April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۹۹۹۹
۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۴:۰۰
0
محققان نشانگر زیستی کشف کرده اند که با ردیابی آن در ادرار می‌توان نوع خاصی از سرطان کبد را در بدن شناسایی کرد.

تست ادرار برای شناسایی سرطان کبد ابداع شد

امروزه تشخیص سرطان به طور معمول با جراحی، اسکن اولترا ساوند یا تست خون انجام می‌شود. تمام این روش‌ها تهاجمی هستند و فرد باید به بیمارستان مراجعه کند.

اما این روند احتمالاً به زودی تغییر کند، زیرا گروهی از محققان موسسه تحقیق سرطان «یو. کی بیتسون» واقع در اسکاتلند یک نشانگر زیستی کشف کردند که با بررسی آن در تست ادرار می‌توان سرطان کبد را ردیابی کرد.

ساوریو تاردیتو محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: پیش بینی می‌شود تعداد افراد مبتلا به سرطان کبد افزایش یابد و به همین دلیل نیاز به ابزار‌های جدیدی داریم تا این بیماری را سریع‌تر ردیابی و درمان کنیم. ما از کشف این متابولیت تازه که قبلاً در پستانداران رصد نشده بود، بسیار هیجان زده هستیم. این نشانگر کاندیدای مناسبی برای تست‌های تشخیصی است، زیرا با نوع خاصی از سرطان کبد مرتبط است و به راحتی در ادرار ردیابی می‌شود. همچنین احتمالاً بتوان از این نشانگر زیستی برای رصد رشد تومور‌ها نیز استفاده کرد.

تاردیتو در ادامه افزود: محققان تصمیم دارند پژوهش‌های بیشتری درباره آن انجام دهند که متابولیت در چه مرحله از سرطان کبد ظهور می‌کند و تشخیص دهند تست ادار با چه سرعت و درچه مرحله‌ای می‌تواند بیماری را تشخیص دهد.

تست ادرار جدید قادر به ردیابی مولکول خاصی است که به یک نشانگر موثر سرطان کبد مرتبط است. محققان هنگامیکه روی متابولیتی به نام N-۵methylglutamine تحقیق می‌کردند، آن را یافتند. سطح بالایی از این متابولیت در موش‌های مبتلا به نوع خاصی از تومور سرطان کبد ظاهر شده بود.

هرچند در حال حاضر هیچ تست اداری برای تشخیص سرطان وجود ندارد هرچند تست‌های جایگزین دیگری در حال توسعه هستند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: