May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۳۶۵
۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۰
0
دانشیار دانشگاه تهران از دستیابی به فناوری ساخت لایه‌های ابرجاذب نور در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران خبر داد و برای تجاری‌سازی این دستاورد اعلام آمادگی کرد.

دستیابی محققان دانشگاه تهران به فناوری ساخت لایه‌های ابرجاذب نور

دکتر فاطمه راضی آستارایی عضو هیأت علمی گروه انرژی‌های تجدیدپذیر دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، در معرفی این فناوری نویافته گفت: این لایه‌ها از طریق به دام انداختن نور، قادر هستند تمام طیف مرئی نور را جذب کنند و یک شیء سه‌بعدی را به صورت یک صفحه سیاه دوبعدی نمایش دهند.

این پژوهشگر حوزه نانوفناوری افزود: جذب نور در این لایه‌ها، نه با استفاده از هیچ‌گونه خاصیت شیمیایی یا پلیمری، بلکه با بهره‌گیری از نوعی آرایش نانو انجام می‌گیرد. این ساختار، نور را درون خود اسیر کرده و بازتاب آن را ناممکن می‌کند.

عدم بازتاب نور از شیء، موجب می‌شود فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌های آن رؤیت‌ناپدیر شود. از این رو می‌توان این فناوری را برای استتار اشیا به کار گرفت.

به گفته دکتر راضی، ساخت این لایه‌ها بر روی سطوح صاف، اما انعطاف‌پذیر، بیش از دو سال زمان برده است. هدف بعدی این پروژه، تهیه این لایه جاذب به صورت مایع است، به نحوی که با اسپری کردن آن بر روی هر سطح سه‌بعدی بتوان آن را استتار نمود.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ضمن تأکید بر ماهیت میان‌رشته‌ای پروژه‌های جاری در دانشکده علوم و فنون نوین و ضرورت حمایت از این قبیل پروژه‌ها، ابراز امیدواری کرد که تجاری‌سازی و پیوند این دستاورد‌های فناورانه با صنعت، کشور را از واردات کالا‌ها در بسیاری از حوزه‌ها بی‌نیاز نماید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: