
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: به دلیل ممنوعیت
واردات خودرو طی سالهای اخیر، خودروهای خارجی مونتاژی توانستهاند بازار را به دست گرفته و با قیمتهای عجیب و بالا عرضه شوند.
رحیم زارع ادامه داد: قیمت خودروهای مونتاژی چینی، در آن کشور آسیایی معقول و به صرفه است، اما زمانیکه در کشور ما مونتاژ میشوند، چندین برابر ارزش واقعی به فروش میرسد.
نماینده مردم آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان در مجلس افزود: به دلیل ممنوعیت واردات خودرو طی سالهای اخیر، خودروهای خارجی مونتاژ داخل توانستهاند بازار را به دست گرفته و با قیمتهای بالا عرضه شوند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه مردم از ضعف در نظارت بر قیمتگذاری خودروهای مونتاژی گلایهمند هستند و سازمان حمایت از مصرفکننده باید با نظارت دقیق از سوءاستفاده جلوگیری کند، تصریح کرد: از آنجا که با واردات خودرو انحصار بازار از بین میرود، این خودروها نیز به قیمت واقعی خودشان برمیگردند.
بازار خودروی کشور بعد از ممنوعیت واردات خودرو در سال ۹۷ بیش از پیش انحصاری شد. ایران خودرو و سایپا حدود ۹۰ درصد بازار را در اختیار گرفتند و باقی آن را نیز محصولات تولیدی خودروسازان خصوصی به قرق خود در آرود. قفل شدن در ورود خودرو سبب شد تا محصولات مونتاژی که در خطوط تولید خودروسازان خصوصی حضور دارند به نوعی جای خالی محصولات وارداتی را پر کرده و مصرف کنندگانی که قصد خرید محصولات داخلی را نداشتند به سمت بازار محصولات مونتاژی سوق پیدا کنند. اعلام قیمت محصولات شرکتهای خصوصی در مبدا و مقایسه آن با قیمت همین محصولات در بازارهای بین المللی سبب شد تا مصرف کنندگان به قیمتهای اعلامی از سوی خودروسازان خصوصی انتقاد کنند. مقایسه قیمت این خودروها در بازار داخلی و نرخ ارز بازار آزاد (حدود ۳۱ هزار تومان) نشان میدهد قیمت این خودروها با نرخ ارزی حدود ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است. اما فراموش نکنیم که این شرکتها خصوصی هستند و سیاست گذار کلان نمیتواند همانند دو خودروساز بزرگ کشور قیمت محصولات را به آنها دیکته کند. به نظر میرسد به جای دخالت در قیمت گذاری محصولات مونتاژی باید با عملیاتی کردن هر چه سریعتر واردات این امکان را مهیا کرد تا قیمتها در بازار از حالت حبابی خارج شده و قیمتها خودروها، چه داخلی، چه مونتاژی و چه وارداتی واقعی شود.