May 2024 09 / پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۶۴۸۳
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳
0
هدف از طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی افزایش روزانه ۷۵ میلیون مترمکعبی تولید گاز شیرین، ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد دانه بندی شده است.
پول‌نیوز- طرح توسعه فاز ۱۲ به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی با حضور رئیس جمهور اواسط اسفند ماه سال‌جاری به طور رسمی افتتاح می‌شود.

به گزارش  مهر، طرح توسعه فاز ۱۲ به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی با حضور حسن روحانی رئیس جمهور و بیژن زنگنه وزیر نفت اواسط اسفند ماه سال‌جاری به طور رسمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به بهره برداری می رسد. دولت دهم این فاز را با پیشرفت ۹۲ درصدی تحویل دولت یازدهم داده بود.

هدف از طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی افزایش روزانه ۷۵ میلیون مترمکعبی تولید گاز شیرین، ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد دانه بندی شده است.

در حال حاضر تمامی ۶ ردیف واحد شیرین سازی گاز در فاز ۱۲ پارس جنوبی با ظرفیت پالایش روزانه ۷۵ تا ۸۰ میلیون مترمکعب گازترش راه اندازی شده است، ضمن آنکه سه سکوی دریایی و خطوط لوله فراساحلی این مگا پروژه گازی ایرام راه اندازی شده اند.

برآوردهای اقتصادی انجام شده نشان می دهد با بهره برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی و با احتساب نفت بشکه ای ۶۰ دلار روزانه حدود ۱۷.۵ میلیون دلار درآمد ارزی از محل تولید و صادرات میعانات گازی نصیب اقتصاد کشور خواهد شد که این درآمد در طول یکسال کاری تا سقف ۶ میلیارد دلار قابل افزایش است.

ارزش محصولات توليد شده فاز ۱۲ ماهانه بيش از ۳۲۷ ميليون دلار است، ميزان كل توليد گاز شيرين اين فاز حدود ۶ ميليون تن و ميزان ميعانات گازي توليدي نيز بيش از ۸ ميليون و ۸۰۰ بشكه است كه درآمد حاصله از اين محصولات تاكنون بيش از يك ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار براي كشور بوده است.

علاوه بر این، مسئولان شرکت ملی نفت ایران اخیرا با انتشار گزارشی، اعلام کرده اند: تاکنون هفت محموله میعانات گازی فاز ۱۲ پارس جنوبی به بازارهای جهانی صادر شده است

این در حالی است که در حال حاضر واحد نخست تصفیه گوگرد این فاز مشترک گازی در مدار تولید قرار گرفته و تا چند روز آینده دومین واحد استحصال گوگرد این پروژه راه اندازی خواهد شد که ظرفیت تولید و صادرات گوگرد از فاز ۱۲ پارس جنوبی تا ۷۵۰ تن در روز را افزایش می دهد.

برچسب ها: فاز پارس جنوبی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: