May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۴۴۲۴
۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵
0
یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت اعلام کرد: فعالیت قدیمی ترین پایانه شناور نفتی ایران در خلیج فارس پس از ۱۴ سال فعالیت متوقف شد.
پول‌نیوز- فعالیت پایانه شناور نفتی سورنا ایران در غرب خلیج فارس پس از بیش از ۱۴ فعالیت و صادرات حدود ۸۵۰ محموله نفت خام میادین سروش و نوروز متوقف شد.

از دی ماه سال ۱۳۸۰ تاکنون فعالیت پایانه شناور نفتی سورنای ایران در خلیج فارس آغاز شد و در طول ۱۴ سال گذشته تاکنون حدود ۸۴۹ فروند نفتکش، نفت از این پایانه دریافت و به بازارهای جهانی منتقل کرده اند.

احمدعلی هدایت‌پور با اشاره به صادرات نفت باقیمانده در مخازن این پایانه شناور نفتی، گفت: عملیات پاکسازی نفت باقیمانده در مخازن و خطوط انتقال آن به سکوهای نفتی سروش و نوروز آغاز شده است.

رئیس پایانه شناور سورنا در شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه به طور میانگین هر پنج روز یک محموله ٥٠٠ هزار بشکه‌ای از طریق پایانه سورنا بارگیری شده است، تصریح کرد: در طول نزدیک به ١٤ سال حضور سورنا از نخستین صادرات به میزان ٥٠٠ هزار بشکه که در تاریخ ٢٢ دیماه ١٣٨٠ انجام گرفت تا آخرین محموله که هفته جاری انجام شد، (محموله ٥٠٠ هزار بشکه‌ای) به طور میانگین روزانه ١٠٠ هزار بشکه نفت صادر شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه به دلیل کیفیت فیزیکی ویژه نفت خام این دو میدان که از نوع نفت خام سنگین با درجه گرانروی بالاست، اظهار داشت: ارسال نفت این دو میدان با توجه به بعد مسافت خیلی زیاد (١٢٠ کیلومتر) از خشکی برای انجام مراحل فرآورش و ذخیره‌سازی و سرانجام صادرات آن مقرون به صرفه و عملی نبود.

رئیس پایانه شناور سورنا درباره ویژگی‌های کلی این پایانه هم توضیح داد: طول کلی پایانه ٣٧٠ متر، عرض ٥٦ متر و ارتفاع آن ٦٥ متر است. حداکثر میزان آبخور مجاز آن ٢٣ متر و دارای ٢١ مخزن با ظرفیت‌های متفاوت و مجموع ٢,٢ میلیون بشکه نفت است. در ابتدا هر دو نوع نفت خام سروش و نوروز جداگانه ذخیره و سپس صادر می‌شد.

وی با بیان اینکه این شکل مدیریت ذخیره‌سازی و صادرات نفت با توجه به تولید ١٩٠ هزار بشکه نفت در سال‌های ابتدایی بسیار سخت بود و نیاز به مهارت و دقت زیاد داشت و کوچکترین اشتباهی ممکن بود به شکست سازه‌های پایانه منجر شود، ادامه داد: اما تا هم اکنون که در حال صادرات آخرین محموله آن هستیم هیچ مشکلی از این بابت پیش نیامده است.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: