May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۲۸۱۷۷
۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲
0
پول‌نیوز - نشست کارگروه تخصصی بازار سرمایه برای تدوین ارتقای این بازار در برنامه ششم توسعه با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی از نخبگان و مدیران بازار سرمایه برگزار شد.

به گزارش گروه بورس پول‌نیوز، در این نشست تخصصی که در محل سالن کنفرانس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، سرپرست مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس راهبردهای سه کشور مالزی، ترکیه و قطر را برای توسعه بازار سرمایه خود تشریح کرد.

سید محمد جواد فرهانیان دلیل انتخاب این سه کشور را وضعیت رقابتی در منطقه و ویژگی های خاص آنها مبتنی بر اتکا به نظام مالی اسلامی در توسعه بازارشان اعلام کرد.

وی ادامه داد : هر سه کشور (مالزی، ترکیه و قطر) رویکرد ویژه‌ای برای استفاده از ظرفیت ابزارهای مالی اسلامی داشته و با توجه به جغرافیای خود می­ توانند مبنای مقایسه ای مناسبی برای محک زدن برنامه های فعلی بازار سرمایه کشورمان باشند.

سرپرست مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس اظهار داشت : برنامه های کشورهایی همچون ترکیه و قطر به عنوان کشورهای خاورمیانه ای در تیررس قرار دارند تا اهداف سند چشم انداز آنها در حوزه بازار سرمایه مشخص شود و از سوی دیگر نظر به گرایش اسلامی بازار سرمایه ایران باید ظرفیت های بازاری همچون مالزی که قصد دارد به عنوان مرکز بازار سرمایه اسلامی خود را معرفی کند، مورد توجه قرار گیرد.

برنامه راهبردی بازار سرمایه مالزی

با تکمیل اولین برنامۀ راهبردی بازار سرمایۀ مالزی در سال 2010 (CPM1)، راه برای کمیسیون اوراق بهادار برای معرفی و اجرای دومین برنامۀ راهبردی بازار سرمایه (CPM2) هموار شد. آغاز این برنامه توسط نخست وزیر مالزی در 12 آوریل سال 2011 اعلام گردید. این برنامه با موضوع "رشد به‌همراه حاکمیت" محورهای راهبردی گسترده‌ای را برای یک دهۀ آتی بازار سرمایۀ مالزی (یعنی از سال 2011 تا 2020) به تصویر کشانده است.

انتظار بر آن است که ارزش بازار سرمایۀ مالزی تا سال 2020 به 4.5 تریلیون رینگیت (معادل حدود 1.5 تریلیون دلار رسد. این مقدار در سال 2010 حدود 1518 میلیارد رینگیت معادل 560 میلیارد دلار است) شود. باتوجه به موضوع کلی این برنامۀ راهبردی، بر راهبردهای رشد به‌ منظور گسترش نقش بازار سرمایه و همچنین راهبردهای حاکمیتی به‌منظور حمایت از سرمایه ‌گذاران و ثبات بازار تأکید شده است. هدف عینی این راهبردها، کمک به بازار سرمایۀ مالزی برای مواجه با چالش‌های دهۀ پیش‌رو معرفی شده است. چالش‌های کلی که توسط کمیسیون اوراق بهادار مالزی معرفی شده‌اند عبارتند از تغییر ساز و کار رقابتی بازار سرمایۀ مالزی، مدیریت انواع ریسک برای چشم‌انداز در حال تغییر بازار سرمایه و پیش‌بینی چشم‌انداز رشد بازار سرمایۀ مالزی تا سال 2020.

با توجه به پویایی اقتصاد جهانی و نیاز به بستری مناسب برای تغییر، و همچنین با استفاده از برنامه راهبردی اول بازار سرمایه، برنامۀ دوم در راستای بهبود ضعف ساختار بازار، کارایی بیشتر در مواقع بحرانی، ایجاد تنوع و نوآوری بیشتر در بازار، و فراهم آوردن فرصت‌های جدید تدوین گردیده است. براساس هدف‌گذاری صورت گرفته می‌توان راهبردهای این برنامه را در دو دسته مورد بررسی قرار داد: 1- راهبردهای رشد و 2- راهبردهای حاکمیت. در ذیل راهبردهای مربوط به هر حوزه تشریح گردیده است.

راهبردهای رشد

محورهای اصلی راهبردهای رشد در برنامۀ راهبردی دوم بازار سرمایۀ مالزی را می‌توان در موارد زیر بر شمرد: 1- ارتقای شکل‌گیری سرمایه، 2- توسعه و گسترش حیطه و کارایی واسطه‌گری مالی، 3- تعمیق نقدینگی و واسطه‌گری ریسک، 4- توسعۀ مرزهای رشد از طریق بین‌المللی شدن، و 5- ظرفیت‌سازی و تقویت زیرساخت‌ها برای مواجهه با الزامات آتی. در زیر، هر یک از این محورهای اصلی به‌طور تفصیلی شرح داده شده است.

برنامۀ راهبردی بازار سرمایه قطر

برنامه استراتژیک تهیه شده دراین گزارش بر مبنای تمامی اهداف چشم انداز ملی 2030 قطر و برنامه 2011-2016 استراتژیک توسعه ملی قطر است. هدف از طراحی برنامه استراتژیک به منظور ایجاد یک چارچوب برای نظارت موثر و ساختار قانونی که موجب حفظ ثبات مالی، ثبات رشد اقتصادی و تقویت و پویایی فعالیت­های بخش مالی گردد، است.

چشم اندازهای بازار مالی قطر

پیشگامی: قرار گرفتن قطر به عنوان پیشگام در بخش نظارت مالی در منطقه

توسعه ثبات اقتصادی: رشد، ثبات و بهره وری در بخش مالی، سازگار با سند چشم انداز ملی 2030 قطر

حمایت از حقوق سرمایه­گذاران و مشتریان: مهیا نمودن حمایت قوی از مشتریان خدمات مالی و سرمایه گذاران در بازار سرمایه

تعالی سازمانی: حفظ بالاترین استاندارد های حرفه­ای، نوآوری و دانش در نهادهای ناظر

ارزش­های بازار مالی قطر

تعالی: تلاش برای نوآوری و نگاه به جلو

صداقت: استفاده از بالاترین استانداردهای اخلاقی

عدالت: بی طرف بودن و مستقل بودن در اعمال نفوذ

پاسخگویی: تصمیم گیری های شفاف و سازگار و انجام اقدامات به موقع

کارگروهی: کار مشترک و همکاری با ذینفعان

احترام: شناخت فرهنگ، آداب و رسوم و ارزش های قطر و تنوع بین المللی ساکنان آن

برنامه‌های راهبردی بازار سرمایۀ کشور ترکیه

نهاد ناظر بازار سرمایه در ترکیه که در سایت رسمی سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار معرفی شده است، شورای بازار سرمایه ترکیه است. این هیئت یک نهاد نظارتی و تنظیمی است که مسئولیت بازار سرمایه در کشور ترکیه را بر عهده دارد. به موجب قانون بازار سرمایه که در سال 1981 تصویب شده است، شورای بازار سرمایه مقررات مفصلی را برای سازماندهی بازارها و توسعه ابزارها و نهادهای مالی برای 19 سال گذشته کشور ترکیه تهیه کرده است.

بر اساس اهداف اصلی یعنی ایجاد بازار عادلانه و منظم و نیز حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، شورای بازار سرمایه طیف گسترده‌ای از مسئولیت‌ها را بر عهده دارد. با در نظر گرفتن مراحل توسعه بازارها و وضعیت اقتصادی کشور، فهرست اولویت‌ها از زمانی به زمان دیگر تغییر می‌کند ولی در هر صورت هدف اصلی ثابت باقی می‌ماند. این هدف اصلی عبارت از به دست آوردن سنجه‌های ضروری برای توسعه بازار سرمایه و در نتیجه کمک به تخصیص کارای منابع مالی در کشور با اطمینان از حمایت از سرمایه‌گذار است.

چشم‌انداز

استانبول باید اولین مرکز مالی منطقه‌ای شود و در نهایت به مرکز مالی جهانی تبدیل شود.

بیانیه مأموریت

تدوین مقررات نوآورانه و انجام نظارت با هدف اطمینان از منصفانه بودن، کارا بودن و شفاف بودن بازار سرمایه در ترکیه و بهبود رقابت‌پذیری بین‌المللی این بازارها.

اهداف و مقاصد

شورای بازار سرمایه در حوزۀ مأموریت خود اهداف راهبردی اصلی ذیل را تعریف کرده است:

الف. ارتقا و تقویت حمایت از سرمایه‌گذار،

ب. تطبیق هنجارهای بازارهای سرمایه بین‌المللی و یکپارچه کردن کامل آن‌ها با مقررات،

ج. افزایش و تقویت کارایی در سمت عرضه و تقاضای بازارها،

د. تسهیل مدرن کردن ساختار بازار،

ﻫ. تقویت زیرساخت بازار سرمایه.

سرپرست مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس با بیان اینکه این سازمان در حال گردآوری راهبردهای بازار سرمایه دو کشور آمریکا و انگلستان است، ایجاد بهترین قابلیت ها، ایجاد فضایی به‌ منظور کسب‌ و کار جهانی و توسعه فرصت ها از مهمترین راهبردی بورس لندن است که پس از تکمیل گزارش ها، جزییات بازارهای سرمایه آمریکا و انگلستان نیز ارائه خواهد شد.

در ادامه اعضای حاضر در جلسه، نقطه نظرات، دیدگاه ها و پیشنهادهای خود در خصوص تدوین ارتقای بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه را ارائه کردند.

در پایان این نشست مقرر شد، مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان با همکاری سایر ارکان بازار سرمایه و متخصصان، گزارش هایی را در زمینه وضعیت بازار سرمایه چند کشور بانک محور به خصوص آلمان و ژاپن را تهیه و مقایسه تطبیقی آن ها با کشورهایی که بازار محور هستند را در جلسات بعدی ارائه دهند.

وضعیت ارتباط بازارهای مالی به ویژه در بحث سرمایه گذاری خارجی، سیاست تقسیم سود، بررسی بازارهای کالایی، نحوه بکارگیری ابزارهای مشتقه، پردازش داده ها، دسته بندی و مقایسه تطبیقی آنها، بررسی پرتفوی بورس ها، نحوه صیانت از حقوق سرمایه گذاران و نحوه انتخاب مدیران ارشد بازار سرمایه از دیگر مواردی بود که مقرر گردید، مطالعات و تحقیقات لازم برای تدوین جایگاه بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه انجام شود.

گفتنی است، رییس سازمان بورس پیش از این از تشکیل کارگروهی در وزارت اقتصاد برای تبیین جایگاه بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه خبر داده بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: