April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۲۶۲۶
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
0
خودروسازی که در برنامه استراتژیک خود در بلندمدت و حتی میان مدت، تداوم همکاری با چینی ها را در دستور کار قرار دهد یقینا با اقبال عموم روبرو نخواهد شد و ضرر مواجه دید.
پول‌نیوز - دبیر شورای هماهنگی صنایع همگن قطعه سازان خودرو گفت: خودروسازان داخلی که در شرایط پساتحریم در مشارکت بلندمدت و یا حتی میان مدت با چین، سرمایه گذاری کنند به طور قطع زیان خواهند دید.

آرش محبی‌نژاد با تاکید بر اینکه خودروسازان داخلی مدعی هستند همکاری با چینی ها موقتی است، افزود: خودروسازی که در برنامه استراتژیک خود در بلندمدت و حتی میان مدت، تداوم همکاری با چینی ها را در دستور کار قرار دهد یقینا با اقبال عموم روبرو نخواهد شد و خودروساز با ضرر زیادی مواجه خواهد شد.

وی در خصوص شرایط همکاری با چینی ها در دوران پسا تحریم، اظهار داشت: در این دوران عرضه و تقاضا تکلیف چینی ها را مشخص خواهد کرد اما پیش بینی می شود که مردم از خودروهای چینی استقبال نخواهند کرد.

دبیر شورای هماهنگی صنایع همگن اضافه کرد، اگر قرار باشد طبق برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش برویم و تامین ساخت داخل در دستور کار باشد، هزینه تولید خودروی چینی در کشور با هزینه تولید خودروهای اروپایی یکسان خواهد بود لذا بهتر است خودرویی با برند و دانش اروپایی در کشور تولید شود.

محبی نژاد سپس در پاسخ به این پرسش که در صورت لغو تحریم ها آیا مشکل تولید کشور برطرف خواهد شد، گفت: مشکل تولید کشور تنها تحریم نبوده که با رفع آن، انتظار حل و فصل مشکلات تولید را داشت.

دبیر شورای هماهنگی صنایع همگن تصریح کرد: در دوران پس از تحریم انتظاری در مردم به صورت ناخود آگاه شکل خواهد گرفت که حالا تحریم ها نیست ما خودروهایی با برندهای مطرح دنیا را می خواهیم بنابراین براساس این انتظار به نظر نمی رسد که مردم در شرایط پس از رفع تحریم ها اقبال خوبی از محصولات چینی نشان دهند.

وی مهمترین مشکل کنونی بخش تولید کشور را تامین نقدینگی دانست و افزود: ارزش پول ملی در قیاس با شرایط قبل از تحریم به مراتب کاهش پیدا کرده و قدرت خرید و یا سرمایه در گردش جاری قطعه سازان و صنعتگران به نسبت قبل از تحریم بسیار کمتر شده است.

این فعال صنعتی کشور با تاکید براینکه تزریق منابع مالی باید صورت گیرد، خاطرنشان کرد: با تسهیلاتی که بانک ها با بهره های بالا ارایه می کنند، به طور قطع محصولات تولیدی صنایع کشور رقابت پذیر نخواهد بود.

محبی نژاد سپس با بیان آنکه چنانچه دولت دوران پساتحریم را بخوبی مدیریت کند، به رونق منجر خواهد شد، گفت: در مدت تحریم و جدایی ایران از بازارهای بین المللی، زیرساخت های صنعت کشور فرسوده شده و دانش جدید و تکنولوژی روز کمتر از کشورهای صاحب نام و پیشرو به کشور منتقل شده و خودروسازان کشور به ناچار به سراغ چین رفتند.

به گفته وی، در شرایط کنونی نیاز به اصلاح ساختار و بازسازی زیرساخت های صنایع به ویژه صنعت خودروی کشور احساس می شود و قطعه سازان هم باید خود را هرچه سریعتر با شرایط جدید تطبیق دهند.

محبی نژاد با بیان اینکه رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت یک رویکرد صادراتی است، گفت: برنامه های این وزارتخانه طی دو سال گذشته صنعت خودروی کشور را متحول کرده و بخصوص با تدبیر دولت یازدهم در اواخر سال 92 در جهت احیای صنعت خودرو، شاهد آن بودیم که در سال گذشته یک کارنامه قابل قبولی پس از سکته ناقص صنعت خودرو در سال 92 ارایه شد.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: