May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۳۴۵۲
۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۰
0
طبق گزارش جدید چین تا ۲۰۳۲ میلادی در حوزه فضایی از آمریکا جلو می‌زند و قدرت برتر جهان می‌شود. این درحالی است که سرعت به کارگیری فناوری‌های نوین فضایی در چین ۵ تا ۶ بار سریع‌تر از آمریکا است.
چین تا ۲۰۳۲ برترین قدرت فضایی جهان می‌شود
اگر آمریکا اقدامی اضطراری برای غلبه بر موانع بوروکراتیک بر سر راه نوآوری و تسریع پیشرفت‌های فناورانه انجام ندهد، تا ۲۰۳۲ چین از آن جلو می‌زند و به ابر قدرتی فضایی تبدیل می‌شود.

این هشدار بخشی از گزارش واحد نوآوری دفاعی (زیرمجموعه وزارت دفاع آمریکا)، آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی و نیروی فضایی به نام «وضعیت پایه صنعت فضایی» و خواستار اجرای طرحی به نام «ستاره شمالی» است تا پیشرو بودن اقتصادی، فناوری، زیست محیطی، اجتماعی و نظامی (دفاعی) آمریکا برای نیم قرن بعد تضمین شود.

در گزارش مذکور اشاره شده چین برنامه‌ای عظیم برای چند دهه تنظیم کرده تا سلطه نظامی و اقتصادی خود در فضا را تامین کند. این درحالی است که آمریکا هنوز یک استراتژی پیوسته و منسجم برای حفظ موقعیت برتر خود در زمینه فضایی ندارد.

چین اکنون در ایجاد و به کارگیری فناوری‌های نوین، ۵تا۶ بار سریع‌تر از آمریکا عمل می‌کند و قابلیت‌های خود برای خلع سلاح، ایجاد اختلال و از بین بردن ماهواره‌های موجود در مدار زمین را نشان داده است.

استیو باتو مدیر پورتفولیو فضایی در واحد نوآوری دفاعی در این باره می‌گوید: ایده اصلی ما آن است که آمریکا باید یک استراتژی عظیم برای فضا و آینده خود در آن طراحی کند. این استراتژی نباید برنامه‌ای ۳،۵ یا ۱۰ ساله باشد، بلکه باید طرحی برای قرن بیست ویکم میلادی باشد. با ایجاد چشم انداز بلند مدت می‌تواند نقشه راهی جهت دستیابی به آینده فضایی طراحی کرد.

حوزه فضایی در آمریکا پس از دوره ریاست جمهوری جان اف کندی و اعلام طرح‌هایی برای ارسال فضانوردان به ماه، از اولویت‌های این کشور نبوده است. همین امر سبب برتری چین نسبت به آمریکا در حوزه مذکور شده است.

طبق این گزارش طرح چشم انداز ستاره شمالی برای آمریکا، راهنمایی است که کمک می‌کند آمریکا قدرت رقابت خود با چین را حفظ کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: