کد خبر: ۳۸۳۷۹۳
۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲
0
جدیدترین گزارش بانک مرکزی از آمار‌های اقتصادی تیرماه ۱۴۰۱ بیانگر کاهش نرخ رشد نقدینگی نسبت به ماه قبل و همچنین ماه مشابه سال گذشته است.
کاهش ۲ واحد درصدی رشد نقدینگی در ماه ابتدایی تابستان ۱۴۰۱
افت نرخ رشد نقدینگی در تیرماه امسال به رقم ۳۷.۴ درصد در حالی رقم خورده است که در تیرماه سال گذشته، نرخ رشد نقدینگی ۳۹.۴ درصد بود و از شهریورماه با آغاز به کار دولت سیزدهم، روند کاهشی این نرخ مشهود بوده است.

کاهش نرخ رشد ماهانه نقدینگی در تیرماه

بررسی آمار منتشر شده پیرامون متغیر‌های پولی در نخستین ماه تابستان سال جاری، نشان می‌دهد حجم نقدینگی در پایان چهارمین ماه سال، به ۵۲۵۰۱.۴ هزار میلیارد ریال رسیده است. این در حالی است که نرخ رشد حجم نقدینگی در تیرماه در شرایطی به رقم ۳۷.۴ درصد رسیده است که نسبت به ماه قبل، کاهش یافته است.

وضعیت نقدینگی بر حسب عوامل موثر بر عرضه

جزئیات منتشر شده نشان می‌دهد در تیرماه امسال، خالص دارایی‌های خارجی سیستم بانکی به رقم ۸۵۱۱.۶ هزار میلیارد ریال رسیده است که نسبت به تیرماه سال قبل، ۲۶ درصد افزایش داشته است. از سوی دیگر خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در تیرماه امسال با رشد ۱۶.۹ درصدی نسبت به تیرماه سال قبل، به رقم ۵۶۴۶ هزار میلیارد ریال رسیده است. همچنین خالص دارایی‌های خارجی بانک‌ها و موسسات اعتباری به رقم بیش از ۲۸۶۵ هزار میلیارد ریال در تیرماه امسال رسیده است که نسبت به تیرماه سال قبل، ۴۹ درصد رشد داشته است.

از سوی دیگر، در بخش خالص دارایی داخلی مشاهده می‌شود که در اولین ماه تابستان امسال خالص دارایی داخلی به رقم ۴۳۹۸۹.۸ هزار میلیارد ریال رسیده است که نسبت به تیرماه سال گذشته، ۳۹.۹ درصد بیشتر شده است.

وضعیت پایه پولی در پایان تیرماه ۱۴۰۱

تغییرات پایه پولی در اولین ماه تابستان ۱۴۰۱ نشان از رشد ۲۶.۲ درصدی پایه پولی نسبت به تیرماه سال گذشته و رسیدن به رقم ۶۵۳۰.۳ هزار میلیارد ریال دارد. این در حالی است که رشد این متغیر در تیرماه سال گذششته و در آخرین ماه‌های کاری دولت دوازدهم به بالاترین رقم خود یعنی ۴۲.۶ درصد نیز رسیده بود که با شروع به کار دولت سیزدهم و با اتخاذ سیاست عدم استقراض از بانک مرکزی روند کاهشی را در پیش گرفت و همچنان این روند تداوم دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: