کد خبر: ۱۳۲۶۵۲
۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸
0
جاناتان بل، استاد ویروس شناسی دانشگاه ناتینگهام می‌گوید: "می دانیم که دمای سلول هایی که داخل بینی را می پوشانند، از دیگر جاهای بدن که در معرض سرما قرار می گیرند، کمتر است."
 پول‌نیوزمحققان آمریکایی می‌گویند که راینو ویروس، ویروسی که شایعترین عامل سرماخوردگی است، در بینی یخ‌کرده راحت‌تر و بیشتر تکثیر می‌شود.
 
به گزارش بی بی سی، تحقیق دانشمندان دانشگاه ییل نشان می‌دهد که راینو ویروس، در دمای ۳۳ درجه بسیار بهتر از دمای طبیعی بدن یعنی ۳۷ درجه رشد و تکثیر پیدا می کند.
 
علت این است که سرد بودن هوا، واکنش ضد ویروس دستگاه ایمنی را تضعیف می کند و راینو ویروس شانس بیشتری برای تکثیر در بینی می یابد.
 
دکتر آکیکو ایواساکی، یکی از پژوهشگران این تحقیق به بی‌بی‌سی گفت: "پنجاه سال است که می دانیم این ویروس در بینی بیشتر تکثیر پیدا می کند، اما سازوگار آن هیچگاه به دقت توضیح داده نشده است."
 
به گفته خانم ایواساکی، سردی بینی باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و به ویروس فرصت رشد و تکثیر می دهد.
 
به گفته او، "هر چه دما کمتر باشد، واکنش ذاتی دستگاه ایمنی به ویروس کمتر است" که این امر توضیح می دهد چرا این ویروس در فصل‌های سرد بیشتر از فصل های گرم ایجاد بیماری می کند.
 
با این حال خانم ایواساکی تاکید کرد که توضیح کامل این پدیده "بسیار پیچیده‌تر" است و به عوامل دیگر از جمله رفتارهای فردی در ماه های گرم و سرد هم بستگی دارد.
 
خانم ایواساکی گفت برای اینکه کمتر دچار سرماخوردگی شوید، "می توانید همیشه در آب و هوای گرم و حاره ای زندگی کنید یا مانع از رسیدن هوای بسیار سرد به درون بینی خود شوید."
 
جاناتان بل، استاد ویروس شناسی دانشگاه ناتینگهام می‌گوید: "می دانیم که دمای سلول هایی که داخل بینی را می پوشانند، از دیگر جاهای بدن که در معرض سرما قرار می گیرند، کمتر است."
 
"این می تواند توضیح دهد که چرا راینو ویروس برخلاف ویروس آنفلوآنزا بیشتر باعث سرماخوردگی می شود نه عفونت ریه."
 
"گرم بودن دمای ریه برای راینو ویروس مناسب نیست و این ویروس هوای بینی را ترجیح می دهد."
 
محققان می‌گویند که این پژوهش به خوبی نشان می‌دهد که تغییرات دما بر عملکرد دستگاه ایمنی تاثیر می‌گذارد و می‌تواند توضیح دهدکه چرا برخی بیماری‌ها مثل آسم کودکان در هوای سرد بیشتر بروز می‌کنند.
برچسب ها: سرماخوردگی ، بینی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: