May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۲۳۹۱
۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
0
۳۱ عضو آژانس بین‌المللی انرژی در اجلاس فوق‌العاده وزارتی در روز سه شنبه برای آزادسازی ۶۰ میلیون بشکه از ذخایر نفتی خود توافق کردند تا کمبود عرضه نفت در بازار به دنبال تحریم روسیه جبران شود.
آزادسازی ذخایر نفتی آمریکا و متحدانش به‌دنبال افزایش قیمت نفت
آمریکا و سایر اعضای آژانس بین‌المللی انرژی در روز سه‌شنبه توافق کردند ۶۰ میلیون بشکه از ذخایر نفتی خود را برای جبران اختلال در عرضه نفت در نتیجه حمله روسیه به اوکراین آزاد کنند.

تجارت نفت روسیه به‌دنبال اعمال تحریم‌های گسترده علیه شرکت‌ها، بانک‌ها و شخصیت‌های این کشور مختل شده‌است. تجارت نفت از این تحریم‌ها معاف‌شده، اما خریداران از ترس نقض این تحریم‌ها، از نفت روسیه دوری می‌کنند.

خبر آزادسازی این ذخایر نفتی تأثیری بر روند افزایش قیمت نفت نگذاشته‌است. نفت خام برنت با یک افزایش ۷ دلاری به ۱۰۴.۹۷ دلار در هر بشکه رسیده‌است، یعنی بالاترین رقم از ۲۰۱۴.

وزارت نفت آمریکا پس‌از اجلاس فوق‌العاده وزارتی ۳۱ عضو آژانس بین‌المللی انرژی که بیشتر آن‌ها را کشور‌های صنعتی تشکیل می‌دهند، اعلام کرد نیمی از ذخایری که آزاد می‌شوند متعلق به آمریکاست.

فاتح بیرول، دبیرکل این آژانس گفت: «شرایط فعلی در بازار‌های انرژی بسیار جدی و نیازمند توجه کامل ماست».

وی با تاکید بر این‌که اعضای این آژانس در صورت لزوم ذخایر بیشتری را آزاد خواهند کرد گفت: «امنیت انرژی جهان مورد تهدید قرار گرفته و اقتصاد دنیا طی دوره بهبودی از بحران کرونا در خطر قرار دارد».

سهم دقیق هرکدام از کشور‌های عضو این آژانس در آزادسازی ذخایر نفتی در روز‌های آینده مشخص خواهد شد. برخی اعضای آژانس بین‌المللی انرژی برای تامین محصولات پالایشی به اوکراین هم توافق کرده‌اند.

اختلال بیشتر در صادرات نفت روسیه می‌تواند قیمت نفت را بالاتر ببرد. روسیه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت دنیاست که روزانه بین ۴ تا ۵ میلیون بشکه نفت خام صادر می‌کند. این کشور همچنین ۲ تا ۳ میلیون بشکه در روز هم صادرات سوخت دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد ۶۰ میلیون بشکه نفت ۴ درصد از ۱.۵ میلیارد بشکه ذخایر استراتژیک اعضای آن را تشکیل می‌دهد و معادل ۲ میلیون بشکه در روز به مدت ۳۰ روز است.

اما تحلیلگران عقیده دارند آزادسازی ذخایر انرژی تغییر چندانی در بازار ایجاد نخواهد کرد، چون مخاطرات سیاسی بحرانی که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت دنیا را شامل می‌شود، بسیار بالاست.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: