May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳

پروژه «هیپ لیچینگ» مجتمع مس سونگون (+ اینفوگرافیک)

کارخانه پروژه عظیم هیپ لیچینگ {هیپ لیچینگ که به صورت مخفف HL نیز خوانده می‌شود یک فناوری انعطاف پذیر و باثبات در حال توسعه در زمینه استخراج و فراوری مواد معدنی است} مجتمع مس سونگون به ظرفیت تولید پایدار ۳۰۰۰ تن مس کاتدی در سال رسیده است. اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در منطقه و همچنین رفع معضل زباله‌های باطله معدن مس سونگون که منجر به افزایش تولید مس کاتد می‌شود از مزایای این پروژه عظیم است.

 

افتتاح و بهره برداری پروژه هیپ لیچینگ و تولید اولین کاتد مس آذربایجان انجام شد، این معدن به قطب تولید خاورمیانه تبدیل خواهدشد و موجب ثروت افزایی مردم منطقه می شود، در این مجتمع تلاش شده موضوعات زیست محیطی با حساسیت‌های لازم انجام و برنامه توسعه با شتاب بیشتری پیگیری شود.

با اجرای این طرح با هزینه یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، در مرحله نخست سالانه چهار هزار تن مس کاتد در مجتمع مس سونگون تولید می‌شود.

هدف این طرح تبدیل سنگ‌های کم‌عیار معدن با استفاده از روش‌های اقتصادی به مس کاتد ۹۹.۹۹ درصد است و تکنولوژی مورد نظر در این طرح استفاده از روش اسید شویی و ظرفیت خوراک طرح، سالانه ۲ میلیون تن سنگ معدنی با عیار ۳۱صدم درصد است.

با تکمیل شدن پروژه هیپ لیچینگ در ۱۶۴ هکتار و با اعتبار پروژه ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده و ۷۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم دارد.

پیشرفت پروژه در انتهای سال ۱۳۹۷، برابر با ۲.۹۸ درصد در انتهای سال ۱۳۹۸، معادل ۲۳.۶۵ درصد و پیشرفت پروژه در انتهای سال ۱۳۹۹، معادل ۴۳.۶۲ درصد، پیشرفت پروژه در انتهای سال ۱۴۰۰، برابر با ۷۸.۸۹ درصد و در انتهای سال ۱۴۰۱، نزدیک ۱۰۰ درصد بوده است.

هیپ لیچینگ پروژه‌ای است که در ۶ بخش اجرا شده و از قسمت‌هایی مثل هیپ (آب)، ۶ استخر، محلول و غیر بوده رعایت مسایل حفاظت از محیط زیست رعایت شده و بسیاری از مشکلات زیست محیطی بخاطر انبار اکسید کنسانتره مس برطرف شده است

 

بیشتر بخوانید:

هیپ لیچینگ در مسلخ بازی‌های سیاسی

آغاز تولید "مس کاتد" در مجتمع سونگون

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: