کد خبر: ۱۳۹۵۷۴
۰۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۴
0
تقویت ساختار مدیریت به هم پیوسته منابع آب در حوضه های آبریز و طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی ازجمله اقدام های انجام شده در راستای تغییر رویکرد سازه ای به غیرسازه ای منابع آب است.
پول‌نیوز - مفهوم توسعه پایدار از اوایل دهه 90 میلادی در مجامع بین المللی مطرح شد و ریشه توجه به آن ناشی از مخاطره های زیست محیطی بود که در اثر توسعه یک جانبه تکنولوژیکی یا فن گرایانه و صرفاً اقتصادی در جهان به وجود آمد. آلودگی منابع آب، از میان رفتن جنگل ها، تغییرهای اقلیمی و آثار سوء فرهنگی و اجتماعی ازجمله این مخاطره ها بود.

به گزارش گروه انرژی پول‌نیوز، طی 25 سال گذشته متخصصان علوم اجتماعی و محیط زیست توجه جهانیان را به این موضوع مهم معطوف کرده اند که توسعه الزاماً به معنای توسعه فنی و اقتصادی نیست، بلکه در فرآیند آن باید به توسعه اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی نیز توجه کرد. براین اساس، مفهوم توسعه پایدار شکل گرفت که به طور خلاصه در تعریف آن می توان گفت در فرآیند توسعه، نوع بشر باید به گونه ای از مواهب طبیعی و خدادادی همچون آب بهره ببرد که منافع نسل های آینده نیز حفظ شود.

مسئولان وزارت نیرو نیز اعتقاد دارند که توسعه پایدار نه یک مفهوم تک بعدی بلکه دارای ابعاد اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی است.

خوشبختانه نمود توسعه پایدار را در سال 93 که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده بود، کاملاً می توان مشاهده کرد.

در این سال، وزارت نیرو باوجود کاهش بارندگی و تداوم کم آبی، با عزم جهادی و مشارکت تمام همکاران، طرح های مدیریتی ویژه ای را به اجرا گذارد که ازجمله می توان به تقویت ساختار مدیریت به هم پیوسته منابع آب در حوضه های آبریز، طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی کشور و سایر اقدام های لازم و در راستای تغییر رویکرد سازه ای به غیرسازه ای منابع آب کشور اشاره کرد.

در زمینه فرهنگ سازی نیز اختصاص پرسش مهر در آغاز سال تحصیلی 94-93 از سوی رییس جمهوری به موضوع بحران کمبود منابع آب، فرصت و ظرفیت مطلوبی را در اختیار دست اندرکاران بخش آب کشور قرار داد تا با همکاری وزارت آموزش و پرورش به تبیین اهمیت و ضرورت مصرف بهینه آب بپردازند.

با سخنان مقام معظم رهبری در هفدهم اسفندماه 1393 در دیدار با فعالان محیط زیست، نور امید در دل دوستداران طبیعت روشن و تکلیف تمام دستگاه های اجرایی در جهت حفظ محیط زیست تعیین شد.

امیدواریم که در سال جدید بتوانیم با رعایت الزام های زیست محیطی، گام های موثرتری را در راستای شعار روز جهانی آب با عنوان آب و توسعه پایدار برداریم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: