May 2024 12 / يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۲۵۹۴
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۷
0
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی گفت، ای کاش از برنامه های 90 در همه زمینه ها زیاد داشتیم.
پول‌نیوز- دکتر سید حسن هاشمی در مراسم اختتامیه همایش ملی نقد عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت این مطلب را عنوان کرد.

وی افزود: یکی از بد اخلاقی هایی که در جامعه وجود دارد زمانی است که تریبون در اختیار دیگری است و درباره مسوولان قبلی قضاوت می کنند و امکان پاسخگویی برای آنها وجود ندارد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید فرصتی ایجاد کنیم تا افراد منتقد در زمان مسوولیت ما به نقد بپردازند، گفت: انتقاد در زمان تصدی بهتر از زمانی است که مسوولیت خود را ترک کرده ایم زیرا امکان پاسخگویی در زمان مسوولیت وجود دارد.

وی با اشاره به طراحی برنامه های جدید در حوزه بهداشت و در پاسخ به انتقاد یکی از منتقدان حوزه بهداشت که در اولین روز از همایش ملی نقد عملکرد دولت در حوزه سلامت عنوان کرده بود که که حوزه بهداشت را نمی توان با نیروی اجاره ای اداره کرد، گفت: امروز می توانیم به ایشان پاسخ دهیم که تا این لحظه ما حتی یک نفر را هم نتوانستیم استخدام کنیم.

هاشمی افزود: اگر بنا باشد به مردم محروم مانند حاشیه نشین های شهری که تعداد آنها بالغ بر 10 میلیون نفر هستند خدمتی ارایه دهیم، آیا باید منتظر در اختیار گذاشتن نیروی انسانی مورد نیاز باشیم یا اینکه از طریق خرید خدمت به آنها خدمات رسانی کنیم؟

وزیر بهداشت با بیان اینکه معتقدم در استخدام بهورزان می توانستیم بهتر عمل کنیم، تأکید کرد: یک بهورز را 30 سال پیش استخدام کرده ایم و دولت حداقل 30 سال باید مشروط به حضور در روستا به بهورز حقوق بدهد البته به عنوان کارمند دولت هیچ اشکالی ندارد اما امروز بهورز در یک روستا نمی تواند بیش از 10 یا 15 سال بماند.

هاشمی ادامه داد: اگر بهورزان را با مکانیزم خرید خدمت به کار گرفته بودیم آنها همیشه جوان می ماندند و ما نیز حق انتخاب داشتیم و می توانستیم با آنها قرارداد ببندیم و در صورت عدم ماندگاری آنها در روستا قراردادشان را تمدید نکنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تصمیم گیری در خصوص کارمندان استخدامی بسیار سخت است، گفت: حتی در تصمیم گیری در مورد کارمندان متخلف نیز به دلیل طولانی بودن پروسه رسیدگی، از اصل موضوع صرف نظر می شود.

هاشمی ضمن قدردانی از اعضای پنل ها، منتقدان و شرکت کنندگان در همایش ملی نقد عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت افزود: اگر بنده در این همایش قصد انتقاد داشتم حتما نقدهای جدی تری داشتم که تصور می کنم برخی از دوستان در بیان نقد رعایت کردند.

** مردم هم در جلسات نقد حضور داشته باشند


وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه مردم نیز در این گونه همایش ها باید حضور داشته باشند از معاونان و دست اندرکاران این همایش خواست تا این جلسات در قالب برنامه های ماهیانه و در صورت عدم امکان به صورت فصلی برگزار شود.

هاشمی ادامه داد: هیچ اشکالی ندارد که معاونان محترم به عنوان نمونه دکتر دیناروند رییس سازمان غذا و دارو هر دو ماه یکبار جلسه ای را ترتیب دهند تا افرادی که قصد انتقاد دارند و فرصت آن مقدور نیست بتوانند در حضور ایشان و مدیران ارشد سازمان غذا و دارو حرف های خود را مطرح کنند و ما نیز پاسخ دهیم تا مشکلات اصلاح شود.

وی افزود: برخلاف برخی افراد که در ابتدا با برگزاری این همایش مخالف بودند ثابت شد که برگزاری همایش نقد کار بسیار خوبی است و بنده نیز سعی می کنم این برنامه را ادامه دهم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: زمانی جزء طرفداران برنامه ورزشی 90 بودم و در آن زمان آرزو می کردم که ای کاش در زمینه های اقتصادی، سیاسی و قضایی نیز می توانستیم مانند برنامه 90 یک داور را پیدا کنیم و از عملکرد او انتقاد کنیم و ای کاش از اینگونه برنامه های 90 در همه زمینه ها زیاد داشتیم.

** وجود یک نقد حسابی در همایش کم بود


وزیر بهداشت با بیان اینکه وجود یک نقد حسابی در این همایش کم بود، گفت: بهتر بود بیماران نیز در این همایش حضور داشتند و در حوزه های مختلف به نقد عملکرد ما می پرداختند البته در پنل دارو و تجهیزات پزشکی یکی از پزشکان به عنوان بیمار از عرضه یک دارو(دستفرال) انتقاد کرد که باید در این زمینه پاسخگو باشیم.

هاشمی تأکید کرد: امیدوارم در آینده نقدهای قوی و نفس گیر از مجریان و مسوولان صورت گیرد و مسوولان ما نیز هیچ استرسی در این زمینه نداشته باشند.

وی افزود: قصد ندارم از جملات کلیشه ای که مشکلات به ارث رسیده است صحبت کنم اما این یک واقعیت است که مشکلات زیادی در حوزه سلامت وجود دارد و باید با کمک یکدیگر به تدریج این مشکلات را حل کنیم.

** به ثمر نشستن طرح های بهداشت و درمان 10 سال زمان نیاز دارد


وزیر بهداشت گفت: حتی پیش از اینکه رأی اعتماد بگیرم در مورد برنامه هایی مانند پزشک خانواده که شناخت کاملی نداشتم، قول اجرای آن در یک یا دو سال آینده را ندادم اما در حال حاضر با شناختی که از این حوزه دارم برای به ثمر نشستن طرح های بهداشت و درمان قول 10 ساله می دهم.

هاشمی با بیان اینکه در حوزه دارو مشکلات زیادی وجود دارد، افزود: به جز آمریکا و برخی کشورها، با سیستمی که در کشور ما وجود دارد هرکدام از پزشکان اگر اراده کنند می توانند روزانه چند میلیارد هزینه به مردم و سازمان های بیمه تحمیل کنند و کسی هم نیست که با آنها برخورد کند.

وی ادامه داد: قصد نداشتم درباره بیمه ها صحبت کنم که مشکلات در این بخش کم نیست و مجال دیگری لازم است.

هاشمی تصریح کرد: در حوزه های دیگر هم به عنوان یک کارشناس معتقدم اگر بخشی از محدودیت ها از طریق قانون یا ضابط قانون که دستگاه قضایی است پیگیری نشود نباید انتظار موفقیت بخشی از خواست ها و برنامه ها را داشت.

وزیر بهداشت افزود: به عنوان نمونه چند نفر از هموطنان در جریان چشم پزشکی، بینایی خود را از دست دادند و انتظار هر یک از ما به عنوان یک شهروند ایرانی این است که این قضیه به فاصله یک هفته تا 10 روز رسیدگی شود که آیا داروی مورد استفاده دستکاری شده یا از مسیر غیرقانونی وارد شده است و پزشک بدون خبر از این موضوع دارو را تزریق کرده است بنابراین حکم آن چیست؟

** بررسی انتقادات مطرح شده در شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت

وزیر بهداشت با اشاره به پدیده ناشایست قاچاق تصریح کرد: اکثر مکمل هایی که در فروشگاه ها و مراکز ورزشی عرضه می شود به صورت قاچاق وارد کشور می شوند و باید جلوی این پدیده گرفته شود و اصناف و اماکن در این زمینه مسوول هستند.

هاشمی ضمن قدردانی از مسوولان اجرایی همایش نقد عملکرد دولت در حوزه سلامت با بیان اینکه نقد کردن امری بسیار خوب است ابراز امیدواری کرد که در آینده نیز این برنامه توسط موسسه ملی تحقیقات سلامت ادامه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: موضوعات و نظرات مطرح شده در این همایش در شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت مورد بررسی قرار می گیرد.

دکتر هاشمی با تبیین حجم وسیع و گسترده گیرندگان خدمات در کشور که حدود 80 میلیون نفر هستند، گفت: بدون شک برگزاری جلسه چند ساعته برای طرح موضوعات و چالش های بخش های مختلف سلامت پاسخگو نیست و ضرورت دارد در جلسات بعدی نقد، برای هر کدام از موضوعات به صورت تخصصی نشست برگزار شود تا بتوانیم در جریان جزییات مشکلات و برنامه ها قرار گیریم.

وزیر بهداشت افزود: امیدواریم با استفاده از نقدهای ارایه شده بتوانیم به تدریج شاهد افزایش رضایتمندی مردم باشیم و مشکلات حوزه بهداشت و درمان کاهش یابد.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: