کد خبر: ۱۴۲۱۹۸
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
0
یک اقتصادان با بیان آنکه اندیشه سرمایه داری لیبرالی قصد دارد که با کمترین زحمت بیشترین سود را بدست آورد، گفت: در حالیکه هم اکنون تولید داخلی تنها 10 تا 15درصد سود دارد اما دلالها از محل واردات به طور معمول 300 تا 500 درصد سود می برند.
پول‌نیوز - یک اقتصادان با بیان آنکه اندیشه سرمایه داری لیبرالی قصد دارد که با کمترین زحمت بیشترین سود را بدست آورد، گفت: در حالیکه هم اکنون تولید داخلی تنها 10 تا 15درصد سود دارد اما دلالها از محل واردات به طور معمول 300 تا 500 درصد سود می برند.

ابراهیم رزاقی افزود: در حالی که فعالیت های غیررسمی اقتصادی نظیر دلالی زحمتی ندارد اما در مقابل سود بی حساب و زیادی وارد جیب دلالان می شود.

وی با اشاره به کاهش نرخ تورم در ماههای اخیر، گفت: از آنجا که دولت گزارشی در خصوص اینکه اتخاذ چه تدابیر و راهکارهایی منجر به کاهش نرخ تورم شده، ارائه نداده، ضروری است گزارشی در این خصوص به مردم ارائه شود.

یادآور می شود، برخی از کارشناسان معتقدند کاهش نرخ تورم در دولت یازدهم به دلیل انضباط مالی و همچنین عدم تزریق پول(به دلیل نداشتن منابع مالی دولت که با بی برنامگی های دولت های نهم و دهم به ارث رسیده) به واحدهای اقتصادی رخ داده است.

رزاقی گفت: همان زمانی که نرخ تورم بیش از 40 درصد بود سود بانکی به بیش از 22 درصد رسید به طوری که در همان دوران بسیاری از بانکها و موسسات مالی جهت افزایش نرخ سود و جذب سپرده ها با یکدیگر رقابت می کردند.

وی ادامه داد: پول مفت و ارزان در اختیار چه کسانی قرار گرفت که توانستند با واردات بی رویه جیب مردم را خالی و اشتهای سیری ناپذیر خود را بیشتر تحریک کنند.

این اقتصاددان با بیان اینکه به دلیل مفت بودن پول در شرایط تورمی مردم رغبت زیادی به گرفتن وام داشتند، افزود: بیماری گرفتن وام در ایران به گونه ای بود که حتی زنان خانه دار تمایل به گرفتن تسهیلات داشتند زیرا بهره بانکی بسیار کمتر از نرخ تورم بود.

وی ادامه داد: متاسفانه با وجودی که در آن سالها برخی از اقشار مختلف جامعه از بانک ها تسهیلات دریافت کردند اما هنوز این پول ها را به بانک ها پس نداده اند.

رزاقی بیان داشت: در حال حاضر سرمایه بخش خصوصی 700 هزار میلیارد تومان برآورد می شود که این رقم حدود 200 هزار میلیارد تومان کمتر از تولید ناخالص داخلی و به عبارتی 2.5 برابر درآمد دولت است.

وی با اشاره به اینکه قیمت دلار می تواند هشت هزار تومان باشد، گفت: هم اکنون هر دلار به واردکننده 2800 تومان داده می شود لذا واردکننده از این بازار آشفته سود می برد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی تولیدکننده قدرت مقابله با واردات را ندارد و در مقابل این موضوع تسلیم می شود.

به گفته این کارشناس اقتصادی، ادامه روند یادشده به نفع وارد کننده و پشت کردن به تولید کننده داخلی است.

وی بیان داشت: با کاهش نرخ سود بانکی، انگیزه برای سپرده گذار کاهش می یابد و با توجه به اینکه نرخ دلار ارزان است باز هم وارد کننده و دلالان از این بازار منتفع می شوند.

رزاقی تاکید کرد: دلار ارزان به معنای نابود کردن تولیدکننده داخلی است و در شرایطی که بانک ها با سود 25 درصد می توانند وام در اختیار تولیدکننده داخلی قرار دهند بنابراین برای تولیدکننده صرف نمی کند با تولید 10 تا 15درصد سود ببرد اما 25 درصد نرخ بهره به بانک پس بدهد.

این اقتصاددان از جمله کارشناسانی است که موافق واقعی شدن قیمت دلار است به طوری که این افزایش قیمت بتواند صادرات کالاهای ساخت داخل را افزایش دهد.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: