کد خبر: ۱۵۰۸۹۴
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷
0
پول‌نیوز- رییس گروه چغندرقند معاونت زراعی وزارت جهاد کشاورزی، نیاز سالانه کشور به شکر را 2 میلیون و 200 هزارتن دانست و پیش بینی کرد؛ در افق 1404 با ارتقای عملکرد و افزایش سطح زیرکشت چغندر پاییزه، 90 درصد شکر مورد نیاز کشور از طریق تولید چغندر قند و نیشکر در داخل تامین شود.

پیمان حصادی افزود: در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط وزارت جهادکشاورزی، سطح زیرکشت چغندر بهاره ثابت در نظر گرفته شده، اما سطح زیر کشت چغندر پاییزه تا 60 هزار هکتار در افق 1404 افزایش خواهد یافت.

رییس گروه چغندر قند معاونت زراعی با بیان آنکه تاکنون کارخانجات قند در سطح 90 هزار هکتار برای تولید چغندرقند با کشاورزان قرارداد بسته اند، اظهار داشت: به نظر می رسد در سال زراعی 95 - 94 از این میزان سطح زیرکشت 5 میلیون تن چغندر تولید شود.

** رکورد 20 ساله تولید شکر در کشور شکسته شد

وی از رکورد بی سابقه تولید شکر در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر تولید این محصول به یک میلیون و 325 هزار تن رسیده که طی 20 سال گذشته بی سابقه بوده است.

وی با بیان آنکه این میزان شکر از سطح 97 هزار هکتار مزارع چغندر قند و 82 هزار هکتار اراضی نیشکر به دست آمده، افزود: شکر حاصل از چغندر قند را 645 هزار تن و شکر حاصل از نیشکر را 680 هزار تن است.

وی تصریح کرد: تولید یک میلیون و 325 هزار تن شکر در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی 93 - 92 نزدیک به 16 درصد رشد را نشان می دهد.

وی میزان تولید شکر در سال زراعی گذشته را یک میلیون و 123 هزار تن عنوان کرد و گفت: بیشترین میزان تولید چغندرقند با 39 درصد از کل تولید مربوط به آذربایجان غربی است.

وی درباره عملکرد تولید چغندر قند، افزود: عملکرد تولید چغندر قند در سال زراعی جاری 48.6 تن در هکتار گزارش شده که نسبت به سال قبل از آن 15.7 درصد افزایش نشان می دهد.

رییس گروه چغندر قند وزارت جهادکشاورزی، علت افزایش عملکرد چغندر قند در سال زراعی جاری را استفاده از بذرهای مقاوم، ورود تکنولوژی های نوین در مزارع، کشت و برداشت مکانیزه چغندر قند توسط کشاورزان، آبیاری مناسب و کافی، استفاده از کودهای شیمیایی و مبارزه به موقع با بیماری ها، آفات و علف های هرز برشمرد.

حصادی درباره کشت چغندر پاییزه، گفت: در سال زراعی گذشته، کشت چغندر پاییزه در سطح 2750 هکتار و در استان های خوزستان، گلستان و خراسان شمالی انجام شد که از این سطح 134 هزار تن چغندر قند به دست آمد.

** صرفه جویی 50 درصدی کشت پاییزه

وی، سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه در سال زراعی 94 - 93 را 4800 هکتار عنوان کرد و گفت: این اراضی در استان های کرمانشاه، گلستان، خوزستان، ایلام و خراسان شمالی به زیر کشت رفته است.

وی ادامه داد: با کشت پاییزه چغندرقند نسبت به کشت بهاره حداقل 50 درصد در آبیاری صرفه جویی شده است.

وی تصریح کرد: در کشت بهاره این محصول، برای هر هکتار 13 هزار مترمکعب آب نیاز است، در حالی که در کشت پاییزه در هر هکتار 6 هزار متر مکعب آب مصرف می شود.
منبع: ایرنا
برچسب ها: شکر ، چغندر قند
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: