May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۱۱۳۴۴
۱۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
0
یک فعال سیاسی روس معتقد است نشانه‌های زیادی وجود دارد که ردپای آمریکا، انگلیس و اسرائیل را در حادثه تروریستی مسکو آشکار می‌کند.

ردپای غرب در حادثه تروریستی روسیه به وضوح دیده می‌شود

ساعت حوالی ۲۰ به وقت مسکو در شامگاه جمعه سوم فروردین بود که عناصری ناشناس با تیراندازی در تالار شهر کروکوس در حومه پایتخت روسیه و پرتاب نارنجک یا بمب آتش زا باعث آتش سوزی در این ساختمان شدند که به گفته کمیته تحقیقات روسیه ۱۴۳ نفر در این حمله تروریستی جکشته شدند و احتمال افزایش شمار قربانیان این حادثه وجود دارد.

گروه تروریستی داعش با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت این حمله را به عهده گرفت، اما کمیته تحقیقات روسیه تاکید کرد تحقیقات در مورد حمله تروریستی به سالن کنسرت «کروکاس هال سیتی» در مسکو ادامه دارد.

از این رو باشگاه خبرنگاران جوان مصاحبه‌ای ترتیب داده با «دنیس روگاتیوگ» فعال سیاسی از روسیه برای بررسی جزئیات بیشتری از این حادثه ترویستی که جزئیاتی از آن در ذیل از نظرتان می‌گذرد.

-در ابتدا جزئیاتی درباره این حادثه تروریستی را از بیان کنید

دنیس روگاتیوگ: این حمله تروریستی در یک سالن کنسرت در یک مرکز خرید در نزدیک مسکو اتفاق افتاد، جایی که مردم داشتند برای یک رویداد بزرگ برای یک کنسرت خیلی بزرگ آماده می‌شدند. طبق اطلاعات ارائه شده توسط اداره فدرال اطلاعات امنیتی روسیه یا همان «اف اس بی» عاملان این حمله تروریسی از یکی دو ساعت قبل در آنجا حضور داشته اند. براساس آخرین اطلاعات دریافتی چهار نفر از عاملان این حادثه تروریستی اهل تاجیکستان بودند و همگی تا این لحظه دستگیر شده اند. این افراد در حال فرار و در حدود ۳۵۰ کیلومتری مسکو بازداشت شدند. گفته می‌شود این عاملان در حال فرار به سمت مرز اوکراین بودند که دستگیر شدند. در ساعت‌های اولیه بعد از این اتفاق در کنار گمانه زنی‌هایی که وجود داشت گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت. اما نکته‌ای که تا این لحظه قابل ملاحظه است این است که پوتین و سایر مسئولان دولتی هنوز حضور گروه داعش را در این حادثه هنوز تایید نکرده اند. هرچند گزارش‌هایی وجود داشته که ارتباط‌هایی بین این حادثه و گروه تروریستی داعش را نشان می‌دهد.

-به نظر شما دلیل اصلی این حادثه تروریستی در حالی که جهان در شرایط پر تنشی به سر می‌برد چه می‌تواند باشد؟

دنیس روگاتیوگ: در ابتدا باید بگویم مقیاس این اتفاق با آنچه در رسانه‌ها منتشر شده متفاوت است. تا به حال بیش از یکصد نفر در این حمله تروریستی کشته شده اند و ده‌ها نفر هم زخمی شده اند که حال بسیاری در بیمارستان‌های وخیم گزارش شده است. بسیاری در آتش سوخته اند که در نتیجه پرتاب کوکوتل مولوتف به داخل سالن کنسرت بوده است. شاید بیش از بیست سال از آخرین حادثه تروریستی با این مقیاس در روسیه می‌گذرد. دلیل این حمله از نظر من مشخص است. روسیه نقش کلیدی در ریشه کن کردن داعش در کشور‌هایی مانند سوریه و نیز سایر نقاط جهان داشته است. گروهی که به وضوح توسط برخی دولت‌های غربی حمایت شده و می‌شود. به نظر من هدف اصلی از این حمله تروریستی ایجاد سرگردانی در شرایطی است که دنیا شاهد جنایات بزرگی در مناطقی از همین کره خاکی از جمله غزه است. دشمنان ما می‌خواهند فضای ترس در روسیه ایجاد کنند. روسیه هنوز در جنگ اوکراین درگیر است و این حمله تروریستی می‌تواند یک هدف را دنبال کند و آن هم این که نگاه روسیه را در چنین شرایطی از جنگی که در آن در حال پیروزی است منحرف کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


-شما چه گروه و یا چه کشور‌هایی را در این حمله تروریستی مقصر می‌دانید؟

دنیس روگاتیوگ: نشانه‌های زیادی وجود دارد. ما متاسفانه این روز‌ها با گروه‌های تروریستی متعددی طرف هستیم که همگی می‌توانند در این حمله تروریستی ردپایی از خود داشته باشند. نشانه‌های زیادی وجود دارد که می‌توان حدس زد چه کسانی در این ماجرا مقصر هستند. هفته‌ها قبل حدود ده هفته پیش از این اتفاق سفارت‌های آمریکا و انگلیس به شهروندان خود هشدار داده بودند که از حضور در سالن‌های کنسرت و محل تجمع مردم دوری کنند. برای همین من تقریباً اطمینان دارم که دولت‌های غربی از جمله آمریکا و انگلیس از این حادثه از پیش اطلاع داشتند و ترجیح می‌دادند که اطلاعاتی که در اختیار دارند را با دولت روسیه به اشتراک نگذارند. همچنین چند هفته پیش یکی از اعضای تندروی پارلمان اسرائیل در یک سخنرانی اعلام کرده بود که روسیه باید بهای حمایت از دشمنان اسرائیل را پرداخت کند. او در این سخنرانی خود با لحنی تهدید آمیز عنوان کرده بود که روسیه باید از حمایت از گروه‌های تندرو دست بردارد؛ بنابراین می‌توان گفت که در واقع ردپای دولت‌های غربی و حامیان آن‌ها در این حادثه به خوبی مشهود است و تقریباً هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد که این حمله می‌تواند توسط آن‌ها برنامه ریزی شده باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


-به نظر شما در برابر چنین حملات تروریستی چه اقدامی می‌توان انجام داد؟

دنیس روگاتیوگ: مردم روسیه به این دست از حملات تروریستی عادت دارند. آن‌ها متاسفانه پیشتر هم چنین حملاتی را متحمل شده اند و تنها کاری که در حال حاضر باید در جهان انجام دهیم این است که در مقابل گروه‌های تروریستی متحد شویم و مقابل آن‌ها بایستیم. صرف نظر از این که دولت روسیه در جنگی در اوکراین درگیر است و در حال مبارزه با گروه‌های تندرو است باید همه کشور‌های همسو در جهان مقابل هر گونه اقدام تروریستی با یکدیگر یک دست شوند و هر آنچه می‌توانند برای مقابله با این گروه‌ها انجام دهند. بسیار جالب است که بدانید نخستین پیام‌های تسلیت و همدردی پس از این اتفاق از سوی گروه‌های مقاومت در فلسطین بوده که این روز‌ها خودشان به بدترین شکل ممکن در حال تحمل نسل کشی بی سابقه‌ای در تاریخ هستند. بسیاری از گروه‌های مقاومت در جهان از جمله گروه‌های مردمی یمن نیز این حمله را محکوم کرده اند. در حال حاضر تمام گروه‌ها و افرادی که علیه اسرائیل مبارزه می‌کنند این روز‌ها در کنار روسیه ایستاده اند و از آن حمایت می‌کنند و این نشانه خوبی است برای اینکه متوجه شویم روسیه در مسیری درست در حال پیش رفتن است.

دنیس روگاتیوگ، خبرنگار و فعال سیاسی اهل روسیه است که در کشور‌های اروپایی مختلف فعالیت خبری داشته و در بیشتر میدان‌های درگیری از نزدیک حضور فعال داشته است. وی از زمان آغاز جنگ اوکراین در مناطق مختلف حضور داشته و درگیری‌ها را از نزدیک رصد کرده است. وی سابقه همکاری در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های بزرگ همچون سی ان ان، الجزیره و راشاتودی را دارد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: