May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۶۰۵۰
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲
0
نایب رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت اظهار داشت: برخی واسطه ها که برای واردات کالاهای خارجی دلالی می کنند، اقدام به پیشنهاد پرداخت یک میلیارد تومان کرده اند تا انجمن با واردات آنها موافقت کند.
پول‌نیوز - رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با تاکید بر لزوم اخذ تعرفه از کالاهای وارداتی دارای مشابه داخلی، گفت: توانایی سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت به حدی رشد کرده که در حال حاضر این نوع تجهیزات به کشورهای همسایه نظیر عراق، سوریه، ترکیه، آذربایجان و ترکمنستان صادر می شود.

به گزارش گروه صنعت و بازرگانی پول‌نیوز، رضا پدیدار در یک نشست خبری که با شعار "همدلی از دولت؛ همزبانی از سازندگان" برگزار شد، با تشریح دستاوردهای سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت، اظهار داشت: افزایش اعتماد بین سازندگان و کارفرمایان دولتی به عنوان شاخصه اصلی تثبیت ساخت داخل به شمار می رود که بررسی نشان می دهد در دهه ها اخیر کاهش یافته است.

وی با بیان آنکه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به عنوان بزرگترین انجمن تخصصی درحوزه صنعت نفت شناخته می شود، افزود: میزان اعطای تسهیلات بانک ها به بخش تولید این صنعت در سال 93 نسبت به سال 92 حدود 14 درصد کاهش داشته است.

رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با تاکید بر لزوم واگذاری کرسی به انجمن های تخصصی و صنفی در نهادهای اقتصادی کشور، گفت: با وجود اینکه توان تامین 70 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت توسط سازندگان داخلی وجود دارد، اما تنها از 30 تا 32 درصد این ظرفیت استفاده شده و مابقی آن خالی مانده است.

پدیدار خاطرنشان کرد: برای استفاده از ظرفیت های خالی تولید داخل باید پروژه ها فعال شده و به سازندگان داخلی سفارش ساخت تحویل داده شود.

وی با بیان اینکه برای تحقق رشد اقتصادی مثبت باید از ظرفیت های خالی مانده اقتصاد استفاده شود، اظهار داشت: به دلیل پرداخت یارانه های نقدی توسط وزارت نفت، بخش عمده ای از پروژه ها متوقف شده و به تبع آن واگذاری سفارشات ساخت به سازندگان و تولیدکنندگان داخلی کمتر شده است.

رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت راهکار دیگر فعال کردن ظرفیت های خالی ساخت داخل را تزریق منابع مالی جدید عنوان کرد و گفت: مجموع مطالبات سازندگان داخلی از صنعت نفت تا پایان سال 1393 به معادل 5.5 میلیارد دلار رسیده بود که درخواست کرده ایم برای حل مشکلات مالی این مطالبات سریع تر پرداخت شود.

پدیدار افزود: اجرا نشدن قانون ارجاع کار به داخل و ضعف در برگزاری مناقصات نیز از مشکلات دیگر این حوزه است به طوری که گاهی اوقات پیش از پرداخت پیش پرداخت اول، ضمانت نامه را به دلیل تاخیر در اجرای پروژه ضبط کرده اند.

وی واردات بی رویه در حوزه تجهیزات صنعت نفت را مشکل دیگر سازندگان ایرانی دانست و گفت: با وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت به توافقاتی برای اخذ تعرفه از 110 قلم کالای صنعت نفت وارداتی که دارای مشابه داخلی هستند، دست یافته ایم.

رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در بخش دیگری از اظهارات خود با ارایه پیشنهاداتی، خواستار شفافیت بیشتر سیاست حمایت از ساخت داخل شد و اظهار داشت: تعریف جایگاه بانک ها در حمایت از ساخت داخل و توجه به سیاست های تعرفه ای می تواند نقش مهمی در حمایت از ساخت داخل ایفا کند.

وی در خصوص تاثیر رفع تحریم ها بر ساخت داخل، اظهار داشت: سازندگان داخلی در طول تحریم به دستاوردهای خوبی دست پیدا کرده اند که باید در دوران لغو تحریم ها نیز به آن ها توجه شود.

رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت خاطرنشان کرد: موضوعات مربوط به تحریم حدود 40 درصد مشکلات صنعت ساخت داخل را تشکیل می دهد و سایر مشکلات ناشی از خود تحریمی است.

پدیدار در خصوص بازار تجهیزات صنعت نفت در کشورهای دیگر نیز گفت: در حال حاضر به کشورهای همسایه نظیر عراق، سوریه، ترکیه، آذربایجان و ترکمنستان تجهیزات صنعت نفت را صادر می کنیم.

پیشنهاد رشوه یک میلیاردی برای دور زدن سازندگان داخلی

در ادامه این نشست، نایب رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به واردات تجهیزات دارای مشابه داخلی توسط دو پالایشگاه، گفت: اجرا نشدن قوانین و آیین نامه های حمایت از ساخت داخل، مشکلات و مفسده هایی را ایجاد کرده است.

سیامک صمیمی دهکردی روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: با وجود اینکه قانون حداکثر استفاده از توان داخل در سال 1376 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در سال 1391 اصلاح شده اما این قانون به درستی اجرا نمی شود.

نایب رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت خاطرنشان کرد: طبق این قانون، پروژه ها ابتدا باید به شرکت های ایرانی واگذار شود و در صورت ناتوانی داخلی ها از اجرا، این طرح ها باید به شرکت های ایرانی و خارجی و سپس خارجی پیشنهاد شود.

صمیمی دهکردی با اشاره به برگزاری جلساتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرایی کردن و ابلاغ آیین نامه مربوط به این قانون، گفت: از خرداد ماه سال گذشته که باید دستورالعمل مرتبط با این قانون ابلاغ می شد، تاکنون این موضوع تحقق نیافته و کارها به خارجی ها واگذار می شود.

وی با انتقاد از واردات کالاهای دارای مشابه داخلی، اضافه کرد: حتی در برخی موارد مشاهده شده که کالاها و تجهیزاتی را وارد و سپس به سراغ اخذ معافیت گمرکی آن رفته اند.

نایب رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در ادامه با اشاره به برخی تخلفات، گفت: هفته گذشته پالایشگاه شازند اراک تعدادی کاتالیست که در تولید فرآورده های نفتی کاربرد دارد، وارد کرده و این در حالی است که توان ساخت این کاتالیست ها در داخل کشور وجود دارد.

صمیمی دهکردی افزود: همچنین چندی پیش پالایشگاه آبادان پمپ های فرایندی که مشابه آنها در داخل کشور تولید می شود را در حجمی گسترده وارد کشور کرده است.

نایب رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت اظهار داشت: برخی واسطه ها که برای واردات کالاهای خارجی دلالی می کنند، اقدام به پیشنهاد پرداخت یک میلیارد تومان کرده اند تا انجمن با واردات آنها موافقت کند.

وی با بیان اینکه اجرا نشدن قوانین و آیین نامه های حمایت از ساخت داخل، مشکلات و مفسده هایی را ایجاد می کند، اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت هنوز نسبت به اجرا و ابلاغ دستورالعمل حمایت از ساخت داخل، اقدامی انجام نداده است.

وی در خصوص رفع تحریم ها و حضور شرکت های خارجی در صنعت نفت نیز گفت: برخی نگرانی ها وجود دارد که با ورود شرکت های خارجی، سرمایه گذاری انجام شده توسط شرکت های داخلی از بین برود.

نایب رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه در صنعت نفت گرایش فراوانی برای خرید خارجی وجود دارد، افزود: برخی دلالان، قانون را دور زده و اقدام به خرید کالا و تجهیزات از خارج از کشور می کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: