May 2024 20 / دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۱۳۳۵۱
۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
0
سیارکی که ژانویه گذشته به برلین برخورد کرد همچنان باعث شگفتی دانشمندان می‌شود.

یک ویژگی غیر معمول از سیارکی که ژانویه گذشته به برلین برخورد کرد

یک مطالعه جدید نشان داده است سیارکی که در ژانویه گذشته از اتمسفر آلمان عبور کرد، سریعتر از هر جرم دیگری که در نزدیکی زمین ثبت شده است، می‌چرخد.

این سنگ فضایی که ۲۰۲۴ BX ۱ نام دارد، به یک توپ آتشین تبدیل شده و در ساعات اولیه ۲۱ ژانویه بر فراز برلین منفجر شد. اگرچه سیارک‌های کوچک در مسیر برخورد با زمین معمولاً تا زمانی که با جو برخورد نکنند کشف نمی‌شوند، دانشمندان این سیارک را حدود سه ساعت قبل از نفوذ به آسمان مشاهده کردند.

بر اساس یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در arXiv در ۵ آوریل، این تنها موضوعی نبود که BX ۱، ۲۰۲۴ در آن غیرعادی بود.

دانشمندان بر این باورند که این سیارک که با سرعت ۵۰۰۰۰ کیلومتر در ساعت (۳۱۰۰۰ مایل در ساعت) حرکت می‌کرد، در هر ۲.۶ ثانیه یک دور کامل می‌کرد که معادل حدود ۳۳۰۰۰ دور در روز است؛ بنابراین این سیارک سریع‌ترین سیارک در حال چرخش است.

پیش از این، رکورد سریع‌ترین چرخش سیارک در اختیار سنگی به نام ۲۰۲۰ HS ۷ بود که دوره چرخش آن ۲.۹۹ ثانیه بود. قطر این سیارک از ۴ تا ۸ متر متغیر است و کمی بزرگتر از ۲۰۲۴ BX ۱ است که می‌تواند توضیح دهد که چرا سیارک سریعتر می‌چرخد.

معروف است که سیارک‌ها به دلایل مختلفی مانند برخورد‌هایی که ممکن است در اوایل زندگی خود داشته اند، می‌چرخند. سنگ‌های فضایی عموما بزرگتر از یک کیلومتر هستند و نمی‌توانند بیش از یک بار در هر ۲.۲ ساعت بچرخند، زیرا شکسته می‌شوند.

با این حال، سیارک‌های کوچک‌تر مانند ۲۰۲۴ BX ۱ می‌توانند چرخش‌های بسیار سریع‌تری را حفظ کنند، زیرا فشرده‌تر هستند.

ماکسیم دووگل، نویسنده اصلی، و فیزیکدان دانشگاه سنترال فلوریدا که با آژانس فضایی اروپا همکاری می‌کند، به نیوساینتیست توضیح داد: این سیارک یک نیروی درونی دارد، بنابراین می‌تواند سریعتر بچرخد.

دانشمندان گزارش داده اند که دانستن سرعت چرخش سیارک‌هایی که در نزدیکی زمین پرواز می‌کنند می‌تواند در کاهش خطرات ناشی از چنین اجسامی برای انسان و زیرساخت‌ها مفید باشد.

منبع: Live Science

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: