کد خبر: ۱۳۲۷۸۱
۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۰
۱
دبیرکل جی.یی.سی.اف درباره پایداری انقلاب شیل گس (گاز رسی) در آمریکا، گفت: تولید شیل گس آمریکا ادامه خواهد داشت و این کشور تا حدود سال ٢٠١٦ میلادی صادرات گاز را آغاز می کند، اما این صادرات کم خواهد بود و در چند سال اولیه بر بازار جهانی تاثیری نخواهد داشت.
پول‌نیوز- دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز(جی.یی.سی.اف)اعلام کرد که سهم گاز در سبد انرژی جهان احتمال دارد در ٢٠ سال آینده به ٢٥ تا ٢٦ درصد افزایش یابد.

سیدمحمدحسین عادلی گفت: در پی افزایش تقاضای گاز به دلیل رشد اقتصادی و تغییر سبد انرژی جهان، سهم گاز در این سبد از حدود ٢٢ درصد کنونی به ٢٥ تا ٢٦ درصد در ٢٠ سال آینده افزایش خواهد یافت، هرچند ما بسیار نگران این هستیم که این عرضه از چه جاهایی تامین خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا عرضه گاز از سوی آرژانتین، شرق آفریقا، استرالیا یا چین خواهد بود و این کشورها سبب مازاد عرضه در ٥ سال آینده می شوند، گفت: پروژه های گازی در مناطقی که اشاره شد مانند استرالیا و شرق آفریقا به موقع تکمیل نشده اند و همچنین تقاضای بسیار زیاد گازی در ژاپن به دلیل تغییرات سیاسی در این کشور وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، وی افزود: پس از حادثه نیروگاه هسته ای فوکوشیما ژاپن، برنامه ها برای راه اندازی دوباره نیروگاه های برق هسته ای این کشور در سال ٢٠١٥ و سال ٢٠١٦ به تعویق افتاده؛ همچنین تقاضای گازی هند و اروپا در حال افزایش است و چنانچه برخی مشتریان تقاضای خود را کاهش دهند، کشورهای نوظهوری دیگری وجود دارد که تقاضایشان رو به افزایش است.

دبیرکل جی.یی.سی.اف درباره پایداری انقلاب شیل گس (گاز رسی) در آمریکا، گفت: تولید شیل گس آمریکا ادامه خواهد داشت و این کشور تا حدود سال ٢٠١٦ میلادی صادرات گاز را آغاز می کند، اما این صادرات کم خواهد بود و در چند سال اولیه بر بازار جهانی تاثیری نخواهد داشت.

وی افزود: اگر قیمت گاز در بازار هنری هاب آمریکا در مقایسه با سطح ٧,٤ دلار برای هر یک میلیون بی تی یو پارسال، در سطوح ٣.٤ دلار برای هر یک میلیون بی تی یو باقی بماند، تولید گاز خشک کم می شود و پایدار نخواهد بود.

عادلی گفت: من بر این باور هستم که ظرف ١٢ ماه آینده شاهد افزایش قیمت گاز در بازار هنری هاب به منظور حمایت از تولید باشیم.

وی در پاسخ به سوالی در باره اطمینان داشتن از یک بازار باثبات، گفت: بنا بر پیش بینی های جی یی سی اف، چین نمی تواند تا پیش از سال ٢٠٣٠ میلادی یک بازیگر و فعال در صنعت شیل گس باشد و اول از همه این که آنها هم اکنون به گاز روسیه و ال ان جی دسترسی دارند و دوم اینکه آنها مشکلاتی برای استفاده از فناوری آمریکا در تولید شیل گس دارند و از دیگر محدودیتها برای بهره برداری از ذخایر شیل گس در چین این است که این نوع گازها در مکانهایی قرار دارند که استخراج آنها بسیار دشوار است و کمبود آب وجود دارد و به این دلیل استخراج هر گونه گازی بسیار کم خواهد بود نیازهای این کشور را پاسخگو نیست.

عادلی بر این باور است که روسیه علاقه مند است که جایگاه خود را به عنوان یک عرضه کننده پایدار گاز به اروپا حفظ کند.

وی با بیان اینکه روسیه یک عرضه کننده پایدار گاز به اروپا باقی می ماند و این کشور مشکلات مالی با اتحادیه اروپا را حل می کند، گفت: اروپا به گاز روسیه نیاز دارد و روسیه نیز نیازمند بازار اروپاست و بنابراین روسها هر کاری بتوانند انجام می دهند تا نشان دهند که آنها یک عرضه کننده قابل اطمینان هستند.

وی درباره سرمایه گذاری ها در بخش نفت و گاز ایران؛ افزود: جهان نیازمند گاز ایران است و جهان به گاز و انرژی بیشتری نیاز دارد و بنابراین اگر گفتگوهای قراردادی موفقیت آمیز باشد، فکر می کنم که ایران به یک تغییردهنده بازی بدل شود.

وی در مصاحبه ای با گالف اینتلیجنس درباره گفتگوها در آسیا برای تشکیل یک کارتل خریدار به منظور کاهش قیمتهایی که خریداران آسیایی برای خرید ال.ان. جی می پردازند، گفت: اظهار نظر در این باره زود است.

عادلی درباره تاثیر تشکیل کارتل خریداران برای نفوذ بهتر روی قیمتگذاری گاز (روی قطر و دیگر تولیدکنندگان) گفت: دو چیز درباره اختلاف گاز با نفت وجود دارد که یکی طبیعت و ماهیت آن در مقابل نفت و دیگری اینکه اساسنامه جی یی سی اف هیچ هدفی برای تعیین قیمتها، سهمیه یا سقف تولید ندارد.

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز افزود: با این حال، قطر یک تولیدکننده دیگر گازی است که به دلیل تقاضا برای گاز این کشور در شرق و بتازگی در غرب، در جایگاه خوبی قرار گرفته؛ ضمن آنکه این کشور سیاست توقف تولید دارد و تا جایی که می دانم قطر افزایش تولید را متوقف کرده و این سیاست تا حدود سال ٢٠١٨ خواهد داشت و اگراین سیاست سقف تولید را ادامه دهد، با افزایش تقاضا، قیمتها ثابت نگه داشته می شود.

مجمع کشورهای صادرکننده گاز دارای ١٨ عضو اصلی و ناظر است؛ ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، پرو، امارات متحده عربی از اعضای اصلی این مجمع هستند؛ کشورهای هلند، قزاقستان، عراق، عمان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
16:36 - 1393/10/18
ما فقط این رو دونستیم که این دفعه قبض گازمون اومد کلی بهش مالیات و عوارض بستن و 34- 35 تومان از ماه قبل گرانترش کردند!چرا؟
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: