کد خبر: ۱۴۲۴۷۲
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲
0
رویترز نوشت: امریکا ابراز نگرانی کرده است که این حرکت هند بیش از حد شتابزده بوده و می تواند نظام تحریم های اعمال شده علیه ایران را تضعیف کند.
پول‌نیوز - هند با وجود فشار امریکا مبنی بر عدم شتاب در انعقاد هرگونه توافقنامه تجاری با ایران تا زمان حصول توافق نهایی هسته ای روز چهارشنبه با تهران توافقنامه ای در مورد توسعه یک بندر استراتژیک در جنوب غربی ایران امضا کرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی از دهلی نو با درج این مطلب نوشت : ' نیتین گدکاری ' وزیر کشتیرانی هند و عباس احمد آخوندی همتای ایرانی یادداشت تفاهمی را در مورد توسعه بندر چاه بهار در خلیج عمان و نزدیکی مرز هند با پاکستان امضا کردند.

دولت هند در بیانیه ای گفته است : شرکتهای هندی دو بارانداز موجود در این بندر را اجاره کرده و آنها را به عنوان کانتینر و پایانه های بار چند منظوره فعال خواهند ساخت . '

در بیانیه اضافه شده است اجرای این تفاهم نامه به یک قرارداد تجاری نیاز دارد.

هند و ایران در سال 2003 برای توسعه این بندر به توافق رسیده بودند ولی این طرح مشترک به دلیل تحریمهای غرب علیه برنامه هسته ای مورد مناقشه تهران ، پیشرفت چندانی نداشت .

اما ' نارندرا مودی ' نخست وزیر هند پس از امضای توافقنامه هایی توسط ' شی جی پینگ ' رییس جمهوری چین با پاکستان همسایه اش در زمینه های انرژی و تشکیلات زیر ساختاری برآن شد تا سریعا توافقنامه های تجاری با ایران و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس امضا کند.

دلگرمی ناشی از امضای توافقنامه موقت بر سر برنامه هسته ای ایران در دوم آوریل باعث شد تا هند اخیرا هیاتی را به ایران برای بستن قراردادهایی در زمینه های تجاری ، انرژی و تشکیلات زیر بنایی بفرستد.

اما امریکا ابراز نگرانی کرده است که این حرکت هند بیش از حد شتابزده بوده و می تواند نظام تحریم های اعمال شده علیه ایران را تضعیف کند.

ریچارد ورما سفیر امریکا در هند پیشتر طی روز چهارشنبه گفته بود : تحریمها حلال مشکل نیست ولی تا دستیابی به یک توافق نهایی ادامه خواهد یافت.

برای هند ، یک مزیت کانتینر و پایانه بار در نبدر چابهار این است که امکان دسترسی افغانستان کشور محصور به خشکی را به دریا فراهم خواهد ساخت و اتکای آن به پاکستان کاهش خواهد داد.

یک منبع وزارت تجارت گفت : ایران همچنین پیشنهاد یک توافقنامه تجارت آزاد با هند را مطرح ساخته است. شروع تجارت تحت سلطه روپیه با ایران در سال 2012 به دلیل پیچیدگی های ناشی از تحریمهای اعمال شده ، میزان صادرات هند به تهران را طی دو سال گذشته به چهار میلیارد دلار افزایش داد.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: