اسدی جوزانی از ضعف نظارت انتقاد کرد
کد خبر: ۳۹۳۱۸۰
۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
0
رییس انجمن پخش کنندگان طلا، نقره و جواهر با هشدار نسبت به سواستفاده گسترده از معیار‌های غیر واقعی طلا گفت: متاسفانه مدتهاست که تقلب در بازار طلا گسترش یافته که منجر به زیان مصرف کنندگان شده است.

بازار طلا گرفتار بحران کم فروشی عیار

محمد اسدی جوزانی با تاکید بر اینکه عیار طلای ساخته شده که بدست مردم می‌رسد، باید ۷۵۰ (۱۸ عیار) باشد گفت: متاسفانه عیار طلا‌های ساخته شده در بسیاری از موارد درست نیست و به جای آنکه طلا به عیار ۷۵۰ به دست مردم بدهند، طلا‌هایی با عیار ۷۰۰ یا ۶۰۰ و حتی ۵۰۰ تولید و به دست مردم به نام طلای ۷۵۰ داده می‌شود.


وی دلیل سواستفاده از طلا با عیار غیر واقعی را ضعف نظارت عنوان کرد و گفت: به دلیل آن که نظارت بر تولید و توزیع وجود ندارد، فرصت طلبان و سواستفاده کنندگان، طلای بی کیفیت را به نام طلایی استاندارد به مردم می‌دهند.


رییس انجمن پخش کنندگان طلا، نقره و جواهر با تاکید بر اینکه دولت باید دلش برای مردم بسوزد گفت: مهمترین دستگاه نظارت بر تولید، اداره استاندارد است که زیر نظر وزارت اقتصاد فعالیت می‌کند، اما با کمال تعجب شاهد هستیم که هیچ نظارتی در خصوص عیار سنجی صورت نمی‌گیرد.


وی با یادآوری اینکه بار‌ها نسبت به طلای با عیار پایین هشدار داده است گفت: دولت باید دستگاهی را ایجاد کند که روی عیار طلا نظارت داشته باشد.

 

بیشتر بخوانید:زنگ خطر طلای آب شده بیخ گوش طلاسازان


اسدی جوزانی در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان از تقلب در طلا آگاه شد و از زیان دیدن جلوگیری کرد گفت: باید دستگاه متولی برای نظارت بر عیارسنجی تعریف شود و این دستگاه به صورت سرزده، به کارگاه‌های تولید طلا و مغازه‌های فروش طلا سر بزند و به صورت تصادفی طلا‌هایی را انتخاب و عیارسنجی کند.


وی در پاسخ به اینکه مردم چگونه میتوانند درخصوص عیارسنجی مطمئن باشند گفت: عیارسنجی کاری کاملا تخصصی است که هر کسی نمی‌تواند از عهده آن برآید، بنابراین باید متخصصان در زمینه عیار سنجی ورود کنند.


رییس انجمن پخش کنندگان طلا، نقره و جواهر با اعلام اینکه مردم هنگام خرید طلا به فروشنده اعتماد می‌کنند گفت: فروشنده نیز به تولید کننده طلا اعتماد میکند و بر اساس آن طلا را به مردم می‌فروشد، اما در مجموع آن کس که زیان می‌بیند، مصرف کننده است.


وی با اعلام اینکه فاکتورارایه شده از سوی فروشنده، ملاک خرید و فروش طلا است گفت: هنگامی که فروشنده طلایی را می‌فروشد و روی آن عیار۷۵۰ را ثبت می‌کند، تمامی تبعات کم فروشی عیار بر عهده طلا فروشی است که فاکتور آن طلا را صادر کرده است.


اسدی جوزانی با اشاره به اینکه بار‌ها شاهد بوده ایم که یک طلا به صورت دست دوم در قالب کم اجرت، بین مردم مبادله می‌شود گفت: شاید بار‌ها طلا‌هایی به اسم ۱۸ عیار (۷۵۰) بین مردم جابجا شده و هیچ یک متوجه نشده اند که عیار این طلا۷۵۰ نیست.


وی تاکید کرد: لازم است دستگاه‌های نظارتی به ویژه اتحادیه صنف طلا و جواهر، در خصوص عیار سنجی طلا با جدیت ورود کند تا خیال مردم از خرید طلا راحت باشد.


رییس انجمن پخش کنندگان طلا، نقره و جواهر با اعلام اینکه بار‌ها از اداره استاندارد درخواست شده، در خصوص عیارسنجی، استاندارد تعریف کند گفت: متاسفانه هنوز در این زمینه اقدامی صورت نگرفته و اگر مردم نسبت به عیار طلا اعتراض داشته باشند، نمیدانند به کجا مراجعه کنند.


وی با اشاره به وجود بازرسی در اتحادیه طلا فروشان گفت: پیگیری از طریق بازرسی اتحادیه در خصوص کم فروشی عیار یک روند طولانی و فرسایشی است و امکان اثبات آن به سختی امکان پذیر است، بنابراین باید راهکاری منطقی و تاثیرگذار ارائه و اجرایی شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: