May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۹۴۸۹
۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۷
0
ابوذر ندیمی گفت: هدفمندسازی یارانه دو هدف عمده را در برمی گیرد که یکی از آنها واقعی شدن قیمت ها و دیگری توزیع عادلانه است؛ بنابراین می توان گفت بین پرداخت یارانه و درآمد خانوار یک رابطه معنادار وجود دارد.
پرداخت یارانه باید به نسبت درآمد خانوار باشدپول‌نیوز- نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان آنکه قانون برای پرداخت ها تعریف دارد، گفت: براساس قانون یارانه ها باید به نسبت درآمد خانوار توزیع شود، همه در دریافت یارانه یکسان نیستند و رقم یارانه ها می تواند به نسبت درآمد خانوار کم یا زیاد شود.

ابوذر ندیمی در گفت و گو یی افزود: هدفمندسازی یارانه دو هدف عمده را در برمی گیرد که یکی از آنها واقعی شدن قیمت ها و دیگری توزیع عادلانه است؛ بنابراین می توان گفت بین پرداخت یارانه و درآمد خانوار یک رابطه معنادار وجود دارد.

وی افزود: براین اساس، حذف یارانه پردرآمدها در شرایط فعلی و با وجود کسری منابع دولت؛ موجب توزیع مطلوب رفاه اجتماعی در جامعه و در کنار آن همیاری مالی دولت خواهد شد.

این نماینده مجلس یادآور شد: درباره یارانه ها از اساس ما کسری داشتیم و داریم و قرار نبود تامین مبلغ یارانه ها از محل دیگری باشد اما دولت به ناچار منابع را از محل های دیگر جابه جا می کند که این اقدام به زیان منافع جامعه است.

وی ادامه داد: از آنجا که دولت از برخی بخش ها و محل های بودجه می زند تا رقم یارانه ها را پرداخت کند، مشکلاتی در بودجه سایر بخش ها نظیر پروژه های عمرانی، سهم تولید، درمان و مانند اینها ایجاد می شود.

ندیمی تاکید کرد: از ابتدا بنا بود، پرداخت ها براساس دریافت از مردم باشد یعنی از 50 درصد مردم دریافت و به 50 درصد دیگر پرداخت شود و قرار نبود از محل های دیگر برداشت شود اما دولت به دلیل کسری بودجه حدود 24 هزار میلیارد تومانی که هر سال با آن مواجه است، از ردیف هایی برداشت و در ردیف دیگر هزینه می کند.

وی تاکید کرد: به نظر می رسد با حذف اقشار پردرآمد و جبران بخشی از کسری بودجه دولت می تواند به جای پرداخت یارانه یکسان به همه مردم، بخشی را به مردم نیازمند و بقیه را به بخش هایی مانند تولید، تامین زیرساخت ها، درمان، بیمه، بیکاری و مانند اینها اختصاص دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه قانون هدفمندی دائمی نیست و تا دو سال دیگر ادامه خواهد داشت، افزود: اینکه با افزایش قیمت حامل های انرژی و سایر موارد، مبالغی را از مردم دریافت و بعد در قالب یارانه پرداخت کنیم؛ اساسا منطقی نیست و به این معناست که ما اول جیب مردم را خالی و بعد به آنها پرداخت کنیم، در آن صورت مردم هم می گویند جیب ما را خالی نکنید، چیزی هم نمی خواهیم.

لازم به ذکر است؛ دولت یازدهم در گام اول با حذف یارانه 200 هزار نفر موفق به جبران کسری 109 میلیارد تومانی از منابع هدفمندی یارانه ها در بودجه 94 شد اما دولت برای اینکه بتواند تمام کسری هدفمندی در بودجه امسال را جبران کند، نیازمند حذف شمار بیشتری یارانه بگیر است ضمن آنکه کسری اعتبار هدفمندی یارانه ها در سالجاری نشان می دهد دولت حداقل برای جبران این رقم باید یارانه 6.5 میلیون ثروتمند را حذف کند.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: