May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
میرمحمدی دلایل احداث فولادسازی ها را تشریح کرد
کد خبر: ۴۰۱۲۸۲
۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
0
نایب رییس هیات مدیره شرکت سنگ آهن گهرزمین با انتقاد از قیمت گذاری دستوری گفت: قیمت گذاری دستوری باعث شد تا معادن سنگ اهن به سوی احداث فولادسازی بروند.

بحران اقتصاد دستوری در معادن

سیدمحسن میرمحمدی در خصوص انتقاد‌های فولادسازی‌ها به ایجاد فولادسازی از سوی معادن گفت: فولادسازی‌ها درخواست دریافت پهنه و معدن سنگ آهن دارند که بحث اختصاص معدن سنگ آهن به فولادسازی‌ها یک بحث مفصل است و مدتهاست که مطرح می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه از ابتدای عمل نباید قیمت‌ها دستوری می‌شد گفت: اقتصاد دستوری هرگز پاسخگو نبوده و انگیزه را از فعالان عرصه اقتصادی می‌گیرد.

این کارشناس عرصه معدن به تبعات اقتصاد دستوری اشاره کرد و گفت: اقتصاد دستوری باعث شد تا قیمت سنگ آهن متناسب با تورم بالا نرود و در نتیجه سود معادن سنگ آهن کاهش یافت به نوعی که بر بیلان معادن تاثیر گذاشت

وی با تاکید بر اینکه سهم سود معادن نسبت به فولادسازی‌ها باید متوازن می‌شد گفت: سود متوازن باعث می‌شد انگیزه‌ای وجود نداشته باشد که معادن به سمت ایجاد فولادسازی بروند، اما وقتی سود متوازن از بین رفت، معادن به فکر ایجاد کسب درآمد به روش‌های دیگر از جمله احداث فولادسازی باشند.

 

بیشتر بخوانید:

گهر زمین از تولید قطعه ۱۰ دلاری تا ماشین الات هشت میلیون یورویی



نایب رییس هیات مدیره شرکت سنگ آهن گهرزمین افزود: متاسفانه قیمت‌های دستوری در مقاطعی از اقتصاد ایران باعث شد که معادن در فکر این باشند که سود ناشی از فولاد سازی را خود معادن جذب کنند.

وی با تاکید بر اینکه بحث‌های منطقه‌ای و اشتغال بومی نیز مزید علت در احداث فولادسازی از سوی معادن بود گفت: اکنون این اتفاق افتاده و بسیاری از معادن فولاد سازی ایجاد کردند. ایجاد فولادسازی برای معادن این اولویت را ایجاد کرده که ابتدا مواد اولیه زیر مجموعه‌های خودشان را تامین کنند.

میرمحمدی به تحلیل شرایط پرداخت و گفت: نمی‌توان از معادن انتظار داشت در یک مقطع باقی بمانند و رشد نداشته باشند، به همین دلیل نمی‌توان از احداث فولادسازی برای معادن انتقاد کرد، زیرا هر مجموعه‌ای بدنبال توسعه و ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: