April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۴۳۱
۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۴
0

هیچ شکی در این مسئله وجود ندارد که فناوری بلاکچین باعث اختلال در نحوه عملکرد سیستم‌های مالی سنتی می‎‌شود. البته این اختلال در واقع یک نوع تکامل است و باعث می‌شود تا اکوسیستم پرداخت‌ها دستخوش تغییرات شوند. از زمانی که اولین شبکه بلاکچین (شبکه بلاکچین بیت کوین) در سال ۲۰۰۹ راه‌اندازی شد، پیشرفت‌های چشمگیری را شاهد بوده‌ایم که باعث کاربردی‌تر شدن و سازگاری بیشتر این اکوسیستم با دنیای واقعی شده است. همچنین، هارد فورک لندن اتریوم هم یکی از مهم‌ترین تغییرات ایجاد شده در دنیای شبکه‌های بلاکچین محسوب می‌شود. فورک اتریوم، در بهترین حالت خود، شامل مجموعه‌ای از آماده‌سازی‌ها و پارامترهایی است که باعث ارتقای زنجیره بلاک می‌شوند.

نام هارد فورک لندن اتریوم از کجا آمد؟

پیش‌ از آنکه بخواهیم وارد بحث‌های تخصصی این موضوع شویم، باید به یک واقعیت جالب اشاره کنیم. آپدیت لندن اتریوم به نام شهر لندن (London) نامیده می‌شود؛ چرا که کنفرانس توسعه‌دهندگان این آپدیت در لندن برگزار شده است. پس از کنفرانس‌هایی که در شهرهای مختلف از جمله استانبول و برلین برگزار شدند، نوبت به شهر لندن در انگلستان رسید تا میزبان این دوره از نشست هارد فورک بلاکچین اتریوم باشد.

هارد فورک چیست؟

هارد فورک یک آپ‌گرید یا ارتقای جدید در شبکه‌های بلاکچین دنیای کریپتوکارنسی محسوب می‌شود. در بسیاری از تعاریف مربوط به هارد فورک، از آن به‌عنوان ارتقاء ناسازگار (Backward-incompatible) یاد می‌شود. منظور از ارتقاء ناسازگار، مجموعه‌ای از به‌روزرسانی نرم‌افزارهایی است که با پروتکل بلاکچین مربوطه، ناسازگار هستند. برای مثال، هارد فورک لندن اتریوم برای آپدیت کردن پروتکل‌هایی مثل پروتکل PoW ایجاد شده که با محیط اتریوم سازگاری ندارند.

تغییراتی که در نتیجه هارد فورک ایجاد می‌شوند، برخلاف سافت فورک‌ها (soft fork) که با شبکه سازگار هستند، دائمی‌اند و قابل بازگشت نیستند. این بروزرسانی، اولین هاردفورک این شبکه نیست و پیش‌ازآن، آپدیت‌هایی با عناوین Ethereum Classic ،EtherZero و Metropolis ارائه شده بودند.

تفاوت الگوهای PoS و PoW

برای درک هرچه‌بهتر دلیل ایجاد آپدیت لندن اتریوم در ابتدا باید تفاوت بین الگوریتم‌های اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) را درک کنید. هر دو الگوریتمی که ذکر شدند، دو روش اجماع متفاوت برای استخراج ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند. الگوریتم اجماع برای ایجاد یک بلاکچین غیرمتمرکز بسیار مهم و ضروری است. از آنجایی که هیچ ارگان یا سازمان دولتی برای بررسی مشروعیت و اعتبار تراکنش‌های ارز دیجیتال وجود ندارد، این عملیات با کمک ماینرها (Miner) انجام می‌گیرد.

در الگوریتم اثبات کار (PoW) کاربران و ماینرها سعی می‌کنند تا معادلات پیچیده ریاضی را حل کنند. زمانی که این الگوریتم‌ها با موفقیت حل شوند، یک بلاک جدید به شبکه بلاکچین اضافه می‌شود و تراکنش جدید صورت می‌گیرد. اولین ماینری که معادله پیچیده ریاضی را حل کند؛ تعدادی توکن (token) ارز دیجیتال به‌عنوان پاداش و برای انگیزه ادامه کار دریافت می‌کند. این روش برای اجرایی شدن، به یک توان محاسباتی بسیار بزرگ متکی است و از این بابت، برق بسیار زیادی مصرف می‌کند.

در مورد الگوریتم اثبات سهام (PoS)، هیچ نیازی به حل معادلات پیچیده ریاضی نیست. در عوض، این مکانیزم شامل قرار دادن توکن‌های ارزهای دیجیتال در شبکه بلاکچین مورد نظر است. به‌عبارت ساده‌تر، دارندگان ارزهای دیجیتال باید توکن‌های خود را به‌صورت موقتی در شبکه بلاکچین قفل کنند تا بلاک‌های جدیدی تایید شوند. انجام تمام این کارها بر عهده خود سیستم است و نیازی نیست که کاربر فعالیت خاصی انجام دهد. وقتی که یک بلاک جدید با موفقیت به شبکه بلاکچین اضافه می‌شود، کاربرانی که سرمایه خود را به اشتراک گذاشته‌اند، توکن‌های بیشتری پاداش می‌گیرند. هارد فورک لندن اتریوم در واقع آپدیتی جدید برای حل مشکلات الگوریتم PoW در بلاکچین اتریوم است تا هم مشکل مصرف برق تا حدودی حل شود و هم شکل جدیدی از استخراج ارز دیجیتال به‌وجود بیاید.

اهداف هارد فورک لندن اتریوم

بروزرسانی لندن اتریوم، پنج پیشنهاد جدید را برای بهبود شبکه اتریوم (EIP) معرفی کرده است. این آپدیت‌ها در پنجم آگوست سال ۲۰۲۱ منتشر شدند و هدف نهایی این بود که پیش از انتشار نسخه اتریوم ۲ (Ethereum 2.0) ، مقدماتی برای تغییر پروتکل PoW به PoS شکل بگیرد.

پیش از هارد فورک لندن اتریوم، ماینرها مدام در استخراج ارز دیجیتال در بلاکچین اتریوم دچار مشکل می‌شدند. این آپدیت باعث شد تا همه گره‌های فعال (active nodes) در بلاکچین تشویق شوند و از آخرین نسخه کلاینت اتریوم برای ادامه فعالیتشان استفاده کنند.

پیامدهای آپدیت لندن اتریوم

آپدیت لندن اتریوم، خبر مهمی بود و واکنش‌های مختلفی را نسبت به تغییرات اعمال‌شده (مخصوصاً در مورد کارمزد یا گس مصرفی) برانگیخت. بسیاری از ماینرها از هارد فورک لندن اتریوم خوشحال نبودند؛ چرا که EIPهای جدید باعث کاهش پیدا کردن پاداش‌ها برای ایجاد یک بلاک جدید می‌شدند.

همچنین این نگرانی‌ هم به‌وجود آمد که تغییر یا گذار از الگوریتم PoW به PoS ممکن است به متمرکز شدن استخراج ETH منجر شود. در چنین شرایطی احتمال دارد فقط ماینرهایی که بیشترین سرمایه را در اختیار دارند و کمترین هزینه گس را می‌دهند، سود بیشتری به جیب بزنند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی اهداف هارد فورک لندن اتریوم پرداختیم. اهداف آن و پیامد‌های آن را بررسی کردیم. شما می‌توانید برای مطالعه بیشتر درباره هارک فورک لندن اتریوم اینجا کلیک کنید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: