را غیرفعال نمی‌کند.

"جون چن" استادیار زیست مهندسی در دانشگاه کالیفرنیا گفت: یافته‌های ما راه جدیدی را برای انرژی‌های عملی، سنجش و فناوری‌های درمانی که بدن انسان‌محور هستند و می‌توانند به اینترنت اشیا متصل شوند، باز می‌کند.

وی افزود: چیزی که این فناوری را منحصر به فرد می‌کند این است که به افراد اجازه می‌دهد به راحتی همراه با آن روی پوست‌شان حرکت و ورزش کنند و از آنجا که بیشتر به نیروی مغناطیسی متکی است تا الکتریسیته، رطوبت و عرق بدن، کارکرد آن را به خطر نمی‌اندازد.

"چن" و تیمش در ادامه گزارش دادند که اثر مغناطیس‌کشسان این ابزار جدید، چهار برابر بیشتر از دستگاه‌های آلیاژی فلزی سفت و سخت در همان اندازه است.

در واقع این دستگاه، جریان الکتریکی ۴.۲۷ میلی آمپری بر سانتی متر مربع تولید می‌کند که ۱۰ هزار برابر بیشتر از فناوری‌های معمولی قبلی است.

در حالی که بسیاری از فناوری‌های مشابه دیگر نیز در حال آزمایش هستند،، اما متأسفانه فاقد کارکردی هستند که این دستگاه جدید ارائه می‌دهد یا اینکه انعطاف لازم را برای قرارگیری بر روی پوست ندارند و در رطوبت نیز مختل می‌شوند.

گفتنی است که این ژنراتور‌های مغناطیس‌کشسان جدید حتی پس از نگه داشته شدن به مدت یک هفته در عرق مصنوعی به عملکرد عالی خود ادامه دادند.

"چن" و تیمش اکنون این اختراع را ثبت کرده‌اند و به دنبال کشف برنامه‌های کاربردی جدید و مفید برای آن هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: