کد خبر: ۴۱۰۹۸۶
۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
0
مسافران داخل پایانه های برون شهری، مراقب تماس بدنی افراد مشکوک باشند . زیرا در این نوع از سرقت ها، مجرم از طریق ایجاد تنش چندلحظه ای ،توجه فرد و اطرافیانش را به تنش به وجود آمده متمرکز می کند و با توجه به سرعت عمل زیادی که متهمان در جیب بری دارند اقدام به سرقت می کنند و متواری می شوند .

ایمنی در ایام نوروز

اصول ایمنی قبل از شروع تعطیلات

۱- به‌منظور ایمنی ساختمان از حفاظ و قفل‌مناسب استفاده کنید.

۲- از محافظ توپی زنی در درب ورودی استفاده کنید.

۳- دزدگیرهای سیمی یا سنسوری ارزان‌قیمت روی دیوارها و ورودی درها نصب کنید.

۴- ورودی کانال کولر را هرچند کوچک باشد با حفاظ فلزی محفوظ کنیم.

۵- چنانچه از آژیر خطر استفاده می‌کنیم محل نصب آن را طوری انتخاب کنیم که سارقان نتوانند آن را به سهولت تشخیص دهند.

۶- چنانچه در مجاورت یا پشت خانه، ملک مخروبه‌ای وجود دارد، دیوارهای مجاور را با آهن و بتن محکم و غیرقابل نفوذ کنیم.

۷- تمیز کردن خانه و شست‌وشوی فرش‌ها در این ایام با کمک کارگران مطمئن و شناخته‌شده باشد.

۸- اشیا و اوراق بهادار و وجه نقد را در موقع ترک منزل در منزل نگذاریم.

۹- محل نگهداری جواهرات و اشیای ارزشمند را به میهمانان یا فامیلی که اطمینان کافی به او نداریم نشان ندهیم.

۱۰- برای نگهداری اشیای قیمتی خود از صندوق‌های امانات بانک‌ها استفاده کنیم.

۱۱ - توصیه می‌شود قبل از سفر، افراد خانواده دوره‌های کمک‌های اولیه را بگذرانند.

۱۲- خودرو خود را به دست تعمیرکاران و سرویس‌کاران مجرب بسپاریم.

۱۳- همیشه از بهترین لوازم‌یدکی برای تعویض قطعات استفاده کنیم.

۱۴- لاستیک زاپاس خودرو را از لاستیک‌های مستهلک انتخاب نکنیم، زیرا امنیت کافی برای استفاده ندارد.

۱۵- بیماران دیابتی قبل از سفر به مراکز درمانی مراجعه و پلاک شناسایی مربوط به بیماران دیابتی را دریافت کنند و به گردن خود بیاویزند.

نکات ایمنی قبل از سفر

۱- از پر بودن باک بنزین اطمینان حاصل کنید.

۲- همیشه قبل از سفر از سلامت فنی و وجود تجهیزات ایمنی (عاج لاستیک‌ها، چراغ‌های راهنما، ترمز، تیغه برف‌پاک‌کن، کپسول آتش‌نشانی، زنجیر چرخ، علائم هشداردهنده، جعبه کمک‌های اولیه و...) در وسیله نقلیه خود اطمینان حاصل کنیم.

۳- وسایل هشداردهنده از قبیل بوق، فلاشر، چراغ‌های راهنما و... را بازدید کنیم و از سالم بودن آن‌ها مطمئن شویم.

۴- همراه داشتن چراغ‌قوه، رادیو کوچک، چراغ اضطراری و نقشه راهنما هنگام مسافرت ضروری است.

۵- گذاشتن فردی قابل‌اعتماد در منزل هنگام مسافرت ضروری است.

۶- اطلاع دادن از خالی بودن منزل به نزدیک‌ترین اداره پلیس ضروری است.

۷- روشن گذاشتن و تعویض روشنایی منزل توسط همسایه‌های قابل‌اعتماد هنگام سفر (در صورت امکان با کلید الکتریکی از منزل خودشان) مفید است.

۸- روشن گذاشتن رادیو و تنظیم آن روی فرکانس یکی از شبکه‌های تلویزیون (با صدای قابل‌فهم از بیرون) مفید است.

۹- خروج از منزل به‌صورت جداجدا و با فاصله برای رفتن به مسافرت و... مفید است.

۱۰- از بسته بودن شیر اصلی آب از کنتور به‌منظور جلوگیری از نشت آب در خانه اطمینان حاصل کنیم.

۱۱- از بسته بودن شیر همه وسایل گازسوز و شیر اصلی کنتور گاز اطمینان حاصل کنیم.

۱۲- لازم است در برگه‌ای، داخل جیب هر نفر از افراد خانواده اطلاعات مربوط به گروه خونی، حساسیت‌های دارویی، سن، نام و نام خانوادگی و یک شماره تماس با آشنایان وجود داشته باشد که در صورت بروز حادثه نیروهای امدادی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.

۱۳- در صورت سفر به نقاط دور از دسترس مردم و نیروهای امدادی برای اطلاع‌رسانی و موقعیت‌نمایی از دستگاه جی‌پی‌اس (مکان‌یاب) استفاده کنیم.

۱۴- همراه داشتن شماره تلفن‌های امداد خودرو جاده ضروری است.

توصیه‌های عمومی هنگام سفر

۱- از چادر زدن و بازی کردن در کنار جاده و محل‌هایی که احتمال ریزش کوه وجود دارد، خودداری کنیم.

۲- از همراه بردن سیلندرهای گاز پیک‌نیکی در خودرو، قطار و اتوبوس جداً خودداری کنیم.

۳- از روشن کردن آتش و وسایل حرارتی گازسوز و نفت‌سوز درون چادر مسافرتی خودداری کنیم، زیرا آتش و گاز منواکسید کربن باعث مرگ افراد داخل چادر می‌شود.

۴- برای گرم کردن خود در چادر از کیسه خواب و پتوی مناسب استفاده کنیم.

۵- هنگام برافروختن آتش دور آن را سنگ‌چین کنیم تا خاکستر آتش به اطراف پراکنده نشود؛ پس از استفاده نیز آن را با آب فراوان خاموش و پس از اطمینان از خاموش شدن آتش، محل را ترک کنیم.

۶- بدون تجهیزات مناسب اقدام به بالا رفتن از ارتفاعات نکنیم.

۷- در سواحلی که غریق نجات در آن وجود ندارد شنا نکنیم.

۸- در طول سفر مراقب حیات‌وحش باشیم و به آنان آزار نرسانیم.

۹- از نزدیک شدن به حیوانات وحشی اجتناب کنیم، زیرا احتمال گازگرفتگی از طرف حیوان وجود دارد و این امر موجب انتقال بیماری از حیوان به شخص می‌شود.

۱۰- از نزدیک شدن به مکان‌هایی که در آن‌ها چاه یا گودال‌های عمیق وجود دارد خودداری کنیم.

۱۱- هنگام وقوع زمین‌لرزه خودروی خود را با حفظ خون سردی به کنار جاده هدایت کنیم، از خودرو پیاده شویم و به محل امن پناه ببریم.

۱۲- هنگام سیلاب از خودرو بیرون آییم و به نقاط مرتفع کنار جاده برویم.

۱۳- هنگام رعدوبرق خودرو را به کنار جاده هدایت کنیم، در خودرو بمانیم و از دست زدن به قسمت‌های فلزی خودرو خودداری کنیم و اگر در فضای باز قرار داشتیم، در جای امنی غیر از زیر درختان پناه بگیریم.

۱۴- در سفر به‌آرامی حرکت کنیم و از زیبایی‌های طبیعت لذت ببریم.

سفر و طبیعت

۱- از روشن کردن آتش در جنگل‌ها پرهیز کنیم. با توجه به مساعد بودن هوا در ایام تعطیلات نوروز، ازدیاد بیش‌ازحد مسافران و گردشگران و سفر به مناطق جنگلی، احتمال وقوع حوادث ناشی از سهل‌انگاری و بی‌احتیاطی برخی از افراد وجود دارد؛ بنابراین حتی‌الامکان از روشن کردن آتش برای پخت غذا و گرم شدن پرهیز کنیم.

۲- در مواقع لزوم بعد از استفاده از آتش، از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنیم و در صورت وقوع هر نوع حادثه مشابه، فوراً مراتب را به آتش‌نشانی یا مراکز امدادی، نیروی انتظامی، هلال‌احمر، بسیج، شوراهای اسلامی محلات و... اطلاع دهیم. همچنین می‌توانیم هنگام وقوع آتش‌سوزی در جنگل یا پارک، چوب‌ها و برگ‌های خشک را از اطراف آتش جمع‌آوری و با ریختن خاک بر روی آتش از پیشروی آن جلوگیری کنیم.

از انداختن بطری‌های شیشه‌ای و پلاستیکی در طبیعت خودداری کنیم. این امر در شرایط خاص موجب بازتابش نور خورشید به‌صورت متمرکز بر روی خاشاک و برگ شده، موجب آتش‌سوزی می‌گردد.

توصیه‌های بهداشتی هنگام سفر

۱ - توصیه می‌شود تا حد امکان غذا را شخصاً آماده کنید و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دست‌فروشان خودداری کنید.

۲- هنگام سفر، بهترین غذایی که می‌توان همراه داشت غذاهای خشک و یا انواع کنسرو است.

۳- در مسافرت بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان شخصی خود را همراه داشته باشیم. ضمناً همراه داشتن دستمال‌کاغذی مرطوب با مواد ضدعفونی‌کننده برای تمیز کردن قاشق و چنگال توصیه می‌شود.

۴- غذاهای کاملاً داغ و تازه، میوه‌های تازه پوست‌کنده، انواع کنسروها، بستنی‌های پاستوریزه، غذاهای خشک و نان تازه جزو غذاهای سالم تلقی می‌شوند؛ در مقابل غذاهایی که دست‌فروشان عرضه می‌کنند و میوه‌هایی که مدتی از پوست کندن آن گذشته است و بستنی‌های سنتی در شمار غذاهای پرخطر محسوب می‌شوند.

۵- در صورت استفاده از غذا در رستوران‌های بین راه، غذا را به‌صورت کاملاً داغ یا کاملاً سرد مصرف کنیم. از مصرف سالاد الویه به‌عنوان غذای مسافرتی اکیداً خودداری کنیم. درصورتی‌که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید، باید قبل از مصرف آن را کاملاً حرارت دهید. از مصرف سالاد به‌ویژه سالادی که در آن‌ها کاهو استفاده شده است و غذاهای دریایی در غذاخوری‌های بین‌راهی خودداری کنیم.

۶- شیر و فراورده‌های آن را حتماً به‌صورت پاستوریزه مصرف کنیم.

۷- بهترین میوه‌ها در سفر میوه‌هایی است که برای مصرف باید پوست آن‌ها کنده شود، از جمله موز، سیب و پرتقال.

۸- در صورت بروز هرگونه علائم تهوع، استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنیم.

۹- برنج بعد از پختن سریعاً باید مصرف شود.

۱۰- گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشورند تهیه کنیم.

۱۱- آب را فقط از منابع مطمئن تهیه و یا از آب‌های بطری‌شده استفاده کنیم. از مصرف آب‌های سطحی و چشمه‌ها خودداری کنیم و جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه و یا استفاده از قرص‌های هالوژن طبق دستورالعمل سازنده هنگام مشکوک بودن به سلامت آب توصیه می‌شود.

۱۲- یخ را از مراکز مطمئن تهیه و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند، خودداری کنیم. برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتماً از یخدان استفاده و دقت کنیم مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.

۱۳- رعایت بهداشت فردی ازجمله شست‌و‌شوی مکرر دست‌ها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها، به حفظ سلامت کمک می‌کند.

۱۴- هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته‌بندی غذا نوشته شده است دقت کنیم.

۱۵- از نگهداری و مصرف مواد غذایی اضافه آمده خودداری کنیم.

۱۶- هنگام سفر غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که می‌خواهیم همراه ببریم و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.

مایع حیات را فراموش نکنید

در روزهای تعطیل نوروز به‌طور معمول در تغذیه افراد تغییراتی رخ می‌دهد که یکی از آن‌ها کاهش چشمگیر مصرف آب است. در حقیقت به علت دیدوبازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه و سفر مصرف آب در افراد کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند مشکلاتی را برای سلامتی انسان ایجاد کند که بارزترین آن‌ها، بروز یبوست است. آب یکی از مهم‌ترین و مفیدترین موادی است که از بروز یبوست پیشگیری می‌کند و با کاهش مصرف آن، این عارضه به‌خصوص در کسانی که مستعد ابتلا به آن هستند ناراحتی ایجاد می‌کند. مصرف آب همچنین برای تعدیل واکنش‌های داخلی بدن و حفظ سلامتی پوست ضروری است.

هشدارهای امنیتی در هنگام سفر

۱- تراکم جمعیت در پایانه‌های مسافربری، حمل مقادیر زیاد پول و... در روزهای پایان سال آمار سرقت را افزایش می‌دهد. لازم است هنگام سفر، وجوه نقدی، چک‌های مسافرتی و لوازم باارزش از قبیل گوشی تلفن همراه را در جیب‌های داخل لباس و به شکل چندجیبی قرار دهیم.

۲- حتی‌المقدور برای جابه‌جایی پول نقد از دستگاه‌های خودپرداز استفاده کنیم.

۳- مسافران داخل پایانه‌های سفرهای برون‌شهری، مراقب تماس بدنی افراد مشکوک باشند، زیرا در این نوع از سرقت‌ها، مجرم از طریق ایجاد تنش چندلحظه‌ای، توجه فرد و اطرافیانش را به تنش به‌وجود‌آمده متمرکز می‌کند و با توجه به سرعت عمل زیادی که متهمان در جیب‌بری دارند، اقدام به سرقت می‌کنند و متواری می‌شوند. مسافران در طول سفر هنگام خرید از نزدیک شدن و یا دخالت در درگیری‌های بین افراد خودداری کنند، زیرا ممکن است به‌صورت دروغین، این نزاع شکل گرفته تا با استفاده از تجمع جمعیت، سرقت راحت‌تر انجام شود.

۴- هنگام پنچری خودرو در جاده‌ها، از قفل بودن در‌ها اطمینان حاصل کنیم.

۵- مراقب مأموران قلابی در راه‌های عبوری باشیم و با احراز کارت شناسایی معتبر با آن‌ها همکاری کنیم.

توصیه‌های‌ایمنی بعد از سفر

۱- قبل از ورود به خانه برای احتیاط از انفجار گاز، کنتور برق را قطع کنیم.

۲- بزرگ‌تر خانواده قبل از ورود دیگر افراد، یک بازدید کلی از منزل داشته باشد که در صورت وجود مشکل آن را رفع کند. (ورود جانوران موذی، ریخته شدن خرده‌شیشه‌های شکسته، نشست گاز، احتمال آوار و...)

۳- از بسته بودن همه شیرهای لوازم گازسوز اطمینان حاصل کنیم و سپس شیر اصلی گاز را باز کنیم.

۴- هنگام روشن کردن وسایل گازسوز ابتدا کبریت را روشن و سپس شیر گاز را باز کنیم.

۵- برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های ناشی از گردوغبار، میکروب‌ها، قارچ‌ها و کپک‌هایی که در طول سفر بر لوازم نشسته، وسایل خود را از خودرو خارج و همه آن‌ها را بشوییم. خودروی خود را نیز شست‌وشو دهیم.

۶- قبل از باز کردن فلکه اصلی آب همه شیرهای آب را بررسی کنیم و ببندیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: