کد خبر: ۳۹۸۴۳۸
۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰
0
گیاه بومی جزیره گرمسیری بورنئو در جنوب شرقی آسیا، دارای میوه قرمز شیرین و آبداری است که در زیر زمین گل می دهد.

کشف گونه نادر نخل که در زیر زمین گل می‌دهد+ عکس

پینانگا نام گیاه بومی در جزیره بورنئو است که ویژگی عجیبی دارد، میوه شیرین و آبدار این گیاه به رنگ قرمز است و در زیر زمین رشد می‌کند.

به گفته تیم بین المللی محققان، پینانگا را می‌توان در جنگل‌های بارانی غرب بورنئو، یافت.

اگرچه این گیاه و میوه آن برای بومیان بورنئو شناخته شده است، اما به طور کامل توسط جامعه علمی نادیده گرفته شده بود که این باعث تعجب خود محققان شده است. به گفته محققان، این اتفاق نیاز به همکاری نزدیک‌تر با جوامع بومی و دانش پیچیده آن‌ها از جنگل‌ها را برجسته می‌کند.

این گونه در نگاه اول، مانند یک گیاه جوان معمولی در جنگل‌های بارانی بورنئو به نظر می‌رسد. نهال‌های نخل اغلب در جنگل‌های بارانی استوایی کف زمین را پر می‌کنند و شناسایی آن‌ها حتی برای متخصص‌ترین گیاه‌شناسان بسیار سخت است و در نتیجه در بررسی‌های گیاه‌شناسی نادیده گرفته می‌شوند. با این حال، در این مورد، این گیاهان به ظاهر کوچک در واقع گیاهانی کاملاً شکل گرفته هستند که قسمت‌های تولید مثل آن‌ها در زیر سطح خاک پنهان شده است.

بیش از ۱۴۰ گونه نخل در جنس پینانگا وجود دارد که اکثر آن‌ها نخل‌های کوچک و راسته‌ای هستند که در امتداد زیرزمین جنگل یافت می‌شوند. بیش از ۱۰۰ گونه از آن‌ها در آسیای جنوب شرقی وجود دارد و بورنئو مرکز تنوع آن‌ها است.

اکثریت قریب به اتفاق گیاهان گلدار برای رشد گل‌ها و میوه‌های خود در بالای زمین تکامل یافته اند که به تسهیل گرده افشانی و پراکندگی دانه‌ها کمک می‌کند. اما زیرمجموعه کوچکی از گیاهان وجود دارد که در زیر زمین به گل دهی و میوه می‌پردازند. این اتفاق در حداقل ۱۷۱ گونه در ۸۹ جنس و ۳۳ خانواده گیاهی مشاهده شده است. به عنوان مثال، بادام زمینی در بالای زمین گل می‌دهد، اما میوه آن در زیر زمین رشد می‌کند. با این حال، به طور انحصاری باردهی و گلدهی به طور کامل در زیر زمین یک پدیده بسیار نادر است و طبق دانش نویسندگان، تنها در جنس ارکیده مشاهده شده بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: