May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
سر خط خبر ها
کد خبر: ۴۰۸۱۰۶
۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالى مناطق آزاد و ویژه اقتصادى از همراهى سازمان حسابرسی کل کشور با برنامه‌های جهش سرمایه گذاری در مناطق آزاد خبر داد.

همراهی سازمان حسابرسی کل کشور با برنامه جهش سرمایه گذاری در مناطق آزاد

رونق تولید و توسعه صادرات با هدف برون گرایی و تامین مناطق ارزی، ماموریت اصلی مناطق آزاد در کشور هستند. افزایش تولید، توسعه صادرات، پیشرفت فناوری، جذب سرمایه گذاری خارجی، تامین کالا‌های اساسی و عمران و آبادانی مناطق ۶ وظیفه اصلی و ماموریت ویژه مناطق آزاد براساس قوانین است.


در گذشته مناطق آزاد متهم بودند که تبدیل به سکوی واردات شده اند، اما در دوران جدید و در دولت سیزدهم شاهد رشد سریع تراز تجاری مثبت در این مناطق هستیم. جهش سرمایه گذاری و صادرات در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به عنوان مطالبات اصلی حاکمیت و مطابق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تشکیل شده و عملکرد خوبی نیز داشته است.

 

پهنه کشور ایران و مناطق آزاد فرصت بالقوه‌ای برای سرمایه گذاری و تولید هستند، تولید با هزینه اندک و ارزان، ایجاد زیرساخت‌های خوب در سال‌های پس از انقلاب، وجود بازار‌های داخلی و منطقه‌ای و همچنین دسترسی به آب‌های بین المللی مهمترین مزیت‌های اقتصادی کشور برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستند.


در مناطق آزاد علاوه بر مزیت‌هایی که ذکر شد، وجود مشوق‌های خوب اقتصادی از جمله معافیت‌های اداری، مالیاتی و گمرکی موجب تسهیل سرمایه گذاری و توسعه صادرات می‌شود.

عبدالملکى، تصویب طرح جامع لجستیک و صادرات مجدد مناطق آزاد با بهره‌گیری ظرفیت‌های حمل و نقل ترکیبی و ترانزیت بین مناطق را دومین قطعه این برنامه کاری مشترک عنوان کرد و گفت: محور سوم استفاده از ظرفیت سازمان‌ها و پیمان‌های بین المللی نظیر اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شانگهای، بریکس، اکو و... است.

وى، شناسایی مزایا و ویژگی‌های متمایز مناطق آزاد و معرفی آن‌ها به یکدیگر جهت بهره گیری از مزیت‌های نسبی هر منطقه در ساختار شبکه سازی را دیگر بخش این ساختار شبکه‌ای هماهنگ بیان کرد و افزود: محور پنجم بهره گیری از مدل کالای همراه مسافر با هدف حداکثری نمودن کسب درآمد‌های سازمان‌های مناطق آزاد و ششمین محور نیز حضور در نمایشگاه‌ها و رویداد‌های تجاری داخلی و بین المللی جهت معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناطق آزاد در راستای استمرار مسیر طی شده در سال جاری است.

مشاور رئیس جمهور، هفتمین محور را تعیین یک زنجیره تأمین کالا میان مناطق آزاد به گونه‌ای که کالا در یک شبکه همکاری مبادله، فروش و یا تأمین گردد، اعلام کرد و گفت: استفاده از طرح یک کمربند یک راه کشور چین با محوریت مناطق آزاد، تعیین شبکه جامع گردشگری مناطق آزاد و ویژه جهت ترسیم منافع و اهداف مشترک هشتمین و نهمین قطعه این طرح و همکاری‌های پولی، بانکی، مالی به صورت ترسیم شیوه نامه همکاری در جهت تأمین مالی پروژه‌های عمرانی و سرمایه گذاری دهمین بخش این سازوکار است.

عبدالملکى، ده محور مطرح شده را سرلوحه برنامه‌های اجرایی و اقدامات معاونت‌های اقتصادی و سایر معاونت‌های مناطق آزاد عنوان نمود و خواستار برقراری ماهیانه جلسات کاری مشترک فی مابین معاونین اقتصادی و سرمایه‌گذاری مناطق آزاد شد.

گفتنی است که هر یک از معاونین مناطق آزاد نقطه نظرات خود را در این خصوص مباحث مطرح شده از سوی مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالى مناطق آزاد ابراز کردند.

همراهی سازمان حسابرسی کل کشور با برنامه جهش سرمایه گذاری در مناطق آزاد

حجت الله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در دیدار با مدیرعامل و رئیس هیئت عامل سازمان حسابرسی کشور با اعلام این خبر گفت: برنامه‌های جهش سرمایه گذاری، رونق تولید و توسعه صادرات ماموریت اصلی مناطق آزاد در کشور بوده و تحقق این امر همراهی تمامی دستگاه‌ها را می‌طلبد.

عبدالملکى به ماموریت اصلی مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: در مناطق آزاد و ویژه اقتصادى فعالیت‌های زیربنایی و حاکمیتی در راستای افزایش سرمایه گذاری انجام می‌گیرد.

مدیرعامل و رئیس هیئت عامل سازمان حسابرسی کشور هم در این دیدار قول مساعد داد، برای اینکه مناطق آزاد کشور در ایفای وظایف اصلی خود موفق باشند، این سازمان در الگو‌های حسابداری و گزارشگری مالی همراهی بیشترى با مناطق داشته باشد.

قدرت الله اسماعیلی با تاکید بر تسریع در روند انجام فرآیند‌های حسابرسی در مناطق افزود: در صورت نیاز استاندارد‌های حسابرسی مناطق اصلاح می‌شود.

در این دیدار در خصوص روند حسابرسی صورت‌های مالی در مناطق آزاد هم بحث و گفتگو شد.

همچنین مقرر شد کارگروه مشترک بین دبیرخانه شورایعالى و سازمان حسابری تشکیل شود تا مسائل حسابرسی در این مناطق با جدیت پیگیری و به نتیجه برسد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: