کد خبر: ۱۳۱۹۶۴
۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
0
واردات گندم با سهم 90 درصدی در 9 ماهه امسال، بیشترین سهم از واردات کالاهای اساسی را به خود اختصاص داد، روغن و شکرخام در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.
پول‌نیوز - مدیرکل هماهنگی خدمات بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران وابسته به وزارت جهادکشاورزی گفت: طی 9 ماهه سال جاری واردات گندم با سهم 90 درصدی در این دوره، بیشترین سهم از واردات کالاهای اساسی را به خود اختصاص داد، روغن و شکرخام در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.

به گزارش گروه صنعت و بازرگانی پول‌نیوز، حجت براتعلی اظهار داشت: طی 9 ماهه سال جاری پنج میلیون و 820 هزار تن کالای اساسی وارد، تخلیه، بارگیری، حمل و توزیع شد.

وی افزود: گندم با 90 درصد از کل کالاهای اساسی وارداتی به کشور، بیشترین سهم را داشت و پس ازآن به ترتیب، روغن خام سهم پنج درصدی داشت، شکر خام و برنج نیز چهار و یک درصد مابقی را به خود اختصاص دادند.

براتعلی میزان واردات گندم در 9 ماهه سال جاری را پنج میلیون و 250 هزار تن اعلام کرد و گفت: گندم وارداتی به وسیله 135 فروند کشتی وارد مبادی ورودی کشور شده و پس از تخلیه، مطابق برنامه حمل ابلاغی به مقاصد مورد نظر انتقال یافت.

مدیرکل هماهنگی خدمات بازرگانی شرکت مزبور بنادر امیرآباد، انزلی، شهیدرجایی، نوشهر، چابهار و بندر امام را از مبادی عمده واردات گندم به کشور برشمرد و اضافه کرد: بیشترین حجم ورودی گندم در بنادر امام با سه میلیون 426 هزار تن (66 درصدحجم عملیات) و شهید رجایی با یک میلیون و 85 هزار تن (21 درصد حجم عملیات) صورت گرفته و بنادر چابهار پنج درصد، امیرآباد و انزلی هر کدام دو درصد و نوشهر یک درصد، عملیات واردات و تخلیه گندم داشته اند.

براتعلی گفت: شمار 52 فروند کشتی حامل گندم که در بندر امام پهلو گرفتند، 14 فروند مربوط به کشتی های بخش خصوصی بود که به منظور تامین گندم مصرفی کشور، محموله های گندم آن ها توسط این شرکت خریداری شد.

این مقام مسئول، استان تهران را بزرگترین دریافت کننده گندم وارداتی نامید و خاطرنشان کرد: یک میلیون و 75 هزار تن گندم وارداتی طبق برنامه ی ابلاغی به این استان حمل شده و استان های البرز و خراسان رضوی با 597 و 512 هزار تن در رتبه های دوم و سوم جای گرفتند.

به گفته وی، استان زنجان کمترین حجم گندم وارداتی را که حدود 9 هزار و 500 تن بود، دریافت کرد و تاکنون به استان گلستان هیچ محموله گندم خارجی ارسال نشده است.

پیش از این عباس کشاورز معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی گفته بود، پیش بینی شده میزان تولید گندم در سال جاری به حدود 10 میلیون و 400 هزار تن برسد که میزان نیاز به واردات نیز حداکثر 3.5 میلیون تن خواهد بود.

وی حجم واردات کشور در سال 91 را 22.5 میلیون تن ذکر کرد که نزدیک 21 میلیون تن از این میزان مربوط به واردات کالاهای اساسی از جمله گندم، شکر، کنجاله، روغن، پنبه و ... بود.

کشاورز میزان واردات را در سال 92 بالغ بر 18.5 میلیون تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته به دلیل مسائلی مانند تحریم واردات به اندازه کافی انجام نشد و چهار میلیون تن از واردات سال 92 در سال جاری تحویل شد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: