April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۱۸۸۹
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
0
علی‌رغم بیانیه کشور‌های تولیدکننده نفت که نگران مازاد تولید در بازار، افزایش ذخایر و سقوط قیمت‌ها هستند، بازار نفت با کسری عرضه مواجه است که نشان می‌دهد این تولیدکنندگان از افزایش قیمت نفت که درآمد آن‌ها را تقویت می‌کند راضی هستند.
بازار نفت دنیا برخلاف نظر تولیدکنندگان با کمبود مواجه است
ذخایر نفت دنیا به پایین‌ترین رقم طی ۷ سال گذشته رسیده‌است، چون تولیدکنندگان نتوانسته‌اند تولید خود را همگام با بهبود تقاضا از بحران کرونا بالا ببرند.

برخلاف کمبود زغال‌سنگ، گاز و برق، کمبود نفت در دنیا به میل تولیدکنندگان مخصوصاً تولیدکنندگان ائتلاف اوپک پلاس و شرکت‌های شیل آمریکا صورت‌گرفته است که تمایل به محدود نگه‌داشتن سطح تولید خود دارند.
اما این ذخایر پایین ظرفیت بازار نفت برای تامین رشد سریع‌تر از حد انتظار تقاضا یا مقابله با اختلال‌های احتمالی در تولید، بدون بالا رفتن قیمت‌ها را از بین برده‌است.

پیامد محدود نگه‌داشتن سطح عرضه نفت را ماه گذشته شاهد بودیم یعنی زمانی‌که طوفان ایدا تولید نفت دریایی در خلیج مکزیک آمریکا را متوقف کرد و باعث افزایش شدید قیمت نفت شد.

پایین بودن سطح ذخایر نفتی باعث آسیب‌پذیری بازار نفت در برابر افزایش غیرمنتظره سرعت مصرف یا توقف غیر قابل‌پیش‌بینی عرضه شده‌است.

تولیدکنندگان بزرگ دنیا می‌گویند سعی دارند قیمت نفت را افزایش دهند و نگران کند شدن رشد تقاضا در آینده درنتیجه اوج دوباره همه‌گیری کرونا هستند. اما این اقدام آن‌ها سطح ذخایر را پائین‌تر از حد طبیعی نگه داشته و نشان می‌دهد همگی از افزایش قیمت نفت که درآمد آن‌ها را تقویت می‌کند راضی هستند.

در آمریکا، سطح ذخایر نفتی خارج از ذخایر استراتژیک به پایین‌ترین رقم از ۲۰۱۴ رسیده و ۵۰ میلیون بشکه معادل تقریباً ۶ درصد کمتر از متوسط ۵ ساله قبل‌از بحران کرونا را نشان می‌دهد.

سطح ذخایر نفتی در بین کشور‌های عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، ۱۶۵ میلیون بشکه معادل ۶ درصد کمتر از متوسط پنج‌ساله قبل‌از بحران کرونا قرار دارد.

علی‌رغم بیانیه کشور‌های تولیدکننده نفت که نگران مازاد تولید در بازار، افزایش ذخایر و سقوط قیمت‌ها هستند، بازار نفت با کسری عرضه مواجه است.

به‌نظر می‌رسد تولیدکنندگان نفت از روند افزایش قیمت فعلی راضی هستند و امیدوارند قیمت نفت در کوتاه‌مدت و میان‌مدت افزایش بیشتری داشته باشد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: