April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۴۱۵۸۷
۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۲
0
تولید و صادرات بادام هندی به عنوان یک ماده خوراکی با ارزش در کشورهایی که شرایط مناسب کشت دارند، با جدیت دنبال می شود. در این میان شاید جالب باشد تا بزرگترین تولیدکنندگان بادام هندی در جهان و خواص بادام زمینی آشنا خواهیم شد.

پول  نیوز؛ سمیه علی اصغری- بادام هندی عضو لوکس خانواده آجیل به شمار می رود و با طعم خاصی که دارد یک خوراکی محبوب است. دانهٔ آجیلی بادام هندی بر خلاف سایر دانه‌های آجیلی، حاوی نشاسته به‌میزان 10 درصد وزنش است. این موضوع باعث می‌شود که با جذب آب بتواند باعث تغلیظ سوپ و آبگوشت و دسرهای سنتی حاوی شیر شود. بادام هندی سرشار از کالری است، به‌طوری‌ که هر یکصد گرم از آجیل بادام هندی حاوی 553 کیلوکالری انرژی است. علاوه بر این، پوسته بادام هندی نیز استفاده های متنوعی از تولید روغن گرفته تا رنگ، دارد.

این ویژگی ها موجب شده تا تولید و صادرات بادام هندی به عنوان یک ماده خوراکی با ارزش در کشورهایی که شرایط مناسب کشت دارند، با جدیت دنبال شود. در این میان شاید جالب باشد تا بزرگترین تولیدکنندگان بادام هندی در جهان را بشناسیم.

برترین تولیدکنندگان بادام زمینی در جهان

درصدر تمامی کشورها ویتنام قرار گرفته که نزدیک به یک سوم تجارت جهانی بادام هندی را در اختیار دارد. این کشور از دهه 90 به بزرگترین تولیدکننده بادام هندی در آسیا تبدیل شد و یک سازمان اختصاصی برای کنترل و رسیدگی به تولید و تجارت بادام هندی نیز تشکیل داده است. این کشور همچنین طرح هایی را به منظور تولید بادام هندی در کامبوج و لائوس دنبال می کند.

رتبه دوم در اختیار نیجریه قرار دارد. این کشور ظرفیت بالایی برای تولید انواع محصولات از جمله کنجد، لوبیا، بادام هندی، کاکائو، ذرت، روغن پالم، برنج، سویا و ... دارد. در این میان تولید و صادرات بادام هندی اهمیت بالایی برای اقتصاد نیجریه دارد زیرا حدود 10 درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی نیجریه را به خود اختصاص داده است.

جایگاه بعدی به هندی ها تعلق دارد. بر اساس آخرین آمار موجود؛ هند 15.7 درصد تجارت بادام هندی در جهان را به خود اختصاص  داده است و سالانه روند رو به رشدی را در تولید این محصول ثبت کرده است.

پس از هند باید به غرب آفریقا سفر کنیم، جائیکه ساحل عاج رتبه چهارمین تولیدکننده بزرگ بادام زمینی را به خود اختصاص داده است. افزایش سهم از بازار جهانی یک چشم انداز یا بهتر بگوئیم هدف مهم برای صنعت کشاورزی ساحل عاج است تا بتواند محصول بادام هندی خود را قدرتمندتر و با کیفیت تر به مرحله صادرات برساند.

جمهوری بنین به عنوان پنجمین تولیدکننده بزرگ بادام هندی  در جهان شناخته می شود. بالغ بر دو دهه است که تجربه کاشت و تولید محصول بادام هندی را دارد. این محصول ارزشمندی برای کشور مذکور 8 درصد از از درآمد صادرات ملی و 28 درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است. 5.3 دررصد از تجارت جهانی بادام هندی در اختیار بنین قرار دارد.

خواص بادام هندی(مطالب این قسمت از وب فارسی گردآوری شده است)

* پیشگیری از سنگ های صفراوی

مصرف بادام هندی برای پیشگیری از تشکیل سنگ های صفراوی بسیار مفید است؛ یک تحقیق 20 ساله ی جمع آوری شده از 80000 زن پرستار نشان می دهد کسانی که در هفته حدود 30 گرم بادام هندی مصرف نموده اند در مقایسه با دیگرانی که آن را در برنامه شان نداشته اند، 25 درصد کمتر به سنگ های صفراوی مبتلا شدند. بنابراین آن را وارد برنامه ی غذایی روزانه تان نمایید.

کره بادام هندی

* سلامت استخوان ها و آرامش

این حقیقت کاملاً جا افتاده است که کلسیم برای استحکام استخوان ها ضروری است، اما بد نیست بدانید که منیزیم نیز برای حفظ سلامت استخوان ها حیاتی است. حدود دو سوم منیزیم بدن در استخوان ها وجود دارد.

منیزیم برای متابولیسم کلسیم در بدن لازم است و با تراز کردن میزان کلسیم، به تنظیم تونوسیته ی عصبی و عضلانی کمک می کند. در واقع کلسیم برای انقباض عضلانی و منیزیم برای انبساط آن مورد نیاز است.

* آنتی اکسیدانی قوی

از دیگر مواد معدنی موجود در کاشو می توان به مِس اشاره کرد. مس یکی از اجزای مهم آنزیم های بدن است که در خیلی از فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن شرکت می کند.

مس برای برداشتن رادیکال های آزاد مُضر در بدن و برای استفاده ی بهینه ی آهن کمک بزرگی است.

مس برای تولید ملانین و برای پرورش استخوان ها و بافت های ارتباطی بدن ضروری است.

* کاهش ریسک افزایش وزن

بر خلاف باور عموم مردم که می گویند مصرف منظم بادام هندی موجب اضافه وزن و چاقی می شود، باید گفت که تحقیقات اخیر نشان داده اند که این تصورات غلط، بی اساس است. در حقیقت افرادی که دو بار در هفته از بادام هندی استفاده می کردند در مقایسه با دیگر افراد مشابهی که اصلاً بادام هندی نمی خوردند اضافه وزن کمتری داشتند. البته بد نیست بدانید که هر 30 گرم بادام هندی حدود 160 کالری انرژی دارد.

برترین تولیدکنندگان بادام زمینی در جهان

بادام هندی و دیگر آجیل ها

* سلامت قلب و عروق

بادام هندی منبع خوبی از ویتامین K است که به تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک می کند.

کاشو فشار خون بالا را کاهش می دهد چرا که به عنوان یک دیوروتیک یا مُدر خوب مطرح می باشد و علاوه بر این عواملی هم چون منیزیم و لینولنیک اسید نیز در آن یافت می شود که از عوامل تنظیم کننده ی فشار خون هستند.

پس برای پیشگیری از بیماری های کرونری قلب، هفته ای 4 بار و هر بار به اندازه ی یک مشت بادام هندی بخورید.

به طور کلی بیشتر آجیل ها به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع برای سلامت قلب مفید هستند.

احتیاط کنید:

* بادام هندی حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از اگزالات می باشد. مطالعات نشان داده است که تجمع این مواد در بدن می تواند منجر به کریستاله شدن آن ها و در نتیجه ایجاد مشکل شود.

از این رو افرادی که مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، یا این که کلیه ها و یا کیسه ی صفرای شان را در آورده اند باید از مصرف این آجیل پرهیز کنند. دریافت زیاد اگزالات ممکن است موجب کاهش جذب کلسیم نیز بشود.

* آلرژی غذایی یکی دیگر از عوارضی است که ممکن است با خوردن کاشو به وجود بیاید. این واکنش های آلرژیک ممکن است یا فوری باشد و خاص(مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و...) یا ممکن است با تأخیر و عمومی باشد(مانند خستگی و افسردگی).

بادام هندی در غذاها

نکات مربوط به پخت و پز

بادام هندی می تواند در خیلی از دستور پخت غذاها وجود داشته باشد مثل سالادها، ماکارونی ها، سوپ ها، خورش ها و حتی دسرها.

در غذاهایی که با پختن آماده می شوند معمولا بادام هندی را در مراحل آخر پخت اضافه می کنند، در غیر این صورت بادام هندی ها خیلی زود نرم شده و بافت شان از هم پاشیده می شود.

در این نوع غذاها، دانه های بادام هندی نرم می شوند و بنابراین صدای خرد شدن شان را در دهان تان مانند دیگر آجیل ها نمی شنوید، اما در سالادها و دسرها می توانید بافت بادام هندی را به همان صورتی که است، در زیر دندان های تان احساس کنید.

 

برچسب ها: بادام هندی ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: