کد خبر: ۳۶۸۹۹۳
۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۷
0
شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت با افت ۲٫۱ درصدی در شاخص کل مواجه بود. اگرچه در اواسط هفته گروه‌های ریالی به لطف اخبار برجام کمی مثبت بودند، اما کلیت بازار همچنان روندی خنثی و خالی از نقدینگی دارد.
پایان اعتماد به بورس؟
شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت با افت ۲٫۱ درصدی در شاخص کل مواجه بود. اگرچه در اواسط هفته گروه‌های ریالی به لطف اخبار برجام کمی مثبت بودند اما کلیت بازار همچنان روندی خنثی و خالی از نقدینگی دارد.

محمدمهدی عشریه، کارشناس بازار سهام گفت: بازار تحت تاثیر اخبار مذاکرات و تغییرات نرخ ارز، بودجه ۱۴۰۱، قوانینی تحت عنوان قانون اصلاح ساختار بازار سرمایه و همچنین عدم اطمینان از اتفاقات آتی است. عمدتا زمانی که یک بازار مالی به حالت over value در می‌آید، در زمان ریزش هم به حالت lower value تبدیل می‌شود‌ با توجه به اینکه کارایی بازار به دلیل وجود دامنه نوسان و عوامل محدودیت‌زا بسیار پایین‌تر از باقی بازارهاست، رسیدن به نرخ تعادلی هم سخت‌تر و با چالش فراوان‌تر اتفاق می‌افتد.

وی افزود: ما در حقیقت با بازاری روبه‌رو هستیم که در مقابل رقبایش کاملا تضعیف شده در حالیکه یک فرصت بی‌نظیر برای اقتصاد را با اعمال محدودیت‌ها از بین بردیم.

عشریه گفت: سرمایه‌گذاری سنتی به دلیل عدم محدودیت‌های بی‌شمار، به سمت بازارهای سنتی ملک و طلا برگشتند و سرمایه‌گذاران جدید، تمایل به معاملات ارز دیجیتال پیدا کردند.

او افزود: حتی با شایعات و شنیده‌هایی چون لغو تحریم خودرو، (هر چند رسما تایید نشده) شاهد اتفاق قابل قبولی در این صنعت نبودیم و این به دلیل رشد سرمایه‌گذاری در بازارهای رقیب در برابر خودتحریمی بازار سرمایه است.


آیا بازار واقعا باارزش است؟

این کارشناس عنوان کرد: ترس از نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، نرخ معاملات برق و … و به طور کلی نرخ‌گذاری دستوری در برابر بازارهای رقیب که آزادانه‌تر هستند، عدم اعتماد به بازار سرمایه را روز به روز تشدید می‌کند. هر چند اقداماتی چون مالیات بر دارایی در مرحله اجرا قرار گرفته ولی در نهایت احتمال ورود سرمایه‌گذاران به بازار بورس بسیار ضعیف ارزیابی می‌شود.

عشریه ادامه داد: از طرفی در یک پدیده جدید شاهدیم که سهامداران برخی از شرکت‌ها توانستند علیه مدیران شرکت‌های بازار سرمایه احکام قضایی دریافت کنند و مدیران شرکت‌ها را محکوم کنند.

او افزود: این موضوع علی‌رغم مباحث قبلی نیز تاثیر بسیار منفی بر روی نگرش سرمایه‌گذاران دارد. آنها می‌گویند چه لزومی دارد سرمایه خود را وارد بازاری کنم که برای احقاق حق، حتما وارد فرآیند قضایی شد؟

عشریه خاطرنشان کرد: تقریبا اکثریت تحلیلگران به باارزش بودن بازار اذعان دارند لیکن بازگشت اعتماد به بازار سرمایه به همین راحتی مقدور نخواهد بود. سرمایه‌گذاری که تجربه فعالیت در بازارهای آزادتر را دارد، خیلی سخت‌تر به این بازار برخواهد گشت.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: