کد خبر: ۱۴۶۲۱۳
۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۰
0
تصویر فوق نه تنها عکس گونه‌ای از مار نیست، بلکه کمترین ارتباطی هم با مارها و خانواده‌ی این خزنده ندارد و نوعی پروانه است که در روند تکامل خود به توانایی تقلید ظاهر مارها دست یافته است.
پول‌نیوز- این نوع پروانه Dynastor Darius نام دارد که نخستین بار در سال ۱۷۷۵ کشف شد و بیشتر در مکزیک و آمریکای جنوبی و مرکزی یافت می‌شود؛ کرم پیله‌ساز این نوع پروانه نیز با بدن سبز و کشیده و سرِ سیاه و مودار خود ظاهری بسیار غریب دارد.

هنگامی که این کرم وارد مرحله‌ی شفیرگی می‌شود (مرحله‌ای که طی آن از کرم پیله‌ساز به پروانه تبدیل خواهد شد)، شکل بسیار غیرمنتظره‌ای به خود می‌گیرد و با یکی از استادانه‌ترین تقلیدهای دیده شده در طبیعت رفته رفته به شکل یک مار در می‌آید. ۱۳ روز طول می‌کشد تا Dynastor به پروانه تبدیل شود و در طول این مدت شکل سر یک مار زهرافکن را به خود می‌گیرد تا از شر درندگان در امان باشد. اما مسئله این است که اگر قرار باشد پیله در تمام این مدت در یک نقطه ثابت بماند، نقشه‌اش پس از مدت کوتاهی نقش بر آب خواهد شد؛ به این ترتیب در روند تکاملی خود ویژگی دیگری را کسب کرده و یاد گرفت که از ورای پوسته‌ی سخت پروتئینی خود نسبت به جهان بیرون واکنش نشان دهد و در صورت نیاز به شدت حرکت کند که برای یک شفیره ویژگی بسیار عجیبی است.

پروانه‌ای که خود را به شکل مار استتار می‌کند (+عکس)

«تقلید» هنگامی رخ می‌دهد که گروهی از ارگانیسم‌های مقلد به گونه‌ای تکامل می‌یابند که خصوصیات منتسب به یک گونه‌ی کاملاً متفاوت را از خود بروز دهند و به عنوان شیوه‌ای از استتار شناخته می‌شود. جانورانی که از روش استتار استفاده می‌کنند معمولاً شکل و حالت محیط پیرامونشان را به خود می‌گیرند یا به شیوه‌های دیگری خود را از بیننده مخفی می‌کنند. با وجود این که انسان‌ها تنها در تشخیص استتار به صورت دیداری موفق هستند اما جانوران مختلف از شیوه‌های دیگری مانند بویایی و شنوایی نیز برای استتار خود استفاده می‌کنند.

منبع: نوچه
برچسب ها: پروانه ، مار ، استتار
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: