May 2024 20 / دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۵۶۸۴
۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱
0
خازن دائم در مدار یا (روغنی) و خازن استارت یا (خشک) از جمله پرکاربردترین قطعات به کار رفته در انواع مختلف پمپ‌های آب و همچنین سایر لوازم خانگی هستند.

خازن دائم در مدار یا (روغنی) و خازن استارت یا (خشک) یکی از مهمترین قطعات به کار رفته در انواع مختلف موتورهای لوازم خانگی مانند لباسشویی، ظرفشویی، یخچال و همچنین انواع مختلف موتورهای الکترو پمپ و الکتروموتور می‌باشند که دارای انواع مختلفی هستند. در حقیقت این خازن‌ها که در مدار الکتریکی دستگاه‌های نام برده شده به کار برده می‌شوند، انرژی را درون خود ذخیره می کنند.

همچنین باعث می ‌شوند تا میدان ‌های الکترونیکی به کار برده شده در دستگاه‌ های مختلف ابعاد و اندازه کوچک‌تری به خود بگیرند. موتور های الکترونیکی صنعتی از نوع تک فاز معمولاً دارای این نوع خازن ‌ها هستند.

 با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد این قطعات پرکاربرد در اختیار شما قرار دهیم.

خازن پمپ آب

خازن پمپ آب چیست؟

خازن پمپ آب دارای انواع مختلفی است که از جمله مهم ‌ترین آنها خازن دائم در مدار یا (روغنی) و خازن استارت یا (خشک) می ‌باشد.

 این خازن ‌ها همچنین تحت عنوان انباره نیز شناخته می ‌شوند. وظیفه خازن ‌ها این است که بار الکتریکی یا انرژی الکتریکی را درون خود نگهداری کنند.

اگر بخواهیم درون یک خازن دائم در مدار یا (روغنی) و خازن استارت یا (خشک) را کالبد شکافی کنیم، متوجه می ‌شویم که درون این قطعات الکترونیکی دو صفحه به صورت موازی از جنس فلز قرار داشته که در میان این صفحات لایه‌ هایی به صورت عایق به کار برده شده است.

انرژی الکتریکی که درون خازن‌ها ذخیره شده در شرایط خاص آزاد شده و به منظور ایجاد تغییر در ولتاژ مستقیم به کار برده می ‌شوند.

همچنین خازن دائم در مدار یا (روغنی) و خازن استارت یا (خشک) به عنوان فیلتر نیز در مدارهای الکترونیکی کاربرد دارند. این موضوع به این صورت است که خازن‌ها از عبور سیگنال‌های مستقیم جلوگیری کرده و تنها اجازه می‌دهند تا سیگنال‌های متناوب عبور کنند.

خازن دائم در مدار یا (روغنی) چیست؟

یکی از انواع پرکاربرد خازن‌ها که در انواع الکتروموتور و لوازم خانگی به کار برده می‌شوند، خازن دائم در مدار یا (روغنی) می‌باشد. مهمترین دلیلی که خازن‌های دائم در مدار یا روغنی در انواع مختلف الکتروموتور به کار برده می‌شوند، افزایش بهره‌وری و راندمان دستگاه می‌باشد.

 همانطور که از نام این خازن‌ها مشخص است، از آنها به صورت پیوسته در مدار استفاده شده و همین موضوع باعث می‌شود تا عمر مفید بهتری در مقایسه با خازن‌های استارت داشته باشند.

 جنس بدنه خازن دائم در مدار یا (روغنی) معمولاً از آلومینیوم می‌باشد و در برخی مواقع نیز متریال به کار برده شده برای ساخت آن، پلاستیک است.

نحوه عملکرد خازن دائم در مدار یا (روغنی) به این صورت است که با استفاده از سوپاپ تعبیه شده به عنوان گریز از مرکز، بعد از آنکه خازن استارت قطع شد، به سیم پیچ کمکی متصل خواهد ماند. این نوع خازن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حتی زمانی که موتور خاموش است، در حال اجرای فرمان خواسته شده هستند و از فعالیت باز نمی‌ایستند. همانطور که گفته شد این خازن‌ها در انواع مختلف لوازم خانگی به کار برده می‌شوند که یکی از مهم‌ترین آنها کولرهای گازی هستند. دو نوع خازن دائم در مدار یا (روغنی) که در کولرهای گازی به کار برده می‌شوند، خازن روغنی فن و خازن روغنی کمپرسور هستند. خازن‌ها، در مدل‌ها و توانایی‌های گوناگونی در بازار یافت می‌شوند که خازن روغنی کمپرسور توانی بین ۲۵ تا ۶۰ میکرو فاراد و خازن روغنی فن در مدل‌های گوناگون با توانی بین ۳ الی ۷ میکرو فاراد قابل تهیه است.

خازن دائم در مدار یا (روغنی).

خازن استارت یا (خشک) چیست؟

در مقابل خازن دائم در مدار یا (روغنی)، خازن استارت یا (خشک) وجود دارد. این خازن برای مواردی به کار برده می‌شود که نیاز است تا خازن به صورت غیر دائم در مدار فعالیت خود را انجام دهد. از دیگر نام‌های این خازن‌ها، خازن راه‌انداز است. این نوع خازن در مقایسه با خازن روغنی ولتاژ کمتری داشته و در عین حال ظرفیت بالاتری نیز دارد. نحوه فعالیت خازن استارت یا (خشک) به این صورت است که به صورت لحظه‌ای به مدار وارد شده و فعالیت خود را انجام داده و همراه با سیم پیچ استارت، مدار را ترک می‌کند. این خازن‌ها با سیم پیچ استارت، به صورت سری نصب شده و بیشتر در انواع الکتروموتور کاربرد دارند و سیم پیچ آنها از مدار خارج می‌گردد. از سایر کاربردهای خازن استارت یا (خشک) می توان به کاربرد آن در انواع رله‌های ولتاژی و جریانی اشاره کرد.

خازن استارت یا (خشک).

کاربرد خازن روغنی و استارت

برخی مواقع با توجه به شرایط خاص و نیاز مدار این امکان وجود دارد تا شما بتوانید از خازن دائم در مدار یا (روغنی) به جای خازن استارت یا (خشک) و یا برعکس استفاده کنید. در صورتی که بخواهید، به مدت طولانی‌تری بار الکتریکی را ذخیره کرده و به عنوان منبع تغذیه از خازن استفاده کنید، خازن دائم در مدار یا (روغنی) گزینه مناسب‌تری است. در چنین شرایطی اگر شما بخواهید از خازن خشک در مدار استفاده کنید، بار الکتریکی دائماً در نوسان بوده و آپدیت می‌شود. دلیل آن، این می‌باشد که خازن استارت یا (خشک) این امکان را ندارد تا بار الکتریکی را برای مدت زیادی درون خود نگه دارد. در عین حال اگر نیاز است تا سیگنال‌های موجود در مدار الکترونیکی تقویت شده و یا جریان الکتریکی را تقویت کنید، خازن استارت یا (خشک) گزینه مناسب‌تری است. دلیل این موضوع این است که در چنین شرایطی معمولاً خازن روغنی نمی‌تواند بار را به صورت مداوم تحمل کند.

عوامل موثر در کاهش طول عمر خازن دائم در مدار یا (روغنی) و خازن استارت یا (خشک)

عوامل مختلفی از جمله زمان، دما، ولتاژ و جریان می‌توانند بر روی کیفیت و همچنین طول عمر قطعه مورد نظر اثر بگذارند. مهم‌ترین عامل زمان است. تمامی خازن‌ها، برای استفاده در مدت زمان مشخصی طراحی شده و همچنین موارد مختلفی هستند که می‌توانند طول عمر را کاهش داده و یا افزایش دهند. به عنوان مثال اگر در دمای بالاتر از حد مشخصی که خازن برای به کار بردن در آن دما طراحی شده از آن استفاده کنیم، قطعاً بر روی طول عمر آن تاثیر منفی خواهد داشت. همچنین نبودن تهویه مناسب یکی دیگر از عوامل کاهش طول عمر خازن است. عامل بعدی جریان است. در صورتی که در قسمت سیم پیچ‌های موتور آسیبی به وجود بیاید، جریان افزایش پیدا کرده و این موضوع می‌تواند باعث خرابی خازن و یا کاهش طول عمر آن شود. ولتاژ نیز بر روی طول عمر قطعه تاثیر داشته و کم شدن و یا زیاد شدن آن برای کارکرد قطعه اصلاً مناسب نیست.

در صورتی که شما عزیزان قصد خرید انواع مختلف قطعات مربوط به الکتروموتورها و پمپ‌های آب را دارید، می‌توانید با کارشناسان فروشگاه آنلاین الکالا ارتباط برقرار کرده و از مشاوره رایگان این مجموعه بهره‌مند شوید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: