May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۴۲۸۷
۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۵
0
جزیره کیش علاوه بر جاذبه های طبیعی، میزبان دومین میدان گازی بزرگ ایران در خلیج فارس نیز شناخته می شود.
پول‌نیوز- با تکمیل فاز اول میدان گازی کیش، برداشت گاز از دومین میدان گازی بزرگ خلیج فارس تا یک سال آینده آغاز می شود.

جزیره کیش علاوه بر جاذبه های طبیعی، میزبان دومین میدان گازی بزرگ ایران در خلیج فارس نیز شناخته می شود.

پیش بینی می شود که با راه اندازی این میدان گازی روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز تولید شود که قرار است بخشی از آن در جزیره کیش استفاده شده و مابقی به شبکه سراسری تزریق شود.

عبدالرضا حاجی حسین نژاد مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در خصوص وضعیت توسعه میدان گازی کیش اظهار داشته است: مقدار ذخیره اقتصادی گاز برای این میدان در حدود 38.3 تریلیون فوت مکعب و مقدار میعانات گازی حدود 398 میلیون بشکه برآورد شده است.

وی با بیان اینکه طرح توسعه میدان گازی کیش در سه فاز طراحی شده است، گفت: میدان گازی کیش برای تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز و ١١ هزار و ٣٠٠ بشکه میعانات گازی تثبیت شده در فاز یک پیش بینی شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: امیدواریم سال آینده در همین روزها بخشی از گاز این پروژه به خطوط لوله سراسری تزریق شود.

پیش از این، ناصر پورمنصوری رییس دستگاه حفاری 61 فتح که مسوولیت حفاری چاه های میدان گازی کیش را برعهده دارد در گفت وگو با ایرنا گفته بود: پیش بینی می شود که چاه های این بخش از میدان گازی در نیمه دوم سال آینده به بهره برداری برسند.

رئیس دستگاه حفاری 61 فتح، اضافه کرد: حفاری میدان گازی کیش با هدف جمع آوری اطلاعات زمین شناسی، ارزیابی بخش های مختلف مخزن و تولید گاز انجام می شود.

پورمنصوری با بیان اینکه جزیره کیش دارای شرایط خاصی است که امکان استقرار گسترده تاسیسات نفتی در آن وجود ندارد، افزود: برای انجام عملیات حفاری، نیاز به اخذ مجوز از سازمان خدمات فرودگاهی، سازمان مناطق آزاد و سازمان محیط زیست وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه در حفاری میدان گازی کیش به همه اصول زیست محیطی توجه می شود، گفت: برای رعایت اصول زیست محیطی، حفاری همه چاه های میدان گازی کیش به صورت جهت دار است که پس از رسیدن مته حفاری به عمق حدود 300 متری، عملیات حفاری به صورت انحرافی و در جهات مختلف انجام می شود.

رئیس دستگاه حفاری 61 فتح افزود: حفاری کلاستر B میدان گازی کیش پیشرفت بالایی دارد و پیش بینی می شود که چاه های این بخش از میدان گازی در نیمه دوم سال آینده به بهره برداری برسند.

وی در خصوص آخرین وضعیت حفاری چاه های کلاستر A میدان گازی کیش نیز اظهار داشت: این بخش از میدان گازی کیش در مجاورت فرودگاه قرار گرفته و آمادگی استقرار دکل را دارد.

پورمنصوری ادامه داد: پیش بینی می شود که پس از استقرار دکل حفاری در کلاستر A میدان گازی کیش، حداکثر در طی 18 ماه عملیات حفاری انجام شود.

میدان گازی کیش در زیر جزیره کیش در جنوب غربی بندر لنگه تا شمال غربی جزیره سیری، در جوار جزایر هندورابی و در فاصله 60 کیلومتری شرق جزیره لاوان قرار دارد.

طرح مذکور از دو بخش تاسیسات سر چاهی در جزیره کیش، سکوهای دریایی تولید گاز و تاسیسات پالایشگاهی در ساحل سرزمین اصلی در منطقه گرزه واقع در استان هرمزگان تشکیل شده است.

به منظور رعایت اصول زیست محیطی در جزیره کیش، همه تاسیسات پالایشگاهی این طرح در منطقه گرزه در ساحل سرزمین اصلی در مجاورت بندر آفتاب اجرا می شود.

عملیات حفاری این میدان گازی که دومین میدان گازی بزرگ خلیج فارس شناخته می شود توسط شرکت ملی حفاری در حال انجام است.

پیش بینی می شود که روزانه ٢٥ میلیون مترمکعب گاز از این میدان برداشت شود که برای فراورش به بندر آفتاب (واقع در منطقه گرزه) منتقل می شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: