April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۴۱۲۷
۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
یکی از تاثیرات مهم بریکس بر ایران افزایش قدرت سیاسی کشورمان است.

دلار زدایی، مهم‌ترین ویژگی بریکس دلار زدایی است که سرمایه‌ها به بازار‌های مولد انتقال می‌یابد

تحلیلگران اقتصاد سیاسی معتقدندبا افزایش اعضای گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و تلاش این اتحادیه برای معرفی یک واحد پولی جدید می‌تواند روند دلارزدایی را تسریع و تاثیرات منفی بر اقتصاد آمریکا داشته باشد.

رسانه استرالیایی «اینوستینگ نیوز» در گزارشی تحلیلی در باره تلاش کشور‌های بریکس برای معرفی یک واحد پولی جدید، نوشت: کشور‌های بریکس علاقه‌مند به ایجاد یک ارز جدید برای رقابت با دلار آمریکا و این مساله آینده این واحد پولی را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

سوالی که در این گزارش مطرح شده، این است که کشور‌های عضو بریکس تاکنون چه میزان پیشرفت داشته‌اند و اگر موفق شوند این مساله چه تاثیراتی بر واحد پول آمریکا خواهد گذاشت؟

بر اساس این گزارش، کشور‌های بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی به دنبال ایجاد یک واحد پولی جدید هستند. این ارز بالقوه، در حالی که هنوز در حال بررسی و تحقیق است، به این کشور‌ها اجازه می‌دهد تا استقلال اقتصادی خود را در حالی که با سیستم مالی بین المللی موجود رقابت می‌کنند، ابراز کنند. در حال حاضر سیستم فعلی تحت سلطه دلار آمریکا حدود ۹۰ درصد از کل معاملات ارزی و نزدیک به ۱۰۰ درصد معاملات نفت را به خود اختصاص می‌دهد.

در گرماگرم تحولات بین المللی، جنگ تجاری ایالات متحده با چین و همچنین تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا علیه چین و روسیه در کانون توجه گروه بریکس قرار گرفته است. اگر کشور‌های بریکس یک ارز ذخیره جدید ایجاد کنند، احتمالاً به طور قابل توجهی بر دلار آمریکا تأثیر خواهد گذاشت و به طور بالقوه منجر به کاهش تقاضا خواهد شد. پیش بینی می‌شود این مساله تبعاتی را برای اقتصاد ایالات متحده و جهان به دنبال داشته باشد.

 

محمد جواد محقق‌نیا، استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی، اظهار کرد: یکی از تاثیرات مهم بریکس بر ایران افزایش قدرت سیاسی کشورمان است.

عضو هیئت مدیره بانک سپه بیان داشت: عضویت در بریکس موجب خواهد شد تا مسئولان ما با قدرت‌های بزرگ دنیا دور یک میز بنشینند، به طوری که آورده سیاسی ایران تقویت خواهد شد.

این اقتصاددان تصریح کرد: مهم‌ترین ویژگی بریکس ظرفیت عظیم آن برای دلار زدایی است و به دلیل این که کشورمان سالیان سال است که مورد تحریم ظالمانه آمریکا قرار گرفته و مراودات مالی ما را دچار مشکل کرده، عضویت در بریکس موجب خواهد شد تا از سوئیفت بی نیاز شویم.

محقق نیا تصریح کرد: ایران می‌تواند از ظرفیت بانک توسعه بریکس استفاده کند تا تحریم‌ها را به راحتی دور بزند و با استفاده از بریکس به هدف دلار زدایی خود ادامه دهد.

این استاد دانشگاه بیان داشت: کشورمان می‌تواند با استفاده از بانک توسعه بریکس با کشور‌های دیگر مبادله مالی انجام دهد، به طوری که درآمد‌های صادراتی را به این بانک واریز کرده و از این طریق درآمد‌های صادراتی را به کشور منتقل کنیم.

به گفته وی، با عضویت در بریکس بخش عمده‌ای از مسائل اقتصادی کشور حل خواهد شد.

عضو هیئت مدیره بانک سپه بیان داشت: مردم پیگیر عضویت ایران در بریکس هستند، زیرا می‌دانند با عضویت ایران در این سازمان مشکلات اقتصادی کشور کاهش خواهد یافت و مقداری از فشار‌های اقتصادی کاهش خواهد یافت. در این شرایط عضویت در بریکس موجب خواهد شد مردم به جای این که سرمایه‌های خود را به بازار‌های غیر مولدی، چون ارز، طلا، خودرو و مسکن منتقل کنند، به دلیل این که فکر می‌کنند از این به بعد تورم کنترل خواهد شد و مراودات مالی بهتر خواهد شد، پول‌های خود را صرف سرمایه گذاری در بازار‌های مولد خواهند کرد.

محقق نیا در پایان تاکید کرد: دولت برای اینکه بیشتر از پتانسیل‌های بریکس استفاده کند، می‌تواند برای بخش مولد اقتصاد مشوق‌هایی در نظر بگیرد تا بخش غیر رسمی اقتصاد را حذف کند.

 

بنابراین، یک ارز جدید می تواند مزایای متعددی برای کشورهای بریکس داشته باشد، از جمله می تواند تراکنش های فرامرزی بیشتری را به دنبال داشته باشد. از دیگر سو، با استفاده از فناوری بلاک چین، ارزهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند، این ارز می تواند انقلابی را در سیستم مالی جهان ایجاد کند. بنابراین پرداخت های فرامرزی یکپارچه، می تواند تجارت و انسجام اقتصادی را در بین کشورهای بریکس و فراتر از آن ارتقا دهد.

بر اساس این گزارش، معرفی یک ارز جدید از سوی بریکس می توانند سبب تقویت یکپارچگی اقتصادی در کشورهای عضو بریکس، کاهش نفوذ ایالات متحده در عرصه جهانی، تضعیف جایگاه دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی، تشویق سایر کشورها به ایجاد اتحاد برای توسعه ارزهای منطقه ای و کاهش وابستگی به دلار شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: