April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
گزارش مرکز آمار از تورم تولیدکننده صنعت در بهار ۱۴۰۱ منتشر شد؛
کد خبر: ۳۸۲۵۳۲
۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۰
0
تورم فصلی تولید کننده بخش صنعت در بهار امسال بالغ بر ۱۲ درصد برآورد شده که نسبت به زمستان گذشته روندی صعودی داشته است.
بالاترین تورم تولیدکننده بخش صنعت در ۶ فصل گذشته
تورم نقطه به نقطه بخش صنعت در بهار سال جاری ۴۶.۲ درصد برآورد شده، به بیان دیگر قیمت اقلام صنعتی در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته به طور میانگین بالغ بر ۴۶ درصد افزایش یافته، این در حالیست که همین شاخص در زمستان گذشته حدود ۴۰ درصد بوده است. تورم فصلی تولید کننده بخش صنعت نیز ۱۲.۵ درصد به ثبت رسیده، این شاخص نیز نسبت به تورم فصلی این بخش در زمستان سال گذشته حدود ۵ درصد بالاتر بوده است. همچنین تورم فصلی بهار در شش فصل گذشته یعنی از زمستان ۹۹ تا کنون بالاترین نرخ محسوب می‌شود. بر این اساس می‌توان عنوان کرد برای بار دیگر شاخص‌های تورمی در بخش صنعت روندی صعودی به خود گرفته اند.

در مورد تورم سالانه کمی اعداد متفاوت رقم خورده است. تورم سالانه یا به عبارتی ۱۲ ماهه، برای محاسبه تورم بازه زمانی بلتد تری را مورد بررسی قرار می‌دهد، از همین رو عموما اثر تغییرات قیمت در شاخص تورم نقطه به نقطه نسبت به شاخص سالانه زود‌تر دیده می‌شود. به تبعیت از این مسئله تورم سالانه تولید کننده صنعت در فصل بهار امسال ۴۸ درصد رقم خورده در حالی که در زمستان سال گذشته این شاخص ۵۶ درصد بوده است. اما با توجه به روندی صعودی که تورم فصلی در این بخش به وجود آمده، در ماه آتی شاهد افزایش تورم سالانه صنعت خواهیم بود.

اهمیت تورم تولید کننده (ppi) در اقتصاد کلان از آنجایی است که این شاخص پیشرانی برای تورم مصرف کننده (cpi) محسوب می‌شود. به بیان ساده‌تر افزایش قیمتی که در مبدا تولید و ارائه کالا و خدمات رخ می‌دهد که تورم تولید کننده گویای آن است، با یک فاصله زمانی به بازار‌های خرد منتقل شده و مصرف کنندگان آن را حس خواهند کرد. البته در بخش‌های مختلف این فاصله زمانی متفاوت است، به عنوان مثال تورمی که در مبدأ تولید بخش صنعت رخ می‌دهد به طبع دیر‌تر از بخش خدمات به مصرف کننده خرد منتقل می‌شود. هرچه شرایط اقتصادی و جامعه بی ثبات‌تر و تورمی‌تر باشد، این انتقال سریع‌تر خواهد بود، انتظارات منفی نیز در تسریع انتقال تورم بسیار حائز اهمیت است. اکوایران طی گزارش‌های بعدی به بررسی دقیق تورم تولیدکننده بخش صنعت در بهار ۱۴۰۱ خواهد پرداخت.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: