May 2024 13 / دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۵۵۷۹
۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
۱
عبده با بیان اینکه دولت با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند که برخی از آن ها میراث دولت قبل است، گفت: با رفع تحریمها مسائل بنیادی رفع نمی شود زیرا بودجه محدود شده و قیمت نفت بسیار پایین آمده است اما جو بازارهای مالی کمی اصلاح می شود.
پول‌نیوز - مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت روحانی هم از حوزه تحریمها و هم از میراث دولت قبل ضربه های فراوانی خورده است.

به گزارش گروه اقتصاد کلان پول‌نیوز، حسین عبده تبریزی که به همراه احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر چهارشنبه شب شبکه خبر سیما با محوریت موضوع تحریمها و گزینه اقتصاد مقاومتی حضور داشت افزود: اگر تحریم نبودیم فشار بر روی مردم کمتر بود.

عبده تبریزی با اشاره به مشکلات ناشی از تحریمها گفت: شرایط تحریم بسیار گسترده تر از آن است که بخواهیم محدود به یکی دو مساله اش کنیم.

وی افزود: هزینه های دولت به 14 درصد رسیده است و ما نمی توانیم اجناس مورد نیاز را به قیمت وارد کنیم. تحریمها شامل بخش گسترده ای شده که ما را مجبور می کند تا توسط واسطه ها اجناس خود را گرانتر وارد کنیم.

عبده با بیان اینکه دولت در شرایط کنونی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند گفت: با رفع تحریمها مسائل بنیادی رفع نمی شود زیرا بودجه محدود و قیمت نفت بسیار پایین آمده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه پایان تحریمها پایان مشکلات داخلی کشور نیست، افزود: درآمدهای نفتی پایین آمده و مشکلات اقتصادی بانکها و بازار سرمایه محرز است، با پایان تحریمها همه نیازها رفع نمی شود فقط انتظارات تغییر می کند و جو بازارهای مالی کمی اصلاح می شود.

وی گفت: دولت اصلاح نرخ تورم را شروع که با این اقدام در بازار بانکی و بازار سرمایه مشکلاتی بروز کرده است.

عبده تبریزی با بیان اینکه بهره وری کشور نسبت به سی سال قبل کاهش یافته و دلیل آن افزایش نیروی کار و کاهش اشتغال است، گفت: اگر درآمد نفتی دولت روحانی مشابه دولت قبل بود باز هم نمی توانستیم باریکه 4 درصدی کنونی را جبران کنیم.

وی خاطر نشان کرد: درست است که حجم تعریف شده در زیربناهای کارخانجات ما بیشتر از خیلی از کشورهای پیشرفته دنیاست اما باید بپذیریم که تحریمها مشکلات زیادی بر شانه اقتصاد کشور گذاشته است.

عبده تبریزی در ادامه تصریح کرد: بعد از رفع تحریمها می توانیم در زمینه صادرات، منطقه را در اختیار بگیریم و بازار منطقه را تصاحب کنیم اما در حال حاضر برای صادرات به بازارهای غیرشفاف وابسته ایم و این خود زمینه ساز فساد است زیرا ما باید از طریق اشخاص نامعتبر و غیرضروری صادرات و واردات خود را صورت دهیم که برای ما گرانتر و هم پرریسک تر تمام می شود.

وی از آمادگی جذب سرمایه های خارجی در بازار داخلی خبر داد و گفت: فارغ از اینکه چه زمانی نتیجه مذاکرات هسته ای مثبت خواهد شد ما باید به سمت اصلاح ساختار اقتصادی داخل کشور برویم گرچه اگر تحریمها نبود این کار راحت تر صورت می گرفت.

وی ادامه داد: جدا شدن از اقتصاد نفتی تمرکز بر بهره وری بنگاههای کوچک معاملاتی و ایجاد اشتغال برای نیروی انسانی کشور و تمرکز بر بازارهای خارجی بعنوان یک هدف از راهکارهایی است که می توان برای برون رفت از تأثیرات تحریمها بکار گرفت تا فشار تحریمها را کمتر بر شانه های اقتصادی کشور احساس کنیم.

فقط یک سوم مشکلات اقتصادی ناشی ازتحریم هاست

در ادامه این برنامه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: یک سوم شرایط اقتصادی ما متأثر از تحریمها است.

احمد توکلی افزود: در زمان تحریم هزینه انتقال و جابجایی کالاهای صادراتی و وارداتی که حجمشان بسیار محدود شده بالا رفت ، واردات گرانتر و درآمد نفتی کم شد و دولت با بودجه کمتری مواجه است.

وی افزود: با چنین وضعیتی ریسک در جامعه افزایش می یابد و بهره وری کم می شود شرایط اقتصادی ما یک سومش متأثر از تحریمهاست که اگر به آن بی تفاوت باشیم با رفع تحریمها هم همچنان مشکلاتمان باقی خواهد ماند.

توکلی در ادامه افزود: با دقت و تمرکز بر مسائل داخلی می توان از رفع تحریمها با عنوان یک وسیله و فرصت استفاده کرد تا به حل مشکلات داخلی پرداخت.

وی افزود: عواملی همچون عملکرد نامناسب مجلس و وجود شبکه های فساد هم ضد رشد است و هم ضد سرمایه گذاری و بهره وری و فرهنگ دینی که سبب کاهش اشتغال نیز می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه 34 میلیارد دلار هزینه فساد می شود گفت: با فرار سرمایه از کشور هم سرمایه گذاری داخلی و خارجی کم می شود و هم زمینه های فساد و شبکه های فسادخیز گسترش می یابد و این به تحریمها ربطی ندارد فقط وجود تحریمها آنرا زیادتر می کند.

توکلی با اشاره به دومین معضل اقتصادی کشور گفت: اینکه اقتصاد داخلی دولتی است از زمینه های ایجاد فساد است، وابسته به نفت بودن اقتصاد کشور هم از دیگر مسائل ایجاد فساد به شمار می رود.

وی ادامه داد: زمانی که سیاستهای بین المللی پولی بوجود آمد شکاف طبقاتی در کشور بیشتر که در دولت احمدی نژاد این داستان پررنگتر از قبل شد.

توکلی با بیان اینکه طرح بودجه نویسی کشور نامناسب است گفت: با نگارش نادرست، بودجه کم می شود و هزینه ها بالا می رود، در کشور طرحهای عمرانی زیادی از جمله هشت طرح فولادی بدون کارشناسی پایه ریزی شده که اگر به مرحله اجرا برسد آغاز گرفتاریهاست.

احمد توکلی در ادامه این برنامه افزود: خوش بینی خوب اما خوش خیالی بد است نباید فقط چشم بدوزیم به نتایج مذاکرات و توافقات احتمالی آن ما باید اول ریشه های فساد در داخل کشور را از بین ببریم، عدم کارآیی مجلس و وجود فساد از مشکلات پایه ای دولت است که علاوه بر برخورد با آنها باید به آنها رسیدگی کنیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
12:47 - 1394/03/23
هرچی توبگی فقط دمتون گرم نونو ازاین بیشترگرون نکنین.
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: