May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۲۱۹۰
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۶
0
ایستگاه فضایی بین‌المللی تا آوریل ۲۰۱۵، به عنوان گرانترین شیء ساخت دست بشر شناخته شده که نزدیک به ۱۶۰ میلیارد دلار تا این زمان هزینه در بر داشته است.
پول‌نیوز- "ایستگاه فضایی بین المللی" با هزینه 100 میلیارد دلاری آمریکا ساخته شد و اروپا، روسیه، ژاپن و کانادا مابقی هزینه را پرداخت کرده‌اند.
 
بذر این دستاورد، در سال 1985 در واکنش به سخنرانی رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در مورد وضعیت کشور در سال 1984 کاشته شد که در آن، ریگان از ساخت یک ایستگاه فضایی طی یک دهه خبر داده بود.
 
گرانترین شی‌ء ساخت دست بشر چیست؟

نزدیک به 10 سال بعد، ناسا 8.8 میلیارد دلار صرف طراحی نقشه‌هایی برای یک ایستگاه فضایی آمریکایی کرد، اما تولید آن را آغاز نکرد. در سال 1993 پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بیل کلینتون توافقنامه‌ای را با روسیه، ژاپن، کانادا و چند کشور اروپایی برای ساخت و سرنشین‌دار کردن ایستگاه فضایی بین‌المللی امضا کرد.
 
در 30 سال اول پروژه ایستگاه فضایی، ناسا یک بودجه 58.7 میلیارد دلاری را برای این پروژه صرف کرد. این سازمان 54 میلیارد دلار دیگر صرف ارسال شاتلهای فضایی به ایستگاه برای ساخت و نگهداری آن کرد. این آزمایشگاه مدارگرد از سال 2000 دارای سرنشین بوده و هزینه‌های بیشتری را به بودجه کلی اضافه کرد.
 
تا سال 2015، بودجه نگهداری از ایستگاه فضایی بین‌المللی سالانه سه میلیارد دلار تخمین زده شده و تردیدهای زیادی را در مورد ادامه‌یافتن مدت اجرای پروژه بوجود آورده است. برخی بحث می‌کنند که هزینه‌ها با فرصتهای تحقیقاتی بالقوه موجود در فضا که در آنجا، محیط بی‌وزنی، انجام دستاوردهای غیرممکن در زمین را ممکن می‌سازد، توجیه می‌شوند. برخی دیگر مدعی هستند که احتمال نتیجه‌گیری چنین تحقیقاتی با این هزینه‌های بالا بسیار کم است.
منبع: ایسنا
برچسب ها: اروپا ، ایستگاه ، فضا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: