May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۵۰۸۳۴
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
0
زنبورها به طور طبیعی نوزادان خود را در برابر بیماری های خاص موجود در محیط ایمن سازی می کنند.
زنبورها نوزادان خود را در برابر بیماری های خاص ایمن سازی می کنندپول‌نیوز- نتایج یک مطالعه نشان می دهد که فرایند ایمن سازی برای زنبورها به اندازه غذا خوردن ساده است.

دانشمندان دریافتند که پروتئین خون زنبور عسل به نام ویتلژنین (vitellogenin) نقش مهم اما ناشناخته ای در حفاظت نوزادان زنبور عسل در برابر بیماری ها ایفا می کند.

گرو آمدام، استاد دانشگاه ایالتی آریزونا می گوید: "فرایندی که در آن زنبور عسل ایمنی را به نوزادان خود انتقال می داد تاکنون راز بزرگی بود. ولی اکنون ما دریافتیم که این فرایند به سادگی غذا خوردن است."

وی گفت: اکتشاف ما بسیار شگفت انگیز است چرا که در طی ۱۵ سال تحقیق اولیه بر پروتئین ویتلژنین بدست آمده است.

در یک کلنی زنبور عسل، ملکه به ندرت لانه را ترک می کند، به طوری که زنبورهای کارگر موظفند مواد غذایی را برای او بیاورند.

زنبورهای غذایاب می توانند پاتوژن یا بیماری زا در محیط را به همراه گرده و شهده جمع آوری کنند.

زنبور کارگر پس از برگشت به کندو از این گرده برای ایجاد "ژل رویال" استفاده می کند. این ژل غذایی است که فقط برای ملکه تدارک دیده می شود که اتفاقا حاوی باکتری محیط خارج نیز است.

بعد از خوردن این باکتری ها، پاتوژن ها در روده هضم شده و به حفره بدن منتقل می شوند. این باکتری ها در قسمت چربی بدن ملکه ذخیره می شوند که عضوی شبیه کبد است.

قطعات باکتری ها سپس به پروتئین ویتلژنین وارد شده و از طریق خون به تخم زنبور منتقل می شوند.

به این ترتیب، نوزادان زنبور عسل واکسینه شده و وقتی به دنیا می آیند سیستم ایمنی بدن آنها برای مبارزه با بیماری های موجود در محیط زیست به روش بهتری ایمن می شود.

ویتلژنین حامل این سیگنال های ایمنی است که محققان تا کنون چیزی در مورد آن نمی دانستند.

با وجود اینکه زنبور عسل نوزادان خود را در برابر برخی از بیماری ها واکسینه می کند، اما بسیاری از عوامل بیماری زای کشنده در محیط وجود دارند که حشرات قادر به مبارزه با آنها نبوده و بنابراین می میرند.

براساس این مقاله که در مجله پاتوژن PLOS منتشر شده، یافته های جدید می توانند راه را به سوی تولید اولین واکسن خوراکی و طبیعی برای حشرات هموار نماید.

منبع: مهر
برچسب ها: زنبور ، بیماری ، غذا ، زنبور عسل
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: