May 2024 16 / پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۶۷۹۴
۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۰
0
شاید شما هم از آن دسته خانه‌دارانی باشید که با فرا رسیدن‌ماه مبارک رمضان تصمیم گرفته‌اید که مواد غذایی مورد استفاده در افطارها و سحرهایتان را فریز کنید.
پول‌نیوز- شاید شما هم از آن دسته خانه‌دارانی باشید که با فرا رسیدن‌ماه مبارک رمضان تصمیم گرفته‌اید که مواد غذایی مورد استفاده در افطارها و سحرهایتان را فریز کنید.

نگهداری و فریز کردن مواد غذایی روش‌هایی دارد و باید بدانید که از نظر علمی نمی‌توانید همه مواد غذایی را فریز کنید. نحوه نگهداری از مواد غذایی یکی از دانش‌های روز به‌حساب می‌آید. ما درباره اینکه چگونه و با چه کیفیتی کدام مواد غذایی را فریز کنید برای شما پیشنهادهایی داریم.

نخستین نکته‌ای که باید در نگهداری مواد غذایی به آن توجه کنید، حساسیت گروه‌های مختلف غذایی در برابر آلودگی است. گوشت و لبنیات و مخصوصا گوشت سفید، بیشتر از دیگر مواد، در معرض فساد و مسمومیت غذایی قرار دارد. میوه‌ها و سبزی‌ها هم اگر به‌طور مناسبی نگهداری نشوند، خیلی زود فاسد می‌شوند. پیشنهاد ما این است که شستن یخچال و اجزای داخلی آن را در فهرست کارهایتان قرار دهید. بعد از شستن یخچال و جلوگیری از پخش میکروب‌ها، میوه و سبزی را بشویید و پس از خشک‌کردن آنها را در یخچال قرار دهید. اما یادتان باشد که هرگز تخم‌مرغ‌ها را قبل از مصرفشان نشویید. اگر می‌خواهید سبزی‌های خام را در یخچال نگه‌دارید حواس‌تان باشد که بیشتر از یک هفته طول نکشد و سبزی‌های پخته را نهایتا 2 تا 3 روز می‌توانید نگه‌دارید.

از نظر متخصصان، روش نگهداری مواد غذایی بر پایه انجماد، اساسا برای گوشت مطرح بوده است و بعداً حبوبات و سبزیجات را هم به این لیست اضافه می‌کنند. اما خیلی‌ها اضافه مانده هر غذا، میوه یا شیرینی‌ای را هم به امید خوردن آن در چندروز یا حتی چندماه بعد فریز می‌کنند. مسئله مهم، خارج کردن این مواد از حالت انجماد است که انجام نادرست آن بر کیفیت مواد تأثیر می‌گذارد و خیلی وقت‌ها آنها را غیرقابل خوردن می‌کند. در حالت انجماد، کریستال‌های یخی سرتاسر ماده‌غذایی را می‌پوشانند و با خارج شدن از حالت انجماد، این کریستال‌ها شکسته می‌شوند و بافت ماده غذایی را تخریب می‌کنند مثلا اگر برای یخ‌زدایی یک تکه گوشت، آن را زیر شیر آب گرم بگیرید، بافت گوشت تخریب می‌شود و ارزش غذایی آن به‌شدت پایین می‌آید. گاهی ممکن است آلودگی‌های محیط هم از سطح ماده غذایی به آن نفوذ کند. یادتان باشد که بهترین حالت برای خارج کردن گوشت از حالت انجماد، قرار دادن آن در یخچال، چند ساعت قبل از مصرف است. در این حالت، گوشت به آرامی از حالت انجماد خارج می‌شود و ارزش مواد مغذی خود را نیز حفظ می‌کند.

از فریز کردن لبنیاتی مانند شیر در هرحالتی خودداری کنید. میوه‌هایی مانند توت فرنگی و گیلاس و آلبالو هم به‌علت داشتن بافت ظریف‌شان بعد از درآمدن از حالت انجماد، بافت تخریب شده‌ای پیدا می‌کنند و دیگر حاوی ویتامین C نیستند؛ پس بهتر است در تابستان تا می‌توانید از نوع تازه آنها استفاده کنید و دلی از عزا دربیاورید.

توجه داشته باشید که برای سالم نگه‌داشتن مواد غذایی در فریزر دمای آن باید روی منفی 18درجه باشد. اگر قرار است مواد غذایی زیادی را فریز کنید همه آنها را در یک مرحله داخل فریزر نگذارید. چون این کار باعث می‌شود تا دمای داخل فریزر افزایش پیدا کند و مواد به راحتی یخ نزنند و در همین حین، فاسد شوند. یادتان باشد که مواد غذایی را در بسته‌هایی که در یک وعده مصرف می‌کنید، بسته‌بندی کنید. هیچ وقت نصف بسته گوشتی که یخ‌زدایی شده است را دوباره به فریزر برنگردانید.

منبع: همشهری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: