کد خبر: ۳۷۹۵۹۵
۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
0
کارشناس اقتصادی گفت: با روش چک صیادی از تعداد چک‌های بی محل کاسته خواهد شد و از نظر اعتماد سازی به سیستم بانکی و فرد صادر کننده تاثیر بیشتری خواهد داشت.
صیاد تعداد چک‌های بی محل را کاهش می‌دهد
آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی درباره مزایای چک جدید صیادی گفت: سوء استفاده از چک مسئله پوشیده‌ای نیست و سال‌ها است که از بانک مرکزی انتظار می‌رود، برای این رویه چاره‌ای بیاندیشد، زیرا بدون تحقیق کافی درباره هویت فرد به متقاضی اجازه در اختیار داشتن دسته چک داده می‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: صدور چک به شکل اشاره شده، صرفا برای بالا بردن آمار عملکرد بود، اما نتیجه‌ای جز افزایش چک بلامحل نداشت. این کار در مورد دستگاه پوز هم صورت گرفت و هر کسی در مترو، اتوبوس یا ... یک پوز در اختیار داشت که در نتیجه این سیاست تراکنش‌های مبهم به مسئله جدی تبدیل شد، البته قرار است دستگاه‌های پوز به سیستم مالیاتی متصل شود و سامان پیدا کند.

این کارشناس اقتصادی در این خصوص یادآور شد: براساس قانون، چک عندالمطالبه است و امتیاز مدت دار بودن فقط برای برات و سفته در نظر گرفته می‌شود، ولی به دلیل گسترش دادن استفاده از دسته چک افراد آن را مدت دار یا حامل می‌نوشتند و از یک فرد به فرد دیگری منتقل می‌شد که همین مسئله زمینه انجام سوء استفاده‌هایی را فراهم کرد، زیرا ممکن بود یک فقره چک بین افراد زیادی دست به دست شود، درنهایت هم وصول نشود و تمام افرادی که برای مدتی چک را در اختیار داشتند، مطالبه گر می‌شدند.

بغزیان در ادامه تصریح کرد: مشکل عمده این مسئله عدم انجام اعتبارسنجی در زمان صدور دسته چک برای متقاضی بود، بنابراین از ابتدا هم به تاریخ چک توجه نشد. از امتیازات چک صیادی این است که قابل انتقال نیست و به نام فرد صادر می‌شود، دریافت کننده هم از وصول رقم چک اطمینان دارد. با این روش از تعداد چک‌های بی محل کاسته خواهد شد و از نظر اعتماد سازی به سیستم بانکی و فرد صادر کننده تاثیر بیشتری خواهد داشت.

وی در ادامه تاکید کرد: چک صیادی سبب خواهد شد تا دسته چک و دارنده آن اعتبار پیدا کند. پیش از این دسته چک بعضا به دلیل رفاقت با رئیس شعبه یا خوش خدمتی برای بانک صادر می‌شد و در جایی هم به ثبت نمی‌رسید.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: