کد خبر: ۳۹۰۰۸۰
۰۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
0
عبدالناصر همتی، سومین رئیس بانک مرکزی ضعیف در جهان از لحاظ ناکارآمدی در حفظ ارزش پول ملی در فاصله جولای ۲۰۱۸ تا مه ۲۰۲۱ بوده است.

رقابت همتی با رؤسای بانک مرکزی سودان و آنگولا

نرخ ارز در ایران در دوره ۳۴ ماهه ریاست عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی، ۱۸۹ درصد گران شد.

یک ماه قبل از شروع به کار همتی در بانک مرکزی یعنی در تیرماه ۱۳۹۷ نرخ دلار در بازار آزاد ایران به طور متوسط ۸۱۱۷ تومان بود. این در حالی است که در ماه پایانی فعالیت همتی در بانک مرکزی (خرداد ۱۴۰۰) قیمت دلار به طور متوسط به ۲۳۴۳۵ تومان افزایش یافت. به عبارتی در دوره ریاست همتی بر بانک مرکزی، قیمت ارز در ایران ۱۸۹ درصد افزایش پیدا کرد.

البته در مهر سال ۱۳۹۹ قیمت دلار به بیش از ۲۹ هزار تومان هم رسیده بود که بعدا کاهشی شد. در هر صورت نرخ ارز در دوره ۳۴ ماهه ریاست همتی بر بانک مرکزی ۱۸۹ درصد افزایش یافت.

مقایسه عملکرد رؤسای بانک‌های مرکزی سایر کشور‌ها در حفظ ارزش پول ملی در بازه زمانی ریاست همتی بر بانک مرکزی ایران، نتیجه جالبی به دست می‌دهد.

بررسی آمار در دوره‌ای که عبدالناصر همتی ریاست بانک مرکزی ایران را بر عهده داشت، (در فاصله جولای ۲۰۱۸ تا مه ۲۰۲۱) بیانگر آن است که رتبه سوم بدترین رئیس بانک مرکزی نصیب همتی شده است.

ضعیف‌ترین عملکرد در حفظ ارزش پولی ملی کشور‌ها در بازه زمانی فوق، مربوط به بانک مرکزی سودان بوده و آرژانتین در رتبه دوم قرار دارد.

بانک مرکزی ایران به ریاست همتی در رتبه سوم قرار گرفته و آنگولا چهارم بوده است. یمن، ترکیه، سودان جنوبی، اروگوئه، برزیل و ازبکستان هم در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: