کد خبر: ۴۰۲۱۵۹
۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
ایمیدرو آماده همکاری کامل با دانشگاه، برای اثربخشی مطلوب ارتباط صنعت و این نهاد علم اندوزی است.

ایمیدرو آماده همکاری کامل برای اثربخشی ارتباط صنعت و دانشگاه است

رشد و توسعه علمی، صنعتی، اقتصادی و اجتماعی همواره به عنوان مهمترین دغدغه سیاست گذاران در تمام جوامع محسوب شده و در عصر حاضر دستیابی به این توسعه از اهداف کلان هر کشوری می‌باشد. یکی از شناخته شده‌ترین عوامل موثر در جوامع در دستیابی به ارتقا و توسعه، همکاری دو جانبه بین دانشگاه‌ها و صنایع می‌باشد به گونه‌ای که بدون پیوند صحیح میان این نهادها، توسعه مطلوب یک جامعه به دور از تصور خواهد بود.

مطالعات نشان می‌دهند که در کشور‌های توسعه یافته ارتباطات و همکاری بین دانشگاه و صنعت به طور معمول پشتوانه محکمی دارد. در این کشور‌ها غالباً تحولات صنعتی از دانشگاه آغاز شده است و دانشگاه‌ها پیشگام توسعة صنعتی بوده‌اند. این در حالی است که در کشور‌های در حال توسعه این ارتباط غالبا ضعیف بوده و موانع زیادی بر سر راه این تعامل وجود دارد. محققان این امر را به علت درون زا نبودن صنعت در این کشور‌ها و انتقال فناوری بدون انتقال دانش فنی که همان صنعت «مونتاژ» است می ­دانند. از نظر آنان چنین صنایعی نیاز چندانی به تحقیقات و توسعة فناوری نداشته و خلاقیتی نیز ایجاد نخواهد داشت.

مسلما الگو‌های پیوند یا ارتباط دانشگاه با صنعت به طور قابل توجهی به عوامل درونی کشورها، جایگاه و شرایط اجتماعی و اقتصادی ­شان بستگی داشته و در این مسیر هر کشوری راه های مختلفی را مورد آزمون قرار داده است، با این وجود، سیاست­ها و تجارب عامی هم یافت می­ شود که می ­توانند برای سایر کشور‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ بنابراین تجارب و سیاست­ های کشور‌های پیشرو در این زمینه به شرط بومی ­سازی و لحاظ شرایط و مقتضیات کشور می­ تواند به عنوان الگوی مناسب برای سیاست گذاران و برنامه­ ریزان مد نظر قرار گیرد. در این راستا کشور‌های امریکا، انگلستان، ژاپن و ترکیه با توجه به منطقه جغرافیایی، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و نظام­ های علم و فناوری موجود و با ماموریت اقتصادی دانش ­بنیان مورد مطالعه قرار گرفته و سعی شده است که ابعاد کلیدی مطرح در نظام علم و فناوری آن‌ها به همراه سیاست­ های کلیدی ارتباط صنعت و دانشگاه در آن کشور‌ها شناسایی و ارائه گردد.

 

محمدرضا موثقی نیا با بررسی مفاد تفاهم نامه همکاری وزارت صمت با دانشگاه شهید بهشتی درباره توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، ضمن بیان این مطلب گفت: همکاری دانشگاه و صنعت از ابتدای انقلاب آغاز شده، اما هیچ گاه به نقطه مطلوب نرسیده است. در حالی که برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، باید به دنبال اثربخشی همکاری صنعت و دانشگاه باشیم.

وی افزود: امیدواریم در فصل جدید این نوع ارتباط صنعت و دانشگاه -که اکنون با دانشگاه شهید بهشتی برقرار شده است-، اثربخشی این همکاری را در عمل طی کوتاه مدت و بلندمدت شاهد باشیم به طوری که به رفع مشکلات بخش تولید و توسعه، رفع دغدغه و حل مسئله منجر شود.


ضرورت ارتقای مراکز تحقیقاتی ایمیدرو

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در این سازمان تعدادی مرکز تحقیقاتی در حوزه معدن و صنایع معدنی فعال است، تصریح کرد: این مراکز شامل کرج (مرکز تحقیقات فرآوری کرج و ایمینو)، یزد و آذرشهر واقع هستند و نیز ۲ موسسه با مشارکت دانشگاه (یونیدرو با مشارکت دانشگاه تهران و مرکز شریف با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف) فعال است.

وی ادامه داد: واقعیت این است که تاکنون اثرات مراکز یاد شده در ماموریت‌های ایمیدرو قابل توجه نبوده است و ضرورت دارد این جایگاه ارتقا یابد. امیدواریم با مذاکرات بین ایمیدرو و دانشگاه، بتوانیم همکاری میان دانشگاه و صنعت را ارتقا دهیم.


به روز رسانی فناوری ها، با ارتباط موثر صنعت و دانشگاه

موثقی نیا با بیان اینکه امروزه در حوزه صنعت و معدن کار‌های انجام نشده بسیار داریم، گفت: تاکنون در کشور، تنها حدود ۷ درصد معادن را اکتشاف کرده ایم و در عین حال در بسیاری از حوزه‌های معدن و صنایع معدنی، به دلیل نوع نگاه و وجود مسائل بین المللی و تحریم، از غافله دانش فناوری عقب هستیم.

وی افزود: شاید دلیل اصلی این عقب ماندگی، این بوده که نتوانسته ایم فناوری‌ها را در حوزه معدن و صنایع معدنی به روز کنیم. در این حوزه، دانشگاه می‌تواند ورود کند و با توجه توانمندی‌های مطرح شده از سوی دانشگاه، امیدواریم به این مهم دست پیدا کنیم.

یادآور می‌شود، تفاهم نامه مذکور تیرماه ۱۴۰۲ بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه شهید بهشتی امضا شده بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: